Klima Opel Sander RAK 1 Kit

7 299,00 Kč
KL-4401

Klima raketové letadlo Opel Sander RAK 1 Kit. Stavebnice modelu skutečného letadla, které k vystoupání využívá 4 až 8 raketových motorů D3-P. Po vyhoření motorů, je model ovládán jako kluzák pomocí RC soupravy. Rozpětí křídla 1900 mm. Elektronika a raketové motory nejsou součástí balení.

Počet
Skladem u dodavatele

Obsah balení

Balení obsahuje díly na stavbu modelu a návod k sestavení DE.

Charakteristika

Stavebnice RC modelu raketového letadla Opel Sander RAK 1 Kit. Skutečné letadlo bylo navrženo a postaveno Juliusem Hatrym na objednávku Fritze von Opela, který s ním letěl 30. září 1929 před diváky na letišti Rebstock poblíž Frankfurtu nad Mohanem. RC model od Klima o rozpětí 1900mm využívá k pohonu 4 až 8 raketových motorů D3-P. Po vyhoření motorů je model ovládán jako kluzák pomocí RC soupravy. Elektronika ani raketové motory nejsou součástí balení.

Model Opel Sander patří k vrcholům raketového modeláře a bývá výzvou pro stavitele a pilota. Poměrně velké rozpětí umožňuje létat s modelem i na větší vzdálenosti. Pro létání je potřeba mít zkušenosti s řízením RC modelů letadel, protože model se řídí po celou dobu od startu pomocí raketových motorů až po přistání. Zástavba RC zařízení spočívá v montáži přijímače, serv a baterie. Serva ovládají klasicky křidélka ,výškovku a směrovku. Před letem na raketový pohon je potřeba model vyvážit a zalétat.

Start repliky letadla Opel Sander

Start se provádí na startovací rampě, po vzletu se nastoupá do co největší výšky a poté už model letí klouzavým letem jako větroň.

Start RC modelu Opel Sander
Náročnost stavby rakety

Stavebnice modelů raket Estes úrovně 5 jsou nejčasněji polomakety skutečných raket. Tyto rakety vyžadují nejvyšší stupeň modelářské práce, od stavby rakety po finální barvení. Sestavení je velmi náročné. Díly jsou opracovány unikátními technologiemi pro zpracovaní dřeva a papíru. Výsledkem je raketa s muzejními vlastnostmi vhodná na výstavy, která je výjimečným modelem. Stavba může trvat několik týdnů.

Sestavený model je nutné nabarvit - doporučujeme použít akrylové barvy ve spreji. Barvy ve spreji můžete zakoupit u nás nebo v prodejnách s barvami a laky. Informace ke stavbě a odpálení najdete v tomto článku.

Doporučujeme koupit

Pro uvedení do provozu budete potřebovat:

  • Raketové motory - 4x D3-P, až 8 x D3-P (pro 2 sekvence zapalování, každá se 4 motory)
  • Elektroniku pro ovládání modelu
    • Serva - 4x 9g, 2x 12-2g (Doporučujeme: A330 9g, E-flite Micro 13g Digital)
    • Přijímač 6 kanálový
    • Napájecí baterii 2S 2100mAh LiPo
    • Univerzílní nabíječ - například Spektrum Smart nabíječ S1100 1x100W AC
    • Kabeláž - prodlužovací kabely - (4x 40 cm, 2 x 60 cm), volitelně 2x Y kabel
    • Vysílač min. 6 kanálový
  • Odpalovací rampu
  • Volitelně elektrický odpalovač, bleskovice KL-0001 a KL-0012.
Doporučené RC soupravy Spektrum

Pro spárování modelů ve verzích BNF, doporučujeme moderní programovatelné RC soupravy SPEKTRUM:

  • 6-kanálová ekonomická RC souprava řady DX Spektrum DX6e DSMX, přijímač AR620 vysílač s telemetrií, 250 modelů v paměti.
  • 6-kanálová RC souprava řady NX Spektrum NX6 DSMX, přijímač AR6610T s nejnovějšími trendy, kompatibilitou Smart Technologie, portem USB a možností připojení WiFi.
  • 8-kanálová RC souprava řady NX Spektrum NX8 DSMX, přijímač AR8020T s kompatibilitou Smart Technologie, portem USB a možností připojení WiFi.
Klima
KL-4401

Mohlo by vás také zajímat