Arrma Outcast 8S BLX 1:5 4WD Smart RTR

28 399,00 Kč
ARA5810B

Extrémně velký a výkonný RC model auta Arrma Outcast 8S v měřítku 1:5, náhonem 4WD, střídavým pohonem a rychlostí až 88km/h. Eloxovaná hliníkové díly pro maximální odolnost. Špičková elektronika Spektrum Smart - snímající napětí baterie, elektronická stabilizace AVC.

Počet
Není skladem

Obsah balení

Balení obsahuje kompletně sestavený RC model auta Arrma Outcast 8S BLX 1:5 4WD, s komponenty: regulátor Spektrum™ Firma™ 160A Smart ESC, střídavý motor Spektrum™ Firma™ 1250Kv, servo řízení Spektrum™ S905, přijímač SRS6100AT AVC ®. Vysílač DX3™ 2,4 GHz. Explosivní výkres, polepy. Klíč na kola, kleště na segrovky, pastorek 23T 1M HD, kulové koncovky kompozitové 4x. vícejazyčný manuál v angličtině, němčině, francouzštině a návod v češtině.

Charakteristika

Velký a výkonný model auta na dálkové ovládání v provedení Monster Truck, který vám vezme dech. Model v měřítku 1:5, i přes svou velikost (délka 71 cm), je neuvěřitelně obratný a s akumulátory 8S (2x 4S LiPo) a volitelným pastorkem, je schopen dosáhnout maximální rychlost 88 km/h. Tento obří model je kompletně sestaven a připraven pro extrémní jízdu. Výbornou odolnost modelu dodává hliníkové šasi, houževnaté zavěšení, hliníkové olejové tlumiče, kovové poloosy a mnoho dalších dílů, které jsou konstruovány pro nekončící zábavu. Hliníkové díly na modelu jsou nejen odolné a lehké, ale díky barevnému eloxování také výborně vypadají.

Model je vybaven nejmodernějším pohonem a elektronikou Spektrum Smart. Střídavý motor Spektrum™ Firma™ 1250Kv a elektronický regulátor otáček Spektrum™ Firma™ 160A Smart ESC poskytují modelu Outcast obrovský potenciál výkonu. I při skocích a ve vysokých rychlost se nemusíte bát o ovladatelnost modelu. Stabilizační systém AVC koriguje směr jízdy modelu auta a provádí okamžité rychlé vhodné korekce, díky kterým model neuhýbá od požadovaného směru. Intenzitu stabilizace AVC lze měnit na vysílači. O řízení modelu se stará vysílač Spektrum DX3™ 2.4GHz s přijímačem SRS6100AT.

Spektrum Smart

Model je vybaven elektronikou Spektrum Smart. Ta poskytuje komplexní řešení péče o akumulátory a dokáže přenést telemetrii. Elektronika SMART poskytuje údaje v reálném čase jako jsou otáčky motoru, teplotu regulátoru, napětí přijímače, napětí baterií Smart a další. Setový vysílač zobrazuje pomocí LED telemetrii o nabití akumulátorů modelu. Zobrazení kompletní telemetrie je možné pomocí volitelného vysílače Spektrum s displejem.

Hliníkové šasi

Šasi modelu Outcast 8S BLX tvoří 4 mm profilovaný plát z velmi odolného hliníku 6061-T6. Unikátní design podvozku podtrhuje laserově vyleptaná grafika s logem Arrma.

Zavěšení a olejové tlumiče

Robustní nezávislé zavěšení kol přední a zadní nápravy poskytuje výbornou ovladatelnost a nepřekonatelné vlastnosti v terénu. Srdcem zavěšení jsou mohutné olejové tlumiče s průměrem 24 mm a hřídelí 5 mm. Těla tlumičů jsou vyrobena z hliníku a pro maximální efekt jsou červeně eloxovány. Předpětí pružin lze pohodlně nastavovat pomocí matice.

Přední nárazník

Konstrukce nárazníku v sobě ukrývá deformační zónu, které absorbuje nárazy při nárazech a kotrmelcích.

Kvalitní kulové čepy

Přední náprava obsahuje kulové čepy o průměru 18 mm, které zajišťují efektivní chod a hladké řízení i i u takto velkého modelu. Kulové čepy táhla řízení s novou horní čepičkou zabraňují vyskočení táhla z čepu při silném nárazu.

Kovové poloosy

Ocelové poloosy CVD bezpečně přenesou sílu motoru poháněného akumulátor 2x 4S LiPo.

Odklon zadních kol lze nastavit pomocí horního táhla zadní nápravy.

Výztuhy šasi

Ochranu proti ohýbání šasi i při extrémně silných dopadech, poskytují příčné a středové výztuhy z eloxovaného hliníku. Pro snadný servis jsou výztuhy zajištěny pomocí klipů s lze je snadno výjmout.

Kovové motorové lože

Motor je uložen v centrální části šasí na levé straně. Uprostřed podvozku je centrální převodovka s hnaným ozubeným kolem, pastorek motoru je proto potřeba mít pro seřízení mezizubové vůle snadno dosažitelný. Skvělá konstrukce motorového lože umožní snadné seřízení převodu nebo demontáž motoru pro účel servisu. Červeně eloxovaný, hliníkový držák motoru lze jednoduše nastavit a pevně zafixovat. Posuvný držák tak umožňuje nastavení polohy a motoru pouhým uvolněním šroubů, které jsou snadno přístupné.

Kompletní kovové převody

Model má pevnou konstrukci pohonného mechanismu, který ke kompletně z oceli, všechny rotační součásti jsou uloženy v kuličkových ložiscích. Kovové poloosy, masivní ozubení převodovky i diferenciálů.

Kola dBoots BACKFLIP

Masivní pneumatiky s agresivním vzorkem poskytují výbornou trakci modelu na všech površích a bezpečně přenáší sílu motoru poháněného akumulátory 8S. Pneumatiky jsou nalepeny na discích s motivem hvězdy. Bezpečné upevnění kola zajišťuje unašeč 24 mm.

Snadný servis

Outcast 8S je konstruován tak, aby byly všechny části snadno dostupné. Jednotlivé komponenty jako je lože motoru a blok s regulátorem, servem a přijímačem, lze snadno demontovat. Výborně dosažitelné jsou rovněž diferenciály, což výrazně ulehčí jejich kontrolu.

Wheelie Bar

Zadní kolečka Wheelie Bar jsou nezbytná na modelu s takovým výkonem, jako je nový Outcast. Zadní lišta s kolečky brání převrácení modelu při přidání plného plynu a vy si můžete plně užít jízdu po zadních kolech na plný plyn.

Detailní odolná karoserie

Krásná jablkově červená karoserie je detailně zpracovaná a díky výztuhám odolá i divokým jízdám. Horní plastové pláty zabraňují poškrábání, stejně jako podložky pod sponky, které jsou na praktické gumě. Sponky už se teď neztratí! Rám korby tvoří pevnou výztuhu, které navíc dosedá na středovou věž šasi a poskytuje tím zvýšenou pevnost.

Střídavý regulátor SPEKTRUM™ FIRMA™ 160A SMART

Řízení modelu zajišťuje moderní regulátor SPEKTRUM™ FIRMA™ 160A SMART s 32-bitovým mikrokontrolérem ARM Cortex M4, který je schopen snímat kompletní telemetrii a přenášet ji do přijímače pomocí integrovaného vodiče v novém konektoru IC5. Data jsou přenášena přes protokol SRXL2. Informace o typu, teplotě a napětí článků baterie regulátor načítá přímo ze Smart baterie. Nemusíte se tak bát o správné nastavení typu baterie a její možné podvybití.

Elektronika je kompletně zalita ve speciální zalévací hmotně, která brání vstupu vlhkosti* či nečistot do elektroniky. Regulátor se zapíná a nastavuje tlačítky, které jsou pod pryžovým krytem.

  • Regulátor obsahuje rychlý a výkonný 32bitový procesor ARM M4
  • Regulátor je voděodolný*
  • Nadproudová ochrana, tepelná ochrana, failsafe
  • Automatické odpojení LiPol při nízkém napětí
  • Robustní plastové pouzdro, hliníkový chladič s ventilátorem pro vysokou účinnost
  • Výkonný BEC
  • Vysoce odolné konektory IC™, kompatibilní s konektory EC™
Střídavý motor SPEKTRUM™ FIRMA™ 4685 1250Kv

Střídavý motor Spektrum Firma4685 1250Kv, s vnitřním rotorem a 4-pólovou konstrukcí pro vysoký výkon a vynikající účinnost. Hřídel 5mm je uložena v kuličkových ložiscích, 6,5 mm konektory se zlacenými kontakty pro spolehlivé a efektivní připojení.

Servo řízení Spektrum 38kg-cm @6V

Řízení zajišťuje servo S905 s obří silou (moment: 38 kg.cm při napětí 6V, rychlost: 0,2s/60° při 6V), je voděodolné* a prachotěsné. Odolné kovové převody poskytují dlouho výdrž a mechanickou odolnost. Rozměry serva jsou 60 x 55 x 29 mm.

Přijímač SR6100AT

6-kanálový RC přijímač Spektrum SR6100AT s modulací DSM2/DSMR. Má vynikající dosah a odezvu, zejména v místech, kde je více systémů pracujících v pásmu 2,4 GHz. Přijímač je vybaven patentovaným systémem Spektrum AVC (Active Vehicle Control) a plným dosahem telemetrie. Přijímač podporuje technologii Spektrum Smart. Elektronika přijímače je chráněna speciálním lakem, který zamezuje přístupu vlhkosti či nečistot.

RC vysílač Spektrum DX3 2.4GHz DSMR

Nový RC vysílač Spektrum DX3 má 3 kanály a je kompatibilní se stabilizačním systémem Spektrum AVC a telemetrií Spektrum Smart. Vynikající dosah, super rychlá odezva a vysoká odolnost proti rušení díky exkluzivní technologii Spektrum DSMR. Rychlé nastavení potřebných parametrů.

  • LED indikace stavu nabití pohonných Smart akumulátorů v modelu
  • Podpora stabilizačního systému Spektrum AVC
  • Možnost nastavení reverzu, velikosti výchylek a funkce 3. kanálu
  • Trim kanálu plynu a řízení
  • Díky omezovači plynu můžete dětem omezit maximální rychlost modelu
  • Ergonomický, lehký
  • Volant s pěnovou obručí pro pohodlné držení
Technologie Spektrum SMART

Model je vybaven komponenty s technologií Spektrum Smart, která nabízí více informací o modelu, jednodušší obsluhu a péči o akumulátory. Všechny komponenty SMART, včetně baterií, jsou schopné spolu komunikovat a přenášet telemetrii.

Obsažený vysílač DX3 zobrazuje stav nabití Smart akumulátoru v modelu.

Jako tuning můžete zobrazit kompletní telemetrii (otáčky, rychlost, teplota a další):

  • Doplněním BT modulu do setového vysílače DX3, který umožní spojení modelu s přehlednou grafickou aplikací Spektrum Dashboard v telefonu, či tabletu.
  • Použitím univerzálního vysílače Spektrum s displejem, např DX5C.

Více informací o technologie Smart naleznete v našem blogu.

Technologie AVC (Active Vehicle Control)

Technologie AVC je pokročilou technologií Spektrum od Horizon Hobby, pro RC modely aut. Tento stabilizační systém přináší zcela nový způsob řízení RC aut. AVC technologie využívá senzory pro korekce řízení a současně plynu. Díky vhodným zásahům do řízení a výkonu motoru je výsledkem je plynulejší jízda, stabilní chování na rovině i v zatáčkách a bezpečnější držení stopy. Samozřejmostí je měnitelná citlivost řízení včetně možnosti jejího vypnutí a nechat tak vše v rukou jezdce.

Vlastnosti auta Outcast 8S
  • Laserem leptaná hliníková eloxovaná deska podvozku
  • Silné kompozitní boční výztuhy podvozku
  • Trojúhelníkově uspořádané výztužné tyče podvozku pro maximální odolnost
  • Nastavitelné olejové tlumiče s velkými písty
  • Ultra silné přední a zadní věže tlumičů
  • Snadno přístupné seřízení a servis komponentů
  • Hliníkové lože motoru a náboje kol
  • Výkonná pohonná jednotka
  • Vysoce pevné ocelové hnací hřídele
  • Snadno přístupný přední a zadní diferenciál
  • Celokovové převody diferenciálů a převodovky
  • Snadno přístupný voděodolný* elektronický modul
  • Servo saver pro velké zatížení
  • Dimenzované náboje kol pro zvýšení pevnosti
  • Pneumatiky dBoots BACKFLIP
  • Detailní karoserie s hotovým zbarvením
  • Účinný přítlačný zadní spojler
  • Integrovaná vnitřní výztuha na ochranu karosérie
  • Vysílač Spektrum™ DX3 2,4 GHz s indikací stavu nabití akumulátoru v modelu
  • Přijímačem SR6100AT AVC®
  • Regulátor Spektrum™ Firma™ 160A Smart
  • Střídavý motor Spektrum™ Firma™ 1250Kv
  • Kovové digitální servo Spektrum™ S905

* Informace o specifikaci voděodolnosti naleznete v návodu k použití. Tipy a triky na provoz v mokrém prostředí naleznete v blogu.

Doporučujeme koupit

Pro zprovoznění modelu jsou potřeba 4x AA baterie do vysílače, pohonný akumulátor a adekvátní nabíječ na pohonný akumulátor.

Doporučené akumulátory

Model provozujte na dva identické akumulátory 4S LiPo (14.8V).

  • Pro běžné ježdění LiPo akumulátory Spektrum 14.8 V 5000 mAh s technologií Smart
  • Pro běžné ježdění s delší dobou provozu LiPo akumulátory Black Magic14.8 V 6500 mAh.
  • LiPo akumulátory s maximálním proudem Spektrum 14.8 V 5000 mAh s technologií Smart. RC auto lze provozovat pouze na rovných površích, jako je např. asfalt, beton.

Akumulátory Spektrum s technologií Smart v současné době představují nejmodernější a nejbezpečnější způsob údržby a nabíjení akumulátorů. Výhody technologie Spektrum Smart naleznete zde.

Doporučené nabíječe pro konvenční i Smart akumulátory

Pokud se rozhodnete v RC modelu auta Arrma používat moderní Smart LiPo akumulátory, pak doporučujeme tento nabíječ:

  • Síťový nabíječ Spektrum S2100 se dvěma výstupy 2x 100 W
  • Síťový nabíječ Spektrum S1100 s jedním výstupem 1x 100 W

Pro připojení baterie k těmto nabíječům potřebujete redukci pro nabíjení IC5/IC3.

  • Vysoce výkonný síťový nabíječ Spektrum Smart G2 nabíječ S1400 1x400W AC s jedním výstupem 400W.
  • Vysoce výkonný síťový nabíječ Spektrum Smart G2 nabíječ S2200 2x200W AC se dvěma výstupy 2x200W.
Příslušenství pro běžný provoz

Pro běžný provoz RC auta potřebujete lepidlo na pneumatiky, lepidlo na šrouby, sadu nářadí a silikonový olej do tlumičů. Z našeho sortimentu doporučujeme cenově dostupnou sadu nářadí pro RC auta.

Lepidlem na pneumatiky se lepí pneumatiky k ráfku disku. Vždy je nutné, aby pneumatika byla po celém obvodu pevně přilepena k ráfku kola! Pokud pneumatika nebude přilepena po celém obvodu, může dojít k jejímu roztržení. Lepidlo na pneumatiky má speciální složení, které je schopno lepit materiály jako guma či nylon a současně po zatvrdnutí je lepidlo pružné. Z naší nabídky doporučujeme lepidlo Robitronic Tire Glue - viz doporučené příslušenství.

Občas je třeba doplňovat silikonový olej do tlumičů modelu a měnit olej v diferenciálech. Běžným provozem dochází jen k nepatrným únikům silikonového oleje po pístnicích tlumiče. V případě, že povrch pístnic tlumičů nebo stav těsnění je ve špatné stavu, únik oleje může být velký. Pro tyto případy se dodávají opravné sady či jednotlivé díly. Z naší nabídky silikonových olejů doporučujeme silikonové oleje TLR (Team Losi Racing), viz doporučené příslušenství.

Pro běžnou údržbu je potřeba lepidlo na šrouby. Šrouby zašroubované v kovovém materiálu (např. šrouby v motoru, stavěcí šroub v pastorku) musí být proti povolení tímto lepidlem zajištěny.

Ochranné obaly na akumulátory

Ochranné obaly jsou určeny k omezení rizika spojeného s přepravou a nabíjením akumulátorů. LiPo akumulátory dokáží, při zachování malých rozměrů a nízké hmotnosti, poskytnou vysoké vybíjecí proudy a disponují velkou kapacitou pro dlouhý jízdní čas. Naopak LiPo akumulátor je náchylný především na mechanické poškození.

ARRMA
ARA5810B

Mohlo by vás také zajímat