Modell-Tec Kongespiet Norge 1:60 kit

11 699,00 Kč
KR-24526

Stavebnice modelu lodi Kongespiet Norge v měřítku 1:60. Pro zkušené modeláře. Dřevěný trup z laserem vyřezaných dílů, doplněné jednotlivé díly detailů, LED osvětlení. Statický model, lze volitelně rozšířit o RC vybavení a pohon pro plavbu.

Počet
Není skladem

Obsah balení

Balení obsahuje díly pro stavbu lodi Modell-Tec Kongespiet Norge: díly překližky, lišty, laserem řezané dřevěné díly, maketové díly. Manuál.

Charakteristika

Stavebnice modelu lodi Kongespiet Norge, v měřítku 1:60, s délkou 1330 mm. Stavba lodi vhodná pro zkušené modeláře. Stavba převážně ze dřeva. Dřevěné díly jsou přesně a čistě laserem řezané. Stavebnice může být jako statický model, nebo ji lze sestavit jako plovoucí model a doplnit o pohon, elektroniku a RC soupravu. (Není obsahem balení).

Stavební obtížnost

Do stavby modelů lodí se stavební obtížností Expert by se měli pouštět pouze zkušení modeláři s dlouholetými zkušenostmi se stavbou, kteří májí kompletní přehled o problematice a mají zvládnuty všechny technologie a postupy prací při stavbě statických maket lodí. Rovněž je potřeba mít zkušenosti se zpracováním různých materiálů, lepením, barvením a orientací ve výkresech a stanovení vlastních stavebních postupů. Návod zde je pouze orientační pomůckou postupu stavby.

Tyto modely jsou velmi obsáhlé a detailní s až muzejní kvalitou, kterou zkušení modeláři staví měsíce i roky.

Doporučujeme koupit

Pro stavbu doporučujeme koupit nářadí, lepidlo a barvy.

Modelářské nářadí a podložka

Ke stavbě modelů lodí je nutné vhodné nářadí. Doporučujeme výbornou sadu Modelcraft nářadí pro lodní modeláře (sada 12ks), nebo Modelcraft nářadí pro modeláře (sada 18ks). Dále doporučujeme koupi nylonových svorek a nepostradatelné modelářské špendlíky. Pro úpravu, přesné řezaní, lepení dílů a také jako ochranu stolu doporučujeme modelářskou podložku.

Lepidlo a barvy

Při stavbě modelů lodí se můžeme setkat s lepením různých materiálů, jako dřevo, plasty, kov, folie, laminát apod. Každý materiál se lepí specifickými lepidly. Dřevo lze lepit disperzními lepidly Speedbond PVA, které by se ale nemělo použít do míst s trvalejším působením vody. Pro ten případ se používají epoxidové lepidla: Speed Epoxy II 4 min. Pro menší menší plochy lze použít vteřinové lepidlo. Plasty se k sobě lepí buď vteřinovými lepidly a to v případě, že se jedná o drobnější díly Roket Max vteřinové lepidlo husté. Když se jedná o velké díly, jako rozměrnou palubu do trupu, lze doporučit Roket UV lepidlo 20g. Kov a laminát lze lepit Epoxidovými lepidly.

K barvení doporučujeme akrylové emailové barvy. Barvy nanášejte kvalitními štětci (ploché štětce na povrchy, kulaté štětce pro detaily).

Pokud chcete Kongespiet Norge sestavit jako plovoucí RC model je nutné stavbu přizpůsobit a zvolit vhodné stavební postupy. Doplnit motor, regulátor, servo, RC soupravu, akumulátor 12V, nabíječ a další.

Příslušenství pro běžný provoz lodí

Pro běžný provoz funkčního RC modelu lodi potřebujete speciální mazací tuk pro mazání lodních hřídelí. Speciální složení zajistí hladký chod hřídele v teflonové trubičce se zachováním maximální životnost komponent. Doporučeny jsou tuky DYNE4200, DYNE4201

Při dokončovacích pracech či běžné údržbě přijde vhod speciální nářadí a nástroje od firmy Shesto, jako např. kleště, pinzety, pilníky, šroubováky a mnoho dalších, které naleznete na stránkách www.astramodel.cz/cz/katalog/naradi-c189.html

Modell-Tec
KR-24526

Mohlo by vás také zajímat