Estes Wizard Kit (12ks)

2 699,00 Kč
RD-ES1754

Modely raket Estes Wizard jsou na raketové motory řady A - C. Stavebnice 12 ks Wizard s jedinečným designem. Délka 30,5 cm, výška letu až 480 m. Návrat streamer ( stužka ).

Počet
Skladem u dodavatele

Obsah balení

Balení obsahuje: 12 balení modelů raket, návod CZ, manuál EN.

Každé balení obsahuje: tubus, plastovou špičku, stužka, stabilizátory, držák motoru, otisky.

Charakteristika

Modely raket Estes Wizard jsou na raketové motory řady A - C. Stavebnice 12 ks Wizard s jedinečným designem. Délka 30,5 cm, výška letu až 480 m. Návrat streamer ( stužka ).

Estes Wizard Kit (12ks)

Pro tohoto čaroděje nejsou potřeba žádné triky a žádná kouzelná hůlka! Model je snadno sestavitelná raketa úrovně 2, která má dřevěná stabilizátory které se přilepí k tělu. Motor je uložen těsně v trubce těla.

Náročnost stavby rakety

Modely raket stavební náročnosti 2 vyžadují barvení, lepení a broušení. Model má stabilizátory z laserem řezaného dřeva, plastový nebo balsový nosní kužel, potisky a tělo, které je připraveno k sestavení. Ke stavbě jsou potřebné základní modelářské zkušenosti. Stavbou strávíte přibližně jeden den.

Sestavený model je nutné nabarvit - doporučujeme použít akrylové barvy ve spreji. Barvy ve spreji můžete zakoupit u nás nebo v prodejnách s barvami a laky. Informace ke stavbě a odpálení najdete v článku Jak provozovat modely raket.

Modely raket
Fáze letu
  1. Zapálení motoru - palníkem je zapálena pohonná směs v motoru. Požadovaný směr letu zajistí vodící tyč odpalovací rampy, na které je nasunuta raketa.
  2. Tah a akcelerace - raketa je poháněna reaktivní silou raketového motoru.
  3. Dohoření pohonné směsi - jakmile pohonná směs vyhoří, začíná hořet zpožďovací směs, která produkuje velké množství kouře. Ten slouží ke sledovaní letu rakety. Rychle se pohybující raketa nyní začíná zpomalovat.
  4. Vrchol letu a výmet - po dohoření zpožďovací směsi dochází k zapálení výmetové směsi, která aktivuje návratový systém rakety.
  5. Návratový systém - je realizován nejčastěji pomocí padáku, stužky, nebo tzv. heli-blade.
  6. Poslední fází je dopadnutí rakety na zem.

Doporučujeme koupit

Pro odpálení a let rakety je potřeba dokoupit:

  • motory s palníky,
  • ucpávku výmetu (slouží k ochraně padáku),
  • a odpalovací rampu.
Raketové motory

Palníky a ucpávky motorů jsou součástí balení motorů, pokud není uvedeno jinak. Motory Estes jsou opatřeny elektrickými palníky, určené k zažehnutí přes odpalovací pult. Raketu je možno osadit motory Klima s klasickými zápalnicemi nebo elektrickými palníky. Více informací o raketových motorech naleznete v přehledu raketových motorů.

Doporučeny jsou motory A8-3 (první let), A8-5, B4-4, B6-4, B6-6, C6-5, C6-7.

Ucpávka výmetu

Vatová ucpávka výmetu je vyrobena z nehořlavé tkaniny, jejím účelem je zabránit poškození (propálení) padáku od výmetu motoru.

Odpalovací rampa
Nářadí pro sestavení

Pro sestavení modelu budete potřebovat: nůžky, tužku, brusný papír, brusný blok, modelářský nůž, lepidlo univerzální, lepidlo na plasty a akrylové barvy pro případné barvení. Pro pohodlné řezaní a ochranu stolu při sestavení doporučujeme pracovní podložku.

Měření výšky letu

Dosaženou výšku letu rakety můžete změřit pomocí digitálního výškoměru, který se vloží do rakety. Pro měření výšky ze země můžete využít sextant.

Estes
RD-ES1754

Mohlo by vás také zajímat