E-flite Turbo Timber 1.5m SAFE Select BNF Basic, plováky

8 539,00 Kč
EFL15250

Turbo Timber je sportovní víceúčelový RC model letadla s rozpětím 155 cm, který umí vzlétnout a přistát doslova na metru. V modelu je nainstalovaný přijímač Spektrum se systémem AS3X a SAFE Select. Balení obsahuje set plováků pro létání u vody! Nový výkonnější motor, nový design.

Počet
Skladem na prodejně 1 ks

Obsah balení

Balení obsahuje téměř sestavený RC model letadla E-Flite Turbo Timber BNF Basic s nainstalovaným motorem, regulátorem, servy a vrtulí. Nainstalovaný RC přijímač Spektrum AR636. Vztlakové klapky a sloty na náběžnou hranu křídla, podvozek. Součástí balení jsou rovněž plováky pro přistávání na vodě. Návod k použití.

Charakteristika

Turbo Timber je sportovní víceúčelový RC model letadla s rozpětím 155 cm s nainstalovaným pohonem a elektronikou. Pohání jej střídavý motor 10BL 800Kv s regulátorem 50 A, kompatibilní s LiPol 3S-4S a díky této kombinaci je model schopen vzlétnout a přistát doslova na metru. Velká kola umožňují vzlet a přistání na trávě. V trupu je nainstalovaný přijímač Spektrum se stabilizací AS3X a volitelným systémem SAFE pro začátečníky. Balení jako bonus obsahuje obsahuje sadu plováků pro vzlet a přistání na vodní hladině!

Konstrukce

Turbo Timber není rozhodně tuctový RC model letadla, jak by se mohlo na první pohled zdát. Jde o promyšlenou konstrukci, která využívá všech vymožeností vyspělé aerodynamiky a elektroniky. Základem dobrých letových vlastností je křídlo, které má kromě nainstalovaných vztlakových klapek i možnost instalace slotů na náběžnou hrany křídla, které brání odtržení proudnic na horní straně profilu. Díky tomu může model létat na nižší rychlosti a létat na malé rychlosti, provádět start s extrémně krátkou dráhou rozjezdu nebo let při velkém úhlu náběhu. Model je schopen i létání základních akrobatických obratů. Model je vyroben z lehké, odolné a snadno opravitelné hmoty Z-Foam.

Plováky v balení

Pro příznivce hydroplánů a pobytu u vodních ploch, je v balení set plováků. Po krátké instalaci si můžete užít létání nad hladinou jezer a rybníků. Díky vlastnostem STOL je start na hladině kratší a bezpečnější.

Více výkonu

Model má k dispozici více výkonu než předchozí Timber díky pohonné jednotce, která je kompatibilní s tří až čtyř článkovým akumulátotrem LiPol. Model má dravější vzhled s motorovým krytem turbo a 3-listá vrtule má vyšší účinost. Regulátor rovněž zvládá vyšší proudové zatížení (50A).

Více pevnosti

Turbo Timber má kompozitní zesílenou konstrukci s dutým jádrem z tuhé pěnové hmoty EPO, proto je model mimořádně lehký a přitom je zaručena vysoká strukturální tuhost. Křídlo je vybaveno spolehlivými digitálními servy 9g s kovovým ozubením.

Osvětlení modelu nainstalováno

Model vypadá za letu jako živý díky realistickým LED přistávacím, navigačním a stroboskopickým světlům, které jsou již nainstalovány a napájeny z letové baterie.

Snadné sestavení

K montáži RC modelu letadla Turbo Timber není potřeba žádné lepidlo, protože montáž se provádí pouze několika šrouby, proto je Turbo připraven k letu v kratším čase, než je ho zapotřebí k nabití letové baterie. Dvoudílné křídlo usnadňuje přepravu a skladování.

SAFE SELECT

Díky použitému přijímači s technologií AS3X a SAFE lze využít výhody ochrany letové obálky. Po aktivaci je funkční systém SAFE s limitem náklonu a stoupání nebo klesání. Model nelze přivést do extrémních letových poloh a po vrácení řídících pák do neutrálu se model srovná do horizontálního letu. Systém SAFE lze vypnout po aktivaci přepínače, poté je funkční pouze stabilizace AS3X a model lze řídit bez omezení.

Vlastnosti modelu Turbo Timber BNF Basic
  • Sportovní model s úžasnými vlastnostmi STOL
  • Funkční vztlakové klapky a volitelné sloty
  • Hlavní odpružený podvozek s koly Tundra
  • Realistický EDO styl plováků se dvěma funkčními kormidly
  • Maketově blikající LED navigační a přistávací světla
  • Lehký a velmi odolný materiál Z-Foam, promyšlená konstrukce
  • AS3X® přijímač s volitelnou technologií SAFE®
  • Výkonný střídavý motor 10BL
  • Model je kompatibilní s LiPol 3-4S
  • K dispozici je i verze PNP, která neobsahuje přijímač Spektrum

Doporučujeme koupit

Sestavení modelu je díky hotovým dílům modelu s nainstalovanou elektronikou poměrně rychlé. K dokončení je potřeba doplnit 6+ kanálový RC vysílač Spektrum DSMX®/DSM2® a pohonný LiPol akumulátor 2200- 3200mAh 3S nebo 4S 11.1- 14.8V s konektorem EC3 a vhodným LiPol nabíječem.

E-Flite
EFL15250
1 Položka

Mohlo by vás také zajímat