Blade 150 S Smart BNF Basic

6 899,00 Kč
BLH54550

RC model vrtulníku Blade 150 S BNF Basic je ideální pro nácvik pokročilé pilotáže. Průměr rotoru 360 mm, uhlíková konstrukce, model je kompletně sestaven a připraven k letu. Díky systému SAFE je vrtulník snadno ovladatelný. Funkce Panika a samonivelace dávají pilotům větší jistotu.

Počet
Není skladem

Obsah balení

V balení je hotový sestavený RC vrtulník Blade 150 S, který má nainstalovány komponenty: Spektrum přijímač SPMAR6250MHXC, 3x Spektrum servo H2070 MG, hlavní Blade motor střídavý 1310-5800Kv, ocasní Blade ocasní motor střídavý 150 S/130 S a Blade regulátor duální, střídavý: 150 S. Návod v češtině, manuál EN, DE, FR, IT.

Charakteristika

RC model vrtulníku Blade 150 S BNF Basic je ideální pro nácvik pokročilé pilotáže. Průměr rotoru 360 mm, uhlíková konstrukce, model je kompletně sestaven a připraven k letu. Díky systému SAFE je vrtulník snadno ovladatelný. Funkce Panika a samonivelace dávají pilotům větší jistotu při létání.

Díky pokročilým funkcím systému inovativní technologie SAFE® je nyní létání mnohem pohodlnější. I když jde o váš první vrtulník s řízeným kolektivem, máte k dispozici elektronickou stabilizaci, funkci Panika a samo vyrovnávací letové režimy, které dávají středně pokročilým až pokročilým pilotům větší jistotu, že zvládnou 3D létání v hale i venku. Hlavní rám je z uhlíkových vláken, serva mají kovové převody a hlavní listy jsou vyrobeny z vyztuženého plastu, proto mohou snáze přečkat dobu učení a zvýšit životnost modelu.

Klíčové vlastnosti RC modelu vrtulníku Blade 150S
  • Technologie SAFE s letovými režimy umožňuje postupný růst a rozvíjet své pilotní dovednosti
  • Funkce Panika uvede model automatiky do horizontální polohy
  • Konstrukce z uhlíkových vláken a hliníku zvyšuje pevnost konstrukce
  • Dostatečný výkon umožňuje zalétat i pokročilé akrobatické prvky
  • Odolná, vysokorychlostní digitální serva s kovovými převody
  • Ocasní střídavý motor má rychlé reakce a bezpečně drží model v dané poloze
  • Vysoká účinnost a životnost pohonu díky vysokootáčkovým střídavým motorům
  • Pokročilé stabilizační algoritmy minimalizují kmitání ocasu (které bylo dříve typické pro přímo poháněnou ocasní vrtulku)
  • Nadstandardně dlouhá délka letu 5 - 6 minut
Letové režimy SAFE pro výuku pilotáže

Díky inovativní technologii SAFE®je RC vrtulník Blade 150 S výborným modelem pro začínající a pokročilé piloty. 3 progresivní letové režimy umožňují učit se svým vlastním tempem. Letový režim se volí přepínačem na vysílači (5. kanál).

  • Režim začátečník omezuje úhel náklonu a automaticky vyrovnává v letu model a také tlumí změny výšky. Vrtulník je tedy málo citlivý na pohyb ovladače plynu, řízení vrtulníku je velmi snadné - podobá se koaxiálním vrtulníkům.
  • Režim pokročilý neomezuje úhel náklonu, model je rovněž citlivější na řízení plynu. Rotorová hlava má konstantní otáčky (doporučeno 75%), stoupání a klesání se řídí pouze změnou úhlu náběhu rotorových listů. Model je schopen zalétat základní akrobatické prvky.
  • Režim Expert je podobný pokročilému režimu, ale je ostřejší na řízení a rotorová hlava má plné otáčky, vrtulník tedy dosahuje svého plného výkonu.
Funkce Panika pro návrat do stabilní letové polohy

Ve všech letových režimech je k dispozici funkce Panika. Jediným stisknutím tlačítka se RC vrtulník Blade 150S automaticky uvede do rovného visení bez ohledu na předchozí polohu modelu.

Pevná a tuhá kostra

Zcela nová konstrukce šasi modelu Blade 150S z uhlíkových desek a hliníkových součástí, posouvá tuhost rámu na vyšší úroveň a zajišťuje tak větší zážitek z letu. Zesílený držák ocasní trubky navíc eliminuje potřebu křížových opěr, zároveň má lepší vzhled a zároveň je extrémně odolný.

Řídicí jednotka Spektrum AR6250MHX

Špičková technologie Spektrum obsažená v řídící jednotce AR6250MHXC s odborně vyladěnou elektronickou stabilizací a technologií SAFE, usnadňuje proces učení a umožňuje volbu režimu letu. Každý letový režim má různé vlastnosti, které přísluší stupni pilotáže. Pokročilá stabilizace usnadňuje řízení, rychlá digitální serva přesně reagují na povely řídící jednotky a stabilizace a odezvy řízení jsou přesné a rychlé.

Snadné nastavení parametrů stabilizace vrtulníku pomocí RC vysílačů Spektrum

Pokud model provozujete s vysílačem Spektrum 2. generace a vyšší, (je vyžadována aktualizace), pak můžete veškeré parametry stabilizace snadno upravit přímo v menu vysílače. Tuto vlastnost ocení zejména pokročilí piloti.

Regulátor Spektrum™ Avian™ Smart 15 A

Regulátor Spektrum™ Avian™ Smart 15A přenáší data Smart baterie a regulátoru přímo do vašeho vysílače Spektrum. Elektronický regulátor Avian poskytuje jednodrátové řešení pro získávání telemetrických dat, jako je výkon motoru, napětí, teplota a otáčky. 32bitový procesor M4 Avian má vstupní signál s vyšším rozlišením a přesnější výstup motoru pro uzamčenou a aktivní odezvu plynu.

Progresivní letové režimy

K dispozici jsou tři letové režimy s technologií SAFE®. Režim Stability poskytuje obálku se samonivelačním limitem úhlu náklonu. Pokročilý režim odstraňuje limit náklonu, ale udržuje nízkou rychlost rotorové hlavy, což umožňuje snadný přechod z režimu Stability. A konečně, Agility odemyká plný potenciál 150 S Smart pro plnou 3D akrobacii.

Technologie SAFE®

Mikro vrtulník Blade 150 S Smart je vybaven exkluzivní technologií SAFE® (Sensor Assisted Flight Envelope®) s revolučním elektronickým systémem ochrany letové obálky, který umožňuje s jistotou létat s vrtulníky tím, že poskytuje všestranné letové režimy a možnost uvedení do horizontálního letu tlačítkem Panika.

Doporučujeme koupit

K uvedení do provozu potřebujete 6+ kanálový vysílač Spektrum™ DSMX/DSM2 (Spektrum DX6e, DX6 a vyšší), LiPol baterii 11.1V 400mAh až 500mAh s konektorem JST a odpovídající nabíječ.

Doporučené RC soupravy Spektrum

Pro spárování modelů ve verzích BNF, doporučujeme moderní programovatelné RC soupravy SPEKTRUM:

  • 6-kanálová ekonomická RC souprava řady DX Spektrum DX6e DSMX, přijímač AR620 vysílač s telemetrií, 250 modelů v paměti.
  • 6-kanálová RC souprava řady NX Spektrum NX6 DSMX, přijímač AR6610T s nejnovějšími trendy, kompatibilitou Smart Technologie, portem USB a možností připojení WiFi.
  • 8-kanálová RC souprava řady NX Spektrum NX8 DSMX, přijímač AR8020T s kompatibilitou Smart Technologie, portem USB a možností připojení WiFi.
Doporučené akumulátory

Pro napájení modelu doporučujeme pohonný LiPol akumulátor se 3 články (11.1 V) 450mAh.

  • Ekonomická verze: Black Magic LiPol 11.1V 450mAh 50C JST pro běžné létání.
  • Pro vysoký výkon: E-flite LiPo 11.1V 450mAh 50C JST a pro akrobacii.
Doporučené nabíječe pro konvenční LiPol i Smart akumulátory

Pokud se rozhodnete v RC modelech letadel, či vrtulníků používat moderní Smart LiPo akumulátory, nebo nabíjet vaše akumulátory od jiných výrobců, pak doporučujeme tyto nabíječe:

  • Nabíječ se síťovým zdrojem Spektrum S150 s jedním výstupem 50W.
  • Nabíječ se síťovým zdrojem Spektrum S1100AC s jedním výstupem 1x100W.
  • Nabíječ se síťovým zdrojem Spektrum S2100 se dvěma výstupy 2x 100W.
Doporučené moderní výkonné nabíječe pro Smart akumulátory
  • Vysoce výkonný nabíječ AC Spektrum Smart G2 nabíječ S1400 1x400W AC s jedním výstupem 400W.
  • Vysoce výkonný nabíječ AC Spektrum Smart G2 nabíječ S2200 2x200W AC se dvěma výstupy 2x200W.

K dispozici je redukce pro nabíjení IC5/IC3 Spektrum konverzní kabel IC5 přístroj - IC3 baterie 10cm 10 AWG.

Doporučené nabíječe pro konvenční LiPo akumulátory

Pokud se rozhodnete model provozovat na konvenční LiPo akumulátory, doporučujeme používat univerzální nabíječe o výkonu minimálně 50 W.

Nabíječ Dynamite Prophet Sport se dvěma výstupy 50 W

Doporučené redukce pro nabíjení akumulátorů

Pro připojení baterie s JST konektorem a nabíječe s výstupem 4mm dutinky, budete potřebovat nabíjecí kabel s banánky: Nabíjecí kabel JST samice. Pro připojení Spektrum nabíječů s konektorem IC3 potřebujete redukci Konverzní kabel EC3 samec - JST samice 20AWG.

Příslušenství pro údržbu vrtulníků Blade

Pro běžný provoz létajících RC modelů vrtulníků potřebujete vhodnou sadu nářadí a obal na skladování LiPol baterií. Z našeho sortimentu doporučujeme kvalitní sadu imbus šroubováků 1.5/2.0/2.5/3.0mm a Modelcraft křížové šroubováky (sada 6ks). Pro montáž se jistě bude hodit Modelcraft mini kleště v pouzdru (sada).

Lepidla pro rychlou opravu

Pro rychlou opravu modelů vrtulníků z doporučujeme rychle vytvrzující sekundové lepidloy. Z naší nabídky doporučujeme Robitronic vteřinové lepidlo střední 20ml nebo Roket Cyano Gel gelové vteřinové lepidlo 20ml.

Přípravky pro zajištění šroubů

K zajištění šroubů proti uvolnění lze doporučit Robitronic lepidlo na šrouby modré 10ml.

Přípravky na mazání převodů

Pro jemné promazání převodů lze doporučit Modelcraft precizní olejnička s teflonovým olejem 7.5ml.

Ochrana elektroniky

Pro jemné promazání převodů lze doporučit NANOPROTECH ELECTRIC 75ml.

Ochranné obaly na akumulátory

Ochranné obaly jsou určeny k omezení rizika spojeného s přepravou a nabíjením akumulátorů. LiPo akumulátory dokáží, při zachování malých rozměrů a nízké hmotnosti, poskytnout vysoké vybíjecí proudy a disponují velkou kapacitou. LiPo akumulátor je náchylný především na mechanické poškození a proto je potřeba jej důkladně chránit.

Blade
BLH54550

Mohlo by vás také zajímat