Estes Terra GLM Kit

799,00 Kč
RD-ES7292

Vojenský model rakety Estes Terra GLM Kit je na raketové motory řady B - C. Replika vyvíjené protiletadlové rakety s dlouhým doletem. Létá do výšky až 267 m a k zemi se bezpečně snese díky padáku o průměru 30,5 cm.

Počet
Není skladem

Obsah balení

Balení obsahuje: tubus se špicí, padák, držák motoru, stabilizátory, samolepky, obrázkový návod EN a CZ.

Charakteristika

Vojenský model rakety Estes Terra GLM Kit je na raketové motory řady B - C. Replika vyvíjené protiletadlové rakety s dlouhým doletem. Létá do výšky až 267 m a k zemi se bezpečně snese díky padáku o průměru 30,5 cm.

Estes Terra GLM Kit

Zatímco skutečná raketa je zatím ve vývoji, model Estes Terra GLM Kit je již připraven na sestavení a první ostrý let. Raketa je sestavena z několika předem hotových plastových dílů - nosní kužel ve stylu ramjet, spojka trubek ve střední části těla, detailní stabilizátory s imitací řízených ploch. Vše je laděné do vojenských barev. Tělo rakety je také připraveno ve vojenských barvách, takže není nutné žádné barvení. Realistické detaily tím nekončí! Terra GLM obsahuje list samolepek. K autentickému vzhledu hotové rakety přispívají přístupové panely, nýty, a nápisy ve vojenském stylu.

Náročnost stavby rakety

Modely raket stavební obtížnosti 1 vyžadují trochu barvení, lepení a broušení. Modely májí díly z laserově řezaného dřeva, nebo plastových výlisků, plastový nebo balsový kužel a vysoce kvalitní obtisky. Složení modelu je snadné díky obrázkovým instrukcím krok po kroku. Stavbou tohoto modelu rakety strávíte přibližně jedno odpoledne.

Informace ke stavbě a odpálení najdete v článku Jak provozovat modely raket.

Modely raket
Fáze letu
  1. Zapálení motoru - palníkem je zapálena pohonná směs v motoru. Požadovaný směr letu zajistí vodící tyč odpalovací rampy, na které je nasunuta raketa.
  2. Tah a akcelerace - raketa je poháněna reaktivní silou raketového motoru.
  3. Dohoření pohonné směsi - jakmile pohonná směs vyhoří, začíná hořet zpožďovací směs, která produkuje velké množství kouře. Ten slouží ke sledovaní letu rakety. Rychle se pohybující raketa nyní začíná zpomalovat.
  4. Vrchol letu a výmet - po dohoření zpožďovací směsi dochází k zapálení výmetové směsi, která aktivuje návratový systém rakety.
  5. Návratový systém - je realizován nejčastěji pomocí padáku, stužky, nebo tzv. heli-blade.
  6. Poslední fází je dopadnutí rakety na zem.
guide_rocket;estes_pokyny;rak_mot

Doporučujeme koupit

Pro odpálení a let rakety je potřeba dokoupit:

  • motory s palníky,
  • ucpávku výmetu (slouží k ochraně padáku),
  • a odpalovací rampu.
Raketové motory

Doporučené motory pro tuto raketu: B4-4, B6-4, C6-5.

Palníky a ucpávky motorů jsou součástí balení motorů, pokud není uvedeno jinak. Motory Estes jsou opatřeny elektrickými palníky, určené k zažehnutí přes odpalovací pult. Raketu je možno osadit motory Klima s klasickými zápalnicemi nebo elektrickými palníky. Více informací o raketových motorech naleznete v přehledu raketových motorů.

Ucpávka výmetu

Vatová ucpávka výmetu je vyrobena z nehořlavé tkaniny, jejím účelem je zabránit poškození (propálení) padáku od výmetu motoru.

Odpalovací rampa
Ke startu rakety je nutná odpalovací rampa. Doporučujeme koupit rampu Estes Porta-Pad II.Pro bezstarostné a bezpečné odpálení rakety elektrickým proudem ze vzdálenosti pár metrů, je vhodné koupit i odpalovací zařízení, např. od Estes nebo Klima. Pro malé rakety lze rampu s elektrický odpalovačem koupit jako komplet RD-ES2222.
Nářadí pro sestavení

Pro sestavení modelu budete potřebovat: nůžky, tužku, brusný papír, brusný blok, modelářský nůž, lepidlo univerzální, lepidlo na plasty a akrylové barvy pro případné barvení. Pro pohodlné řezaní a ochranu stolu při sestavení doporučujeme pracovní podložku.

Měření výšky letu

Dosaženou výšku letu rakety můžete změřit pomocí digitálního výškoměru RD-ES2246, který se vloží do rakety. Pro měření výšky ze země můžete využít sextant - RD-ES2232.

Estes
RD-ES7292

Mohlo by vás také zajímat