Losi 22S Dragster 1:10 1969 Camaro RTR Summit

11 899,00 Kč
LOS03035T1

RC model rychlostního auta Losi 22S Dragster 1:10 69 Camaro RTR pro závody na přímé trati s inovativním designem a kvalitním zpracováním. Spolehlivý vysílač Spektrum™ SLT3 a přijímač SR315, střídavý regulátor Spektrum Firma™ 100A Smart s motorem Spektrum Firma 6500kv. Robustní maketová hotová karoserie Ford 68 F100 z lexanu 1,2mm.

Počet
Není skladem

Obsah balení

Balení obsahuje sestavený RC model auta Losi 22S Dragster 1:10 69 Camaro s hotovou, nabarvenou maketou karosérie z roku 1969 a nainstalovanými komponenty: Spektrum motor střídavý Firma 6500ot/V, Spektrum Smart regulátor střídavý Firma 100A 2-3S, servo S606, Spektrum přijímač SR315 DSMR/SLT 3CH. V balení je vysílač Spektrum SLT3 2.4GHz, návod v češtině, manuál EN, DE, FR, IT.

Set neobsahuje pohonnou baterii a nabíječ, výrobce doporučuje 2-3 článkovou LiPol baterii 5000mAh a kompatibilní nabíječ.

Charakteristika

RC model rychlostního auta Losi 22S Dragster 1:10 69 Camaro RTR pro závody na přímé trati, s inovativním designem a kvalitním zpracováním. Má všechny výhody hliníkového šasi, ochranu elektroniky a ochranné kryty proti bočnímu nárazu. Oficiálně licencované pneumatiky Mickey Thompson, tlumiče plněné olejem, nízké těžiště. Nastavitelný přední nárazník, zvýšená převodovka, nastavitelné napínáky, celokovová převodovka. Spolehlivý vysílač Spektrum™ SLT3 a přijímač SR315 s duálním protokolem, střídavý regulátor Spektrum Firma™ 100A Smart se střídavým motorem Spektrum Firma 6500kv. Robustní maketová hotová karoserie 69 Camaro z lexanu 1,2mm.

Model je replikou závodních dragsterů s krásně zpracovanou karoserií 69 Camaro z lexanu, o tloušťce 1,2 mm. Zachovány jsou typické rysy, jako vysoká přední maska s obřím chladičem, zadní přítlačné křídlo, maketové prvky se světly, směrovkami, klikami dveří, zadní opěrná kolečka apod.

Vlastnosti 69 Camaro 22S Drag Car
  • Regulátor Spektrum™ Firma™ 100A Smart
  • Střídavý motor Spektrum Firma 6500kv
  • Vysílač Spektrum SLT3 2,4GHz
  • Přijímač s duálním protokolem SR315
  • Hliníkový podvozek 3mm, 6061-T6
  • Oficiálně licencovaná karoserie 69 Camaro
  • Oficiálně licencované zadní pneumatiky Mickey Thompson ET
  • Oficiálně licencované přední pneumatiky Mickey Thompson Ultra Lehké
  • Led osvětlení
  • Celokovová převodovka
  • Elastomerové pásy baterie
  • Přesně nastavitelná zadní opěrná kolečka Wheelie Bar
  • Dostupné volitelné hliníkové díly
Regulátor Spektrum Firma 100A

Jakmile přidáte plyn, vyrazí Losi 22S Dragster prudce dopředu a zanechá své soupeře vzadu. Během několika okamžiků dosáhne rychlosti více než 80 km/hod a vy zažijete skvělý pocit z vítězství.

Střídavý motor Spektrum Firma 6500kv

Bezkomutátorový motor Firma 6500Kv má 4-pólový 8-magnetový rotor, CNC obrobený hliníkový kryt, izolované měděné vinutí o vysoké čistotě, výstupní hřídel z vysoce kvalitní legované oceli 3,175 mm (1/8") a přesná ložisky pro vysokou odolnost. a plynulé otáčení. Nainstalované 4mm zlacené konektory.

Vysílač Spektrum SLT3

Model se ovládá pomocí vysílače Spektrum SLT3, který nabízí kvalitní dosah, odezvu a odolnost proti rušení a zároveň umožňuje řízení vysílačem Spektrum DSMR® se Smart konektivitou. Jeho protokol SLT je kompatibilní se Spektrum SPMSLR300 (SLT Protocol Receiver) a staršími přijímači Tactic™.

Přijímač SR315 s duálním protokolem

Model má nainstalován přijímač SR315 s duálním protokolem, který podporuje nejen technologii SLT 2.4GHz vysílače, ale je také kompatibilní s protokolem Spektrum DSMR®. Můžete jej proto použít ve vysílačích vyšších řad, jako je DX5 Pro, DX5 Rugged a DX5C.

Oficiálně licencované zadní pneumatiky Mickey Thompson ET

Licencované zadní pneumatiky Mickey Thompson poskytnou modelu skvělou přilnavost na silnici a zajistí maximální přilnavost, díky které může dojít k rychlé akceleraci auta na trati a vítězství.

Licencované ultralehké přední pneumatiky Mickey Thompson

Přední pneumatiky s oficiální licencí značky Mickey Thompson, povedou model auta Losi 22S Dragster přesně v přímé stopě a zároveň mají velmi nízký aerodynamický odpor.

Hliníkový podvozek

Nový podvozek auta Losi 22S Dragster má přepracované uložení komponentů, pro snížení těžiště a rovnoměrné vyvážení. To zajistí stabilní a kontrolovanou jízdu i při prudké akceleraci. Navržen je s ochranou elektroniky, bočními nárazovými kryty a čistým systémem vedení kabelů.

Rozložení hmotnosti

Optimální rozložení hmotnosti na podvozku modelu hraje velmi důležitou roli v závodech dragsterů. Model je vybaven prostory k umístění závaží, které vám dává možnost přesně doladit vaši jízdu.

Elastické pásky baterie

Díky elastickým poutacím páskům, bude výměna baterie rychlá a snadná. Už se nebudete muset trápit se suchým zipem. Jednoduše vložte baterii, zatáhněte za popruh a zahákněte.

Olejové tlumiče Coil-Over Spring

Tlumiče Coil-Over Spring pomáhají udržet vůz i při vysoké rychlosti neuvěřitelně stabilní, proto můžete udržet naprostou kontrolu řízení i na těch nejtvrdších brzdových pásech. Vnitřní omezovače pomáhají eliminovat naklánění karoserie a udržet vůz na dráze.

Čepičky tlumičů

Díky otvoru ve vrchní čepičce tlumiče lze regulovat množství oleje v tlumiči a tím i přesně vyladit vlastnosti tlumiče pro jejich optimální funkci.

Plně nastavitelné napínáky

Pro přesné nastavení a možnosti ladění náprav, jsou v modelu standardně namontovány nastavitelné napínáky s kulovými čepy.

Celokovová převodovka

Losi 22S Dragster má nainstalovanou robustní celokovovou převodovku, která si hravě poradí s vysokými nároky na provoz. Výkonný motor Spektrum Firma 6500kv s optimálním převodovým poměrem převodovky, dokáže v okamžiku udělit modelu brutální zrychlení a během okamžiku docílit maximální rychlost.

Olej difereniálu 500.000kcSt

Utěsněný diferenciál je standardně naplněn silikonovým olejem 500.000kcSt, což vám umožní použít tolik výkonu, kolik potřebujete.

Nastavitelná opěrná kolečka

Zatímco konkurence nabízí pouze přednastavené polohy, Losi má k dispozici napínák, který přesně vyladí úhel nastavení opěrných koleček (wheelie bar).

Oficiálně licencovaná karoserie Camaro z roku 1969

Realistický model auta 69 Camaro má charakteristickou mohutnou lisovanou chromovanou mřížku chladiče a velkou přední kapotu. Tento model můžete mít v červené nebo modré barvě.

Volitelné hliníkové díly

Protože je model založen na autech řady Team Losi Racing® 22, mnoho dílů TLR® je k dispozici v tuningu, což může posunout výkon 22S na ještě vyšší úroveň! Dostupné upgrady dílů se nabízí na 22 tlumiče GEN II, 22 třecí spojku (HDS), 22 kuličkové diferenciály GEN II, 22 nastavitelné napínáky s kulovými čepy a mnoho dalších! Máte rovněž možnost využívat hliníkové volitelné díly pro 22S.

Doporučujeme koupit

Pro uvedení modelu do provozu je potřeba dokoupit 4x AA baterie do vysílače, pohonný akumulátor a adekvátní nabíječ na pohonný akumulátor.

Doporučené akumulátory LiPo

Model lze provozovat na 2 až 3 článkový LiPo akumulátor. Akumulátor by měl být osazen konektorem EC5 nebo IC5. Pro běžné ježdění doporučujeme 2 článkový LiPo akumulátor (7.4 V).

  • Pro běžné ježdění LiPo akumulátor Spektrum 7.4 V 5000 mAh s technologií Smart nebo Spektrum G2 7.4 V 5000 mAh s technologií Smart G2.
  • Pro vysokou rychlost LiPo akumulátor Black Magic LiPo 11.1 V 5000 mAh.
  • Pro maximální možnou rychlost LiPo akumulátor Spektrum LiPo 11.1 V 5000 mAh s technologií Smart, nebo Spektrum G2 LiPo 11.1 V 5000 mAh s technologií Smart G2.

Akumulátory Spektrum s technologií Smart v současné době představují nejmodernější a nejbezpečnější způsob údržby a nabíjení akumulátorů. Výhody technologie Spektrum Smart naleznete zde.

Baterie Smart G2 jsou ještě jednoduší a bezpečnější, díky absenci balančního konektoru. Baterie G2 mají navíc až 3x rychlejší automatické vybíjení do storage režimu. Baterie Smart G2 lze nabít pouze na nabíječích Spektrum Smart a Smart G2.

Doporučené akumulátory NiMH

NiMH akumulátory nejsou náročné na přesné zacházení a jsou tudíž vhodné pokud RC model auta provozují děti (NiMH akumulátor se nezničí úplným vybitím). NiMH akumulátory však nemají takový výkon.

Doporučené nabíječe pro konvenční i Smart akumulátory

Nabíječi Spektrum Smart lze nabíjet jak akumulátory Smart a Smart G2, tak konvenční akumulátory. Dříve prodané nabíječe Smart, po provedení aktualizace, rovněž podporují Smart G2.

  • Nabíječ se síťovým zdrojem Spektrum Smart S150 s jedním výstupem 1x50W.
  • Síťový nabíječ Spektrum Smart S1100 s jedním výstupem 1x100W.
  • Síťový nabíječ Spektrum Smart S2100 se dvěma výstupy 2x 100 W.

Pro připojení baterie k výše zmíněným nabíječům potřebujete redukci pro nabíjení IC5/IC3.

  • Síťový nabíječ Spektrum Smart G2 S155 1x55W AC s jedním výstupem 55W.
  • Vysoce výkonný síťový nabíječ Spektrum Smart G2 S1400 1x400W AC s jedním výstupem 400W.
  • Vysoce výkonný síťový nabíječ Spektrum Smart G2 S2200 2x200W AC se dvěma výstupy 2x200W.
Příslušenství pro běžný provoz

Pro běžný provoz RC aut Losi potřebujete lepidlo na šrouby, kvalitní lepidlo na pneumatiky, silikonový olej do tlumičů a sadu šroubováků. Z našeho sortimentu doporučujeme cenově dostupnou sadu nářadí pro auta nebo kvalitní Sadu imbus šroubováků 1.5/2.0/2.5/3.0mm. Doporučujeme prohlédnout si Sady nářadí

Lepidlem na šrouby se zakápne závit nebo hlavička šroubu, čímž dojde k jeho fixaci a vibrace způsobené jízdou nedovolí povolení šroubového spoje. Lepidlo na šrouby má speciální složení, které umožňuje snadné povolení šroubového spoje přiměřeným momentem, aniž by došlo k poškození hlavy šroubu. Nikdy nepoužívejte běžné vteřinové lepidlo, takto zalepený šroub by mohlo být nemožné vůbec povolit!

Lepidlem na pneumatiky se lepí pneumatiky k ráfku disku. Vždy je nutné, aby pneumatika byla po celém obvodu pevně přilepena k ráfku kola! Pokud pneumatika nebude přilepena po celém obvodu, může dojít k jejímu roztržení. Lepidlo na pneumatiky má speciální složení, které je schopno lepit materiály jako guma či nylon a současně po zatvrdnutí je lepidlo pružné. Nikdy nepoužívejte běžné vteřinové lepidlo - to po zatvrdnutí není pružné a kolem ráfků by se postupně vytvářely praskliny v pneumatice!

Občas je třeba doplňovat silikonový olej do tlumičů modelu. Běžným provozem dochází jen k nepatrným únikům silikonového oleje po pístnicích tlumiče. V případě, že povrch pístnic tlumičů nebo stav těsnění je ve špatné stavu, únik oleje může být velký. Pro tyto případy se dodávají tzv. opravné sady. V nabídce tuningových dílů se dodávají ke všem tlumičům pístnice s extrémně tvrdým povlakem TiN (nitrid titanu). Pístnice s povrchem TiN snadno poznáte podle zlato-zelené barvy.

Losi
LOS03035T1

Mohlo by vás také zajímat