Türkmodel FPV Westra hlídkový člun 1:50 kit

9 799,00 Kč
KR-24553

Stavebnice modelu hlídkového člunu FPV Westra od Türkmodel v měřítku 1:50. Pro pokročilé modeláře. Dřevěný trup z laserem vyřezaných dílů, doplněné o detaily z resinovaného 3D tisku. Statický model, lze rozšířit o RC vybavení, pro plavbu.

Počet
Není skladem

Obsah balení

Balení obsahuje díly pro stavbu lodi: díly překližky, lišty, laserem řezané dřevěné díly, maketové díly 3D tisku. Obrázkový manuál EN.

Charakteristika

Stavebnice modelu hlídkového člunu FPV Westra od Turkmodel, v měřítku 1:50, s délkou 1180 mm. Stavba lodi vhodná pro pokročilé modeláře. Model obsahuje dřevěný překližkový trup doplněný o plaňkové lišty. Dřevěné díly jsou přesně a čistě laserem řezané. Dále model obsahuje kvalitní díly z resinovaného 3D tisku. Hlavní můstek má vybavený interiér. Stavebnice může být jako statický model, nebo ji lze sestavit jako plovoucí model a doplnit o pohon, elektroniku a RC soupravou. (Není obsahem balení).

Model je vybaven LED osvětlením, rozmístění jednotlivých diod, které jsou součástí balení je popsáno v manuálu. Elektronika pro spínání a baterie nejsou v balení.

Informace o předloze

Člun Webstra bylo skotské ochranné rybářské plavidlo postavené v roce 1975. Z provozu byla loď vyřazena v roce 2003 a nahradila ji loď FPV Minna. V roce 2005 ji koupil Sea Shepherd a na památku zakládajícího člena Greenpeace byla přejmenována na MY Robert Hunter. Plavidlo bylo od té doby přejmenováno na MY Steve Irwin. Plavidlo má výtlak 1 017 tun a maximální rychlost 16,5 uzlů.

Stavební obtížnost

Modely lodí pro pokročilé vyžadují předchozí zkušenosti se stavbou modelů a zvládnuté techniky jednotlivých technologických kroků, jako je lepení, ohýbání, obšívání plachet, apod. Je nutné se orientovat ve výkresové dokumentaci, jednotlivé kroky a i celý postup si rozvrhnout. Případné detaily je je nutné si nastudovat a je potřeba počítat s tím, že stavba vyžaduje určitou míru kreativity a samostatnosti, protože návod se nemusí zabývat výrobou každého detailu.

Modely jsou obsáhlé a detailní, jejich dokončení trvá dlouho dobu a vyžaduje spoustu dokončovací prací na dílech.

Doporučujeme koupit

Pro stavbu doporučujeme koupit nářadí, lepidlo a barvy.

Modelářské nářadí a podložka

Ke stavbě modelů lodí je nutné vhodné nářadí. Doporučujeme výbornou sadu Modelcraft nářadí pro lodní modeláře (sada 12ks), nebo Modelcraft nářadí pro modeláře (sada 18ks). Dále doporučujeme koupi nylonových svorek a nepostradatelné modelářské špendlíky. Pro úpravu, přesné řezaní, lepení dílů a také jako ochranu stolu doporučujeme modelářskou podložku.

Lepidlo a barvy

Pro lepení doporučujeme univerzální disperzní lepidlo a Robitronic vteřinové lepidlo střední 20ml. K barvení doporučujeme akrylové emailové barvy. Barvy nanášejte kvalitními štětci (ploché štětce na povrchy, kulaté štětce pro detaily).

Pokud chcete Westru sestavit jako plovoucí RC model je nutné stavbu přizpůsobit a zvolit vhodné stavební postupy. Doplnit motor, regulátor, servo, RC soupravu, akumulátor 12V, nabíječ a další.

Příslušenství pro běžný provoz lodí

Pro běžný provoz funkčního RC modelu lodi potřebujete speciální mazací tuk pro mazání lodních hřídelí. Speciální složení zajistí hladký chod hřídele v teflonové trubičce se zachováním maximální životnost komponent. Doporučeny jsou tuky DYNE4200, DYNE4201

Při dokončovacích pracech či běžné údržbě přijde vhod speciální nářadí a nástroje od firmy Shesto, jako např. kleště, pinzety, pilníky, šroubováky a mnoho dalších, které naleznete na stránkách www.astramodel.cz/cz/katalog/naradi-c189.html

Turkmodel
KR-24553

Mohlo by vás také zajímat