Academy Sopwith Camel F-1 (1:32)

339,00 Kč
AC-12109

Academy plastikový model letadla Sopwith Camel F-1 v měřítku 1:48 ke slepení.

Počet
Není skladem

Charakteristika

Academy plastikový model letadla Sopwith Camel F-1 v měřítku 1:48 ke slepení.

Informace o předloze:

Sopwith Camel byl v první světové válce britský jednomístný dvouplošník stíhací letoun. Byl představen na západní frontě v roce 1917. To bylo vyvinuto Sopwith Aviation Company jako nástupce Sopwith Pup a stal se jedním z nejznámějších stíhacích letadel velké války.

Velbloud byl poháněn jediným rotačním motorem a byl vyzbrojen dvojitými synchronizovanými kulomety Vickers. Ačkoli to bylo obtížné zvládnout, bylo to velmi dobře ovladatelné v rukou zkušeného pilota, což byl zásadní atribut v relativně nízkých rychlostech a nízkých výškových soubojích té doby. Celkově bylo velbloudím pilotům připsáno sestřelení 1294 nepřátelských letadel, což je více než u kteréhokoli jiného spojeneckého bojovníka konfliktu. Ke konci první světové války se tento typ používal také jako pozemní útočný letoun, částečně proto, že schopnosti stíhacích letounů na obou stranách rychle pokročily a zanechaly Velblouda poněkud mimo dosah.

Hlavní varianta velblouda byla označena jako F.1 . Mezi další varianty patřil 2F.1 Ship's Camel, který operoval z letadlových lodí ; Comic noční stíhací varianta; a TF1 , „zákopový bojovník“ obrněný pro útoky na silně bráněné pozemní cíle. Jako trenér sloužila dvoumístná varianta . Poslední velbloudi byli vyřazeni ze služby RAF v lednu 1920.

Academy
AC-12109