E-flite Twin Timber 1.6m PNP

10 899,00 Kč
EFL23875

RC model dvoumotorového letadla E-flite Twin Timber PNP o rozpětí 1,6 m, pohání dvojice střídavých motorů se střídavým duálním regulátorem. Model má akrobatické schopnosti, vztlakové klapky a volitelné sloty pro krátký vzlet a přistání. Verze PNP bez přijímače a 3S - 4S LiPol baterie.

Počet
Není skladem

Obsah balení

Obsahem balení je kompletně sestavený RC model letadla E-flite Twin Timber BNF Basic SAFE Select, s nainstalovanými komponenty: 2 ks Střídavý motor Avian 3521-750KV, Střídavý regulátor Avian 40A Dual SMART, Spektrum servo A332 9g MG, LED Controller, Návod v češtině, manuál EN, DE, FR, IT.

Charakteristika

RC model dvoumotorového letadla E-flite Twin Timber PNP o rozpětí 1,6 m, pohání dvojice střídavých motorů se střídavým duálním regulátorem. Model má akrobatické schopnosti, vztlakové klapky a volitelné sloty pro krátký vzlet a přistání. Verze PNP bez přijímače a 3S - 4S LiPol baterie.

E-flite Twin Timber přebral všechny oblíbené funkce z předchozích modelů Timber, jako podvozek tlumící nárazy s nadměrně velkými koly ve stylu Tundra, volitelné použití slotů na náběžné hrany, funkční vztlakové klapky a LED osvětlení s přistávacími, navigačními a blikajícími světly. Twin Timber 1,6 m má také velký horní kryt pro rychlou a snadnou výměnu baterie. Navíc je vybaven dosud nejsilnějším podvozkem nainstalovaným na modelu Timber, který zlepšuje odolnost a schopnost STOL při létání z nerovného terénu! Efektivní dva střídavé motory jsou kompatibilní s 3S a 4S LiPol bateriemi a jsou připojeny k exkluzivnímu duálnímu regulátoru 40A Spektrum™ Avian™ Dual Smart, který může navíc poskytovat řadu telemetrických dat energetického systému v reálném čase s bateriemi SMART i běžnými bateriemi, prostřednictvím kompatibilních přijímačů a vysílačů Spektrum, vybavených Spektrum AirWare™.

Díky regulátoru Spektrum™ Avian™ Dual Smart lze využít diferenciální tah a reverz tahu pro jedinečné akrobatické a další schopnosti – spolu s technologiemi AS3X® a SAFE® Select. Drak letadla je z odolného lehkého a pevného materiálu EPO a dokončen ve svěžím a moderním zbarvení. Pro létání malou rychlostí a pro funkci STOL, můžete namontovat volitelné sloty na náběžnou hranu a dále můžete vzlétat z vody pomocí volitelných plováků (prodávají se samostatně EFL5261).

Větší dvoudílné křídlo přispívá ke stabilitě a nadrozměrná kormidla s klapkami, které se mohou pohybovat oběma směry, nabízejí ovládání a schopnosti jako modely Timber X, včetně volitelné funkce křidélek na celém rozpětí. Kombinované konektory usnadňují montáž a demontáž křídla a v trupu je dokonce na míru navržená spona, která drží spojku křídla, takže ji neztratíte, když je křídlo odděleno. Nejlepší ze všeho je, že motory namontované na křídle téměř znemožňují zlomit podpěry nebo poškodit motor a držáky, pokud se někdy převrhnete! S modelem můžete provádět sportovní a dokonce agresivní akrobacii a přitom jde o model pro širokou škálu pilotů!

Vlastnosti E-flite Twin Timber
  • Neuvěřitelně krátký vzlet a přistání (STOL) plus sportovní a akrobatické schopnosti
  • Duální regulátor 40A Spektrum™ Avian™ Dual Smart s telemetrií Spektrum
  • Diferenciální tah a reverzace motorů pro speciální a akrobatické schopnosti
  • Vysoce výkonné 3S a 4S kompatibilní střídavé motory s protiběžnými 3-listými vrtulemi
  • Praktický horní kryt s velkým prostorem pro baterie 3S 2200 mAh až 4S 5000 mAh
  • Dvoudílné křídlo s kompozitní spojkou křídla a sponou v trupu pro uchycení spojky
  • Kombinované konektory usnadňují instalaci křídla pro pohodlnější skladování a přepravu
  • Nadměrně velká kormidla pro lepší ovládání a akrobatické schopnosti
  • Funkční klapky, které lze využít i ve funkci křidélek
  • Volitelné sloty na náběžnou hranu pro lepší STOL a pomalý let
  • Extrémně odolný podvozek tlumící nárazy a velká kola
  • Funkční a továrně instalované LED přistávací, navigační a záblesková světla
  • Lehká, ale odolná konstrukce z EPO vyztužená kompozitem
  • Šest odolných, nainstalovaných serv s kovovými převody
  • Volitelné plováky s řiditelnými kormidly pro létání z vody (prodávají se samostatně)
  • Rychlá a snadná montáž – není potřeba žádné lepidlo
Verze Plug-N-Play

Verze Plug-N-Play (PNP) se dodává s nainstalovaným napájecím systémem a servy, které jsou připraveny k připojení ke kompatibilnímu přijímači dle vašeho výběru (prodává se samostatně), plus vysílač a baterie, které dodáte (také prodáno samostatně). Nainstalujte přijímač, dokončete konečnou montáž a létejte!

Technologie SMART

RC model letadla Twin Timber 1,6 m je vybaven duálním regulátorem Spektrum Avian, který může poskytovat řadu telemetrických dat v reálném čase, jako otáčky motoru, proud, napětí baterie. Prostřednictvím kompatibilních RC vysílačů Spektrum, vybavených Spektrum AirWare™ (včetně DX6e a 8e, DX6 G2/3 a 8 G2, DX9, NX6, 8 a 10, iX12, iX14 , iX20 a další), můžete tyto údaje vidět na displeji vysílače. Duální regulátor podporuje diferenciální tah, který zlepšuje letové vlastnosti, pojíždění po zemi a umožňuje provádět speciální letové manévry.

Všestranné možnosti využití

Hustá tráva, štěrk, prašné cesty – dokonce i místní jezera a rybníky – z těchto a mnoha dalších povrchů můžete létat, které většina modelů této velikosti nezvládne. Podvozek tlumící nárazy je dosud nejsilnější z modelů Timber a je vybaven velkými koly ve stylu Tundra, které absorbují nerovnosti na nerovném povrchu. Volitelná sada plováků (prodává se samostatně) obsahuje dvojici kormidel pro vynikající ovládání na vodě. Ať už se rozhodnete létat s jakýmkoliv vybavením, podvozek či plováky se snadno instalují a lze je vyměnit během několika minut.

STOL - krátký vzlet a přistání (Short Takeoff and Landing)

Křídlo má větší rozpětí a plochu, než modely Timber X 1,2 m a Turbo 1,5 m a navíc má speciální koncové oblouky a může být vybaveno přiloženými volitelnými sloty na náběžné hrany křídla pro ještě pomalejší let a výkony STOL. Tyto vlastnosti spolu s lehkou konstrukcí, nadměrně velkými klapkami a vysoce výkonným střídavým pohonem, umožňují vzlétnout nebo přistát na vzdálenost pouhých několik málo metrů.

Dva střídavé motory, více možností

40A střídavý regulátor Spektrum™ Avian™ Dual Smart spolu se speciálně vyladěnými motory, poskytují velký tah i s 3S LiPo baterií nebo nabízí ještě vyšší rychlost a neomezený vertikální výkon se 4S LiPol baterií a to bez nutnosti nastavení. Navíc motory namontované na křídle znemožňují rozbití protiběžných vrtulí nebo poškození motorů a gondol.

Pevný a odolný

Lehký, ale odolný, kompozitem vyztužený a plně tvarovaný EPO drak letadla je vybaven množstvím detailů. Proto je model mimořádně lehký a přitom je zaručena vysoká strukturální tuhost a pevnost. Křídlo je vybaveno spolehlivými digitálními servy s kovovým ozubením. K montáži RC modelu není potřeba žádné lepidlo, protože montáž se provádí pouze několika šrouby, proto je Twin Timber připraven k letu v kratším čase, než je ho zapotřebí k nabití letové baterie. Dvoudílné křídlo usnadňuje přepravu a skladování.

Osvětlení modelu LED

Model vypadá za letu jako živý, díky realistickým LED přistávacím, navigačním a zábleskovým světlům, které jsou již v modelu kompletně nainstalovány a napájeny z letové baterie.

Snadná montáž

K sestavení není potřeba žádné lepidlo, a protože těch několik dílů které je třeba sestavit, se snadno přišroubuje na místo a Twin Timber může být připraven k letu za kratší dobu, než je jí potřeba k nabití letové baterie. Dvoudílné křídlo s kombinovanými servo konektory usnadňuje demontáž či instalaci křídla. Navíc, speciálně navržená spona v trupu drží spojku křídla, takže ji neztratíte když je křídlo z důvodu transportu modelu demontováno!

Elektronika přijímače je vybavena elektronickou stabilizací AS3X, která nabízí nejvyšší míru přesnosti a stabilizace za letu. Jde o zcela nový letový zážitek díky nejnovější technologii, která dokáže vodit model rovně jako po šňůře. Mikroprocesor na základě informací z 3-osého gyroskopu neustále udržuje polohu letadla pomocí křidélek, směrovky a výškovky ve stejné orientaci do té doby, než dáte pomocí vysílače pokyn ke změně pozice modelu.

Pokud nejste příliš zkušený pilot nebo chcete mít zajištěnu větší míru bezpečí, anebo se nejdříve bezpečně seznámit s modelem, můžete aktivovat volitelnou technologii SAFE Select, která je integrována v přijímači. Nevyžaduje se žádné programování, jednoduše stačí spárovat přijímač se SAFE nebo bez něj a v případě volby SAFE si nastavíte podle návodu přepínač, kterým lze funkci vypínat a zapínat. Funkce SAFE zabezpečí letovou obálku tím, že omezí krajní letové limity klonění a klopení. Aktivní je rovněž elektronická stabilita, při vrácení řídících pák vysílače do neutrálu se model srovná do vodorovného letu.

Doporučujeme koupit

Sestavení modelu je díky hotovým dílům modelu s nainstalovanou elektronikou, poměrně rychlé. K dokončení doporučujeme doplnit 6+ kanálovou RC soupravu (vysílač, přijímač) a pohonný LiPol akumulátor 2200- 5000 mAh 3S 11,1V nebo 4S 14,8V s konektorem IC3/EC3 a vhodným LiPol nabíječem.

Doporučené vysílače Spektrum

Pro spárování modelu verze BNF doporučujeme moderní programovatelné vysílače SPEKTRUM:

  • 6-kanálový vysílač řady DX Spektrum DX6e DSMX s telemetrií, 250 modelů v paměti.
  • 6-kanálový vysílač řady NX Spektrum NX6 DSMX s nejnovějšími trendy, kompatibilitou Smart Technologie, portem USB a možností připojení WiFi .
  • 8-kanálový vysílač řady NX Spektrum NX8 DSMX s nejnovějšími trendy, kompatibilitou Smart Technologie, portem USB a možností připojení WiFi .
Doporučené akumulátory

Pro napájení modelu doporučujeme pohonný LiPol akumulátor se 3 nebo 4 články (11.1 V, 14.8 V).

  • Pro běžné létání LiPo akumulátor Spektrum SMART 11.1 V 2200 mAh 30C IC3 s technologií Smart.
  • Pro delší lety LiPo akumulátor Spektrum Smart LiPo 11.1V 3200mAh 30C IC3.
  • Pro maximální výkon a akrobacii LiPo akumulátor Spektrum Smart LiPo 14.8V 2200mAh 50C IC3 s technologií Smart

Akumulátory Spektrum s technologií Smart v současné době představují nejmodernější a nejbezpečnější způsob údržby a nabíjení akumulátorů. Výhody technologie Spektrum Smart naleznete zde.

Doporučené nabíječe pro konvenční LiPol i Smart akumulátory

Pokud se rozhodnete v RC modelech letadel, či vrtulníků používat moderní Smart LiPo akumulátory, nebo nabíjet vaše akumulátory od jiných výrobců, pak doporučujeme tyto nabíječe:

  • Síťový nabíječ Spektrum S155 s jedním výstupem 1x 55W.
  • Síťový nabíječ Spektrum S1100 s jedním výstupem 1x 100W.
  • Síťový nabíječ Spektrum S2100 s jedním výstupem 2x 100W.
  • Síťový nabíječ Spektrum S2200 se dvěma výstupy 2x 200W.
Příslušenství pro běžný provoz

Pro běžný provoz létajících RC modelů potřebujete vhodná lepidla, sadu nářadí a obal na skladování LiPol baterií. Z našeho sortimentu doporučujeme kvalitní sadu imbus šroubováků 1.5/2.0/2.5/3.0mm a Modelcraft křížové šroubováky (sada 6ks). Pro montáž se jistě bude hodit Modelcraft mini kleště v pouzdru (sada) a na řezání Modelcraft řezací nůž s podložkou A6.

Pro rychlou opravu modelů letadel z doporučujeme rychle vytvrzující 4-minutové lepidlo Epoxy. Z naší nabídky doporučujeme Speed Epoxy 4 min. 71g

Ochranné obaly na akumulátory

Ochranné obaly jsou určeny k omezení rizika spojeného s přepravou a nabíjením akumulátorů. LiPo akumulátory dokáží, při zachování malých rozměrů a nízké hmotnosti, poskytnout vysoké vybíjecí proudy a disponují velkou kapacitou. LiPo akumulátor je náchylný především na mechanické poškození a proto je potřeba jej důkladně chránit.

E-Flite
EFL23875

Mohlo by vás také zajímat