E-flite Timber X 0.57m SAFE Select BNF Basic

5 099,00 Kč
EFLU7950

RC model letadla E-flite UMX Timber X o rozpětí 570 mm kombinuje schopnosti STOL s jedinečnou konstrukcí křídla s velkými kormidly. Vysoký 3D výkon všestranného modelu se schopnostmi akrobatického speciálu! Stabilizace AS3X a volitelný SAFE Select. LED přistávací, navigační a záblesková světla.

Počet
Není skladem

Obsah balení

V balení naleznete hotové díly modelu UMX Timber X s nainstalovanou elektronikou a pohonem: Spektrum motor střídavý 1208 1900ot/V, Spektrum řídící jednotka, 4 ks Spektrum servo H2040L 2.9g linear long throw a LED osvětlení. Obsažen je návod v češtině, manuál EN, DE, FR, IT.

Charakteristika

Jeden z nejprodávanějších RC modelů letadla Timber X 1,2 m je nyní k dispozici jako mikro model Timber X o rozpětí 570 mm. Kombinuje schopnosti STOL s jedinečnou konstrukcí křídla s velkými kormidly. Jedinečný 3D výkon všestranného modelu se schopnostmi akrobatického speciálu! Stabilizace AS3X a volitelný SAFE Select.

UMX Timber X je zmenšená Ultra-mikro verze oblíbeného většího modelu Timber X 1,2 m, který je jedním z nejžádanějších modelů v historii E-flite. Velmi lehká konstrukce pro létání STOL s velkými koly pro krátký vzlet a přistání, velká kormidla pro vysokou obratnost a 3S kompatibilní napájení pohonu, to vše poskytuje ještě širší letovou obálku. UMX Timber X je navíc vybaven LED přistávacími, navigačními a zábleskovými světly a elektronika modelu poskytuje v reálném čase napětí baterie a další telemetrická data kompatibilním vysílačům Spektrum. Díky své Ultra-Mikro velikosti, lze s UMX Timber X létat venku v parcích a loukách nebo dokonce uvnitř v tělocvičnách a dalších vhodných prostorách. Nainstalujte si volitelné plováky(prodávají se samostatně) a můžete vzlétat z bazénů, rybníků a jezer. Je to skvělá volba pro širokou škálu středně pokročilých až zkušených pilotů a nabízí jak pohodové klidné až divoké létání, kterého se žádný jiný model této kategorie nemůže dosáhnout!

Vlastnosti RC modelu letadla UMX Timber X 0.57m
  • Velmi krátký vzlet a přistání (STOL), sportovní nebo 3D akrobatické létání
  • Všestranný pro létání venku i v hale
  • Obří ovládací plochy pro lepší ovládání a větší akrobatické schopnosti
  • Křidélka s klapkami pro maximální účinnost i jako flaperony
  • Motor je kompatibilní s 3S LiPo pro neomezený vertikální výkon
  • Telemetrie napětí baterie v reálném čase s kompatibilními vysílači Spektrum
  • Přijímač Spektrum se špičkovou technologií 2,4 GHz Spektrum DSMX
  • Snadné létání s volitelnou ochranou letové obálky SAFE Select
  • Bezkonkurenční stabilita a pocit s technologií AS3X i ve větrném počasí
  • Zesílené páky řízení a kulové čepy pro přesné ovládání
  • Funkční nainstalované LED přistávací, navigační a záblesková světla
  • Velká kola pro schopnost vzlétnout a přistát na různých površích
  • Volitelné plováky - prodávají se samostatně EFLUA1190 pro létání z vody
  • Sestaven a připraven k letu ihned po vybalení z krabice
Výhoda kompletního modelu verze Bind-N-Fly®

Vlastníte již vysílač Spektrum? Sety s modely letadel Bind-N-Fly® jsou skvělou volbou, protože z krabice vyndáte kompletně hotový model, do kterého doplníte pouze pohonnou baterii a spárujete přijímač v modelu s vaším vysílačem. Nastavení vysílače je velmi jednoduché, v návodu naleznete kompletní pokyny.

Možnosti telemetrie

RC model letadla UMX Timber X je vybaven řídicí jednotkou, která obsahuje přijímač Spektrum s regulátorem, který poskytuje telemetrii napětí letové baterie v reálném čase do kompatibilních vysílačů Spektrum (včetně DX6e a 8e, DX6 G2/G3 a 8 G2, DX9, NX6, 8 a 10, iX12, iX20).

Spektrum™ AS3X® a SAFE® Select

Ultra-Micro Timber® X je vybaven exkluzivními technologiemi Spektrum™ AS3X® a SAFE® Select. Stabilizace AS3X pracuje v zákulisí, aby se vyhladily účinky větru a turbulencí a dodal se pocit uzamčení letové hladiny. Volitelné použití ochrany letové obálky SAFE® Select, nabízí limity sklonu a úhlu náklonu spolu s automatickou stabilizací, které lze zapnout a vypnout přepínačem aby bylo létání snazší!

Skvělá obratnost a řiditelnost

Ve srovnání s UMX Turbo Timber, má UMX Timber X konstrukcí křídla s menším rozpětím a mnohem větší hloubkou křidélek na celém rozpětí, které se dají použít i jako flaperony – spolu se zvětšenou výškovkou a směrovkou. Při nízkých rychlostech je ovládání plynulé a poslušné, nebo při vysokých rychlostech poskytuje eXtreme 3D schopnosti, takže můžete létat jako s rekreačním odpočinkovým modelem nebo s dravým akrobatem, vyberte si a nastavte letové schopnosti podle svých představ.

Výkonný střídavý 3S motor

Chcete s modelem viset, vznášet se na vrtuli a pak akcelerovat vzhůru do oblak? Díky výkonu střídavého pohonu a napájení 3S LiPol budete mít možnost využívat přebytku výkonu k akrobacii i 3D létání.

STOL (krátký vzlet a přistání)

Křídlo má menší rozpětí a zároveň větší plochu křídla než předchozí UMX Timber. Navíc má křidélka po celém rozpětí, která lze použít jako flaperony s klapkami pro pomalý let a výkon STOL. Tyto vlastnosti spolu s lehkou konstrukcí a vysoce výkonným střídavým motorem umožňují vyskočit do vzduchu nebo se vznést a přistát na menší vzdálenosti než jakýkoli jiný model podobné třídy.

Všestrannost využití modelu

Létejte z povrchů, které většina modelů této velikosti nedokáže zvládnout jako je tráva, štěrkové a prašné cesty a další. Nadměrně velká kola ve stylu Tundra absorbují nerovnosti a poskytují vynikající oporu. Pomocí volitelných plováků (EFLUA1190, prodávají se samostatně) můžete dokonce létat z bazénů, rybníků a jezer!

LED osvětlení

Stejně jako UMX™ Turbo Timber, tak i UMX Timber X přichází s realisticky vypadajícími LED přistávacími, navigačními a zábleskovými světly, které jsou již instalovány ve výrobě a které jsou napájeny z letové baterie.

Sestaven a připraven k letu

UMX Timber X je vybaven špičkovou technologií Spektrum™ 2,4 GHz, která se spáruje s vaším 5+ kanálovým vysílačem Spektrum DSMX®/DSM2®, takže můžete létat během několika minut po otevření krabice či po nabití baterie (není v balení).

Pevná konstrukce

Konstrukce z materiálu EPS je pro mokro modely letadel velmi vhodná, protože se dá vyrobit lehký a odolný drak. V případě, že poškodíte jakékoli části draku letadla a nepůjde je už opravit, je k dispozici celá řada náhradních dílů.

Technologie SAFE

Využívejte exkluzivní technologii 3-osé stabilizace AS3X a možnost aktivovat ochranu letové obálky SAFE™ (Sensor Assisted Flight Envelope), která začínajícím pilotům zvyšuje bezpečnost letu.Nevyžaduje se žádná programování, jednoduše stačí během párování modelu vyndat párovací konektor podle pokynů v návodu. Funkce SAFE zajistí omezení letové obálky a zabezpečí krajní letové limity.

Při volbě SAFE se aktivuje:
  • Limit náklonu, stoupání a klesání neumožní nadměrné stoupání a přetažení například při startu nebo větší náklon v zatáčce
  • Automatické vyrovnávání okamžitě vrátí model do vodorovného letu po uvolnění pák řízení do neutrálu

Doporučujeme koupit

K uvedení do provozu potřebujete vysílač Spektrum DSM2/DSMX, pohonnou LiPol baterii 3S 11.1V 280–350mAh s konektorem JST Spektrum LiPo 11.1V 300mAh 30C JST a kompatibilní nabíječ Spektrum Smart nabíječ S150 1x50W AC + Spektrum konverzní kabel IC3 přístroj - JST.

Doporučené vysílače Spektrum

Pro spárování modelu verze BNF doporučujeme moderní programovatelné vysílače SPEKTRUM:

  • 6-kanálový vysílač řady DX Spektrum DX6e DSMX s telemetrií, 250 modelů v paměti.
  • 6-kanálový vysílač řady NX Spektrum NX6 DSMX s nejnovějšími trendy, kompatibilitou Smart Technologie, portem USB a možností připojení WiFi .
  • 8-kanálový vysílač řady NX Spektrum NX8 DSMX s nejnovějšími trendy, kompatibilitou Smart Technologie, portem USB a možností připojení WiFi .
Příslušenství pro běžný provoz

Pro běžný provoz létajících RC modelů potřebujete vhodná lepidla, sadu nářadí a obal na skladování LiPol baterií. Z našeho sortimentu doporučujeme kvalitní sadu imbus šroubováků 1.5/2.0/2.5/3.0mm a Modelcraft křížové šroubováky (sada 6ks). Pro montáž se jistě bude hodit Modelcraft mini kleště v pouzdru (sada) a na řezání Modelcraft řezací nůž s podložkou A6.

Pro rychlou opravu modelů letadel z doporučujeme rychle vytvrzující 4-minutové lepidlo Epoxy. Z naší nabídky doporučujeme Speed Epoxy 4 min. 71g

Ochranné obaly na akumulátory

Ochranné obaly jsou určeny k omezení rizika spojeného s přepravou a nabíjením akumulátorů. LiPo akumulátory dokáží, při zachování malých rozměrů a nízké hmotnosti, poskytnout vysoké vybíjecí proudy a disponují velkou kapacitou. LiPo akumulátor je náchylný především na mechanické poškození a proto je potřeba jej důkladně chránit.

E-Flite
EFLU7950

Mohlo by vás také zajímat