E-flite F-16 Thunderbirds 0.8m SAFE Select BNF Basic

11 699,00 Kč
EFL178500

RC model letadla známého amerického letadla, F-16 ve zbarvení Thunderbirds. Vynikající letové vlastnosti F-16 umožní i méně zkušeným pilotům zažít let s opravdovým proudovým strojem, systém ochrany letové obálky SAFE Select. Nová výkonnější pohonná jednotka.

Počet
Není skladem

Obsah balení

Balení obsahuje hotové díly RC modelu letadla E-flite F-16 Thunderbirds EDF s nainstalovanými komponenty: Spektrum přijímač AR631 6CH AS3X/SAFE, 6x digitální Spektrum servo SA335 9g MG, Spektrum servo SA335R 9g revers MG, E-flite dmychadlo 70mm, E-flite motor střídavý 3060-KV1900 4P, Avian 85-Amp Smart® Lite Brushless 3S-6S EC5. Návod v češtině, manuál EN, DE, FR, IT.

Charakteristika

RC model letadla snad nejznámějšího amerického proudového stíhacího letadla, F-16 ve zbarvení Thunderbirds. Nový výkonnější pohon, elektronika SMART a volitelná reverzace tahu! Vynikající letové vlastnosti F-16 umožní i méně zkušeným pilotům zažít let s opravdovým proudovým strojem, Díky systému ochrany letové obálky SAFE Select bezpečně zvládnete let i přistání. Stačí doplnit váš vysílač Spektrum a baterie.

Stíhací proudový letoun General Dynamics (dnes Lockheed Martin) F-16 je jedním z nejuznávanějších a nejúspěšnějších současných jednomotorových stíhačů na světě. O jeho kvalitách vypovídá zařazení v mnoha armádách a také vyrobených přes 4500 kusů. Jeho úžasný výkon a schopnosti jsou důvodem, proč se jej světově proslulý americký letecký tým Thunderbirds rozhodl předvádět na leteckých dnech po celém světě. Model od E-flite® F-16 Thunderbirds je replikou, která nabízí vysoké výkony a současně je snadno ovladatelný. Model je vybaven exkluzivní technologií AS3X® a SAFE® Select.

Konstrukce je osvědčená, model je vyroben z tuhé, lehké, uhlíkem vyztužené hmoty EPO. Má nainstalovány všechny komponenty. K pohonu bylo zvoleno 12-lopatkové dmychadlo se střídavým vysokootáčkovým motorem a regulátorem Spektrum Avian 85A Smart Lite kompatibilním s 6S LiPol bateriemi. Nainstalována jsou všechna serva, jsou digitální s kovovými převody. Baterie se vkládá pod rozměrný odnímací kryt s kabinou, ve které je figurka pilota.

Exkluzivní technologie

F-16 Thunderbirds je vybaven exkluzivními technologiemi Spektrum™ AS3X® a SAFE® Select. AS3X pracuje v zákulisí, aby vyhladil účinky větru a turbulencí a dodal pocit uzamčení, díky kterému budete vypadat, jako byste létali v mnohem větším letadle. Volitelné použití SAFE Select nabízí limity sklonu a náklonu a automatickou samonivelaci, kterou lze zapnout a vypnout přepnutím spínače! A pokud nechcete aktivovat funkce SAFE Select, spárujte přijímač běžným způsobem a aktivní bude pouze 3-osá stabilizace AS3X.

Technologie SMART

Exkluzivní střídavý regulátor Spektrum Avian Smart Lite může poskytovat řadu telemetrických dat v reálném čase, jako otáčky motoru, proud, napětí baterie. Prostřednictvím kompatibilních RC vysílačů Spektrum, vybavených Spektrum AirWare™ (včetně DX6e a 8e, DX6 G2/3 a 8 G2, DX9, NX6, 8 a 10, iX12, iX14 , iX20 a další), můžete tyto údaje vidět na displeji vysílače. Regulátor podporuje reverzaci otáček motoru, což může pomoci zkrátit přistání (je potřeba 7+ kanálový vysílač).

Výkonné dmychadlo

12-ti lopatkový rotor 70mm dmychadla v kombinaci s vysokootáčkovým střídavým motorem Spektrum 1900Kv, regulátorem 85A a volitelnou LiPol baterií 6S 3200-4000mAh, má velmi vysoký tah, proto má model neuvěřitelný rozsah rychlostí s prakticky okamžitou odezvu na plynovou páku. Ale to co každého okamžitě zaujme, je úžasný zvuk vydávaný dmychadlem - téměř jako skutečná turbína.

Zatahovací podvozek

Nebyl by to ani pořádný Jet, pokud by neměl zatahovací podvozek! Model má proto nainstalován 3-kolý elektrický zatahovací podvozek s řiditelnou příďovou nohou, který je pro model výbornou volbou. Model má vysokou stabilitu při pojíždění a bezvadnou řiditelnost nejen při startu ale především při přistání. Nohy podvozku jsou kovové a mají odpružení.

Pevný a lehký

Model je kompletně vyroben ve formách z pevné a tuhé pěnové hmoty EPO, která je v důležitých místech pevnostně vyztužena. Jako celek vyniká konstrukce velmi nízkou hmotností a vysokou tuhostí, což je základním předpokladem pro jinak energeticky náročný jet.

Úžasný výkon

F-16 Thunderbirds EDF má téměř neomezený vertikální výkon a akrobatické schopnosti, které vyniknou i díky velmi elegantnímu designu. Rozpětí rychlostí modelu je obrovské, od minimální na vztlakových klapkách až po maximum při plném plynu. Aby bylo možné těchto přednosti využít, je potřeba použít kvalitní LiPol baterie, které snáší vysokou proudovou zátěž. Baterie nejsou součástí balení.

Vlastnosti modelu F-16 Thunderbirds
  • Může být váš první model EDF jet, protože obsahuje funkci SAFE Select
  • F-16 má skvělé akrobatické schopnosti a výkony
  • Přijímač Spektrum AR631 s nejmodernější technologií DSMX®
  • Bezkonkurenční stabilita a pocit uzamčení exkluzivní technologie AS3X®
  • Snadné létání s volitelnou technologií SAFE®, vyberte si ochranu letové obálky
  • Regulátor Spektrum Avian Smart Lite poskytuje v reálném čase napětí baterie, proud, otáčky a další
  • 12-ti lopatkové 70mm dmychadlo má vynikající účinnost a udělí modelu vysokou rychlost
  • Vysokootáčkový střídavý motor Spektrum 1900Kv a regulátor 85A je kompatibilní s 6S LiPol
  • Rychlé a přesné digitální serva s kovovými převody
  • Elektrický 3-kolý zatahovací podvozek s odpružením může startovat na i trávě
  • Pro montáž není potřeba žádné lepidlo
  • Velký a pohodlný vrchní kryt s kabinou, detaily kokpitu a pilotem
  • Odnímatelné kompozitní vyztužené křídlo
  • Lehká, pevná a trvanlivá konstrukce EPO
  • Unikátní zbarvení letecké skupiny amerického letectva Thunderbirds
  • Obsahuje obtisky pro označení Thunderbird podle vašeho výběru
  • Volitelně lze použít reverzaci tahu pro zkrácení rolování po přistání

Doporučujeme koupit

Pro uvedení do provozu je potřeba doplnit 6+ kanálovou RC soupravu Spektrum, pohonnou 6S LiPol baterii 22,2V 3300–4000mAh 50+C 6S s konektorem EC5 a vhodný nabíječ.

Doporučené vysílače Spektrum

Pro spárování modelu verze BNF doporučujeme moderní programovatelné vysílače SPEKTRUM:

  • 6-kanálový vysílač řady DX Spektrum DX6e DSMX s telemetrií, 250 modelů v paměti.
  • 6-kanálový vysílač řady NX Spektrum NX6 DSMX s nejnovějšími trendy, kompatibilitou Smart Technologie, portem USB a možností připojení WiFi .
  • 8-kanálový vysílač řady NX Spektrum NX8 DSMX s nejnovějšími trendy, kompatibilitou Smart Technologie, portem USB a možností připojení WiFi .
Doporučené akumulátory

Pro napájení modelu doporučujeme pohonný LiPol akumulátor se 6články (22.2V).

  • Pro běžné létání LiPo akumulátor Spektrum Smart LiPo 22.2V 3200mAh 30C IC5 s technologií Smart.
  • Pro větší výkony LiPo akumulátor Spektrum Smart G2 LiPo 22.2V 3200mAh 50C IC5 s technologií Smart G2
  • Pro maximální výkon a dobu letu LiPo akumulátor Spektrum Smart G2 LiPo 22.2V 4000mAh 50C IC5 s technologií Smart G2

Akumulátory Spektrum s technologií Smart v současné době představují nejmodernější a nejbezpečnější způsob údržby a nabíjení akumulátorů. Výhody technologie Spektrum Smart naleznete zde.

Doporučené nabíječe pro konvenční i Smart akumulátory

Pokud se rozhodnete v RC modelech letadel používat moderní Smart LiPo akumulátory, pak doporučujeme tyto nabíječe:

  • Síťový nabíječ Spektrum S1100AC s jedním výstupem 1x 100W.
  • Síťový nabíječ Spektrum S1400 s jedním výstupem 1x 400W.
  • Síťový nabíječ Spektrum S2200 se dvěma výstupy 2x 200W.
Příslušenství pro běžný provoz

Pro běžný provoz létajících RC modelů potřebujete vhodná lepidla, sadu nářadí a obal na skladování LiPol baterií. Z našeho sortimentu doporučujeme kvalitní sadu imbus šroubováků 1.5/2.0/2.5/3.0mm a Modelcraft křížové šroubováky (sada 6ks). Pro montáž se jistě bude hodit Modelcraft mini kleště v pouzdru (sada) a na řezání Modelcraft řezací nůž s podložkou A6.

Pro rychlou opravu modelů letadel z doporučujeme rychle vytvrzující 4-minutové lepidlo Epoxy. Z naší nabídky doporučujeme Speed Epoxy 4 min. 71g

Ochranné obaly na akumulátory

Ochranné obaly jsou určeny k omezení rizika spojeného s přepravou a nabíjením akumulátorů. LiPo akumulátory dokáží, při zachování malých rozměrů a nízké hmotnosti, poskytnout vysoké vybíjecí proudy a disponují velkou kapacitou. LiPo akumulátor je náchylný především na mechanické poškození a proto je potřeba jej důkladně chránit.

E-Flite
EFL178500

Mohlo by vás také zajímat