E-flite Draco 0.8m AS3X SAFE Select BNF Basic

5 899,00 Kč
EFL13550

RC model na dálkové ovládání E-flite mikro Draco o rozpětí 800mm je menší verzí dvoumetrového modelu. Hotový nabarvený model s mnoha detaily, odpruženým podvozkem s koly Tundra, LED světly a výkonným střídavým motorem. Volitelná technologie ochrany letové obálky SAFE Select.

Počet
Není skladem

Obsah balení

V balení je hotový sestavený a nabarvený model E-flite® mikro Draco s nainstalovanými komponenty: Spektrum řídící jednotka: Micro Draco 0.8m, Spektrum servo lineární A200 2.3g s Offsetem, Spektrum servo lineární A201 2.3g, Spektrum servo lineární A202 2.9g, Spektrum motor střídavý 1412 1500ot/V, 14P. návod v češtině, manuál EN, DE, FR, IT.

Pro uvedení do provozu potřebujete 6+ kanálový vysílač Spektrum a pohonný akumulátor 11.1 V nebo 14.8 V 300 - 350 mAh s konektorem JST (červený) a vhodný nabíječ.

Charakteristika

RC model na dálkové ovládání E-flite mikro Draco o rozpětí 800mm je menší verzí dvoumetrového modelu Draco. Hotový nabarvený model s mnoha detaily, odpruženým podvozkem s koly Tundra, LED světly a výkonným střídavým motorem 1412–1500Kv pro 4S LiPol baterie. Draco je oficiálně licencovaným modelem letounu Draco konstruktéra a pilota Mika Patey. Jde o skvěle zpracovaný model skutečného letounu typu Bush ("letadlo do divočiny") se speciálním odpruženým podvozkem a 4-listou vrtulí. Volitelná technologie ochrany letové obálky SAFE Select.

Americký konstruktér a pilot Mike Patey navrhl a postavil jedno z nejunikátnějších a nejzajímavějších letadel pro STOL Draco. Jeho nakažlivé nadšení inspirovalo spoustu dalších leteckých nadšenců k vývoji nových podobných strojů. Začal s letadlem Wilga 2000 a nahradil pístový motor Lycoming O-540 turbovrtulovým motorem Pratt & Whitney PT6A-28, který se může pochlubit asi dvojnásobným výkonem při poloviční hmotnosti. Později stroj prošel mnoha dalšími úpravami a vznikl tak originální stroj Draco, který americká Federální letecká správa FAA jej schválila jako přestavbu na experimentální a exhibiční letoun. Model tohoto letadla - Micro DRACO 800mm, nabízí ve všech směrech dosud nejpraktičtější a nejzábavnější repliku pro středně pokročilé až zkušené piloty!

Model micro DRACO je Bind-N-Fly® (BNF) Basic má nainstalovanou elektroniku, což je přijímač se servy a regulátorem, střídavý motor a serva ovládacích ploch. Přijímač Spektrum je vybaven špičkovou technologií DSMX/DSM2, takže středně pokročilí až zkušení RC piloti mohou používat svůj vlastní kompatibilní vysílač, doplnit je potřeba i pohonnou LiPol baterii 3S - 4S 300mAh a vhodný nabíječ. Přijímač Spektrum s integrovaným regulátorem dodávají v reálném čase telemetrická data, včetně celkového napětí baterie, proudu, otáček motoru a dalších, do kompatibilních vysílačů vybavených funkcí AirWare™. Přijímač je navíc vybaven exkluzivní a odborně vyladěnou stabilizací AS3X, takže máte pocit, jako byste létali s větším modelem – a to i v mírném větru, spolu s volitelnou technologií ochrany letové obálky SAFE Select, která usnadňuje úspěšné létání méně zkušeným pilotům.

Micro DRACO má hotové zbarvení s atraktivními obtisky a model je v setu připraven k finální montáži. Model má jednodílné odnímací křídlo, které lze rychle nainstalovat pomocí jediného šroubu. To vše přispívá k tomu, že můžete rychle zažít skvělé létání s modelem DRACO, včetně bezkonkurenčního STOL krátkého vzletu a přistání, atraktivních maketových detailů a vysokých letových výkonů!

Vlastnosti
  • Praktická velikost do kufru auta, skvěle létající mini model DRACO
  • Skvělá ovladatelnost, proto lze létat i menších prostorech
  • Oficiálně licencovaná replika jedinečného a letadla konstruktéra Mike Patey
  • Funkční prvky včetně klapek a LED osvětlení, přistávací, poziční a další světla
  • Maketové detaily včetně povrchových prvků, plůtků, antén, lyžin na konci křídel a mnoho dalších
  • Nainstalovaný střídavý motor je kompatibilní s 3S až 4S 300mAh Lipol baterií
  • Přijímač Spektrum a regulátor poskytují v reálném čase napětí, proud, otáčky a další data
  • Létání je snazší s inovativní a volitelně použitelnou ochranou letové obálky SAFE® Select
  • Bezkonkurenční stabilita a pocit uzamčení s exkluzivní technologií AS3X®
  • 5 ks nainstalovaných serv s táhly s přesnými kulovými čepy
  • Velký a pohodlný, magneticky zajištěný kryt s velkým prostorem pro baterie
  • Řiditelné ostruhové kolo a velké pneumatiky podvozku pro schopnost přistávat na horších površích
  • Hotové zbarvení, téměř připraven k letu ihned po vybalení z krabice
  • Rychlá a snadná instalace jednodílného křídla pro pohodlné skladování a přepravu
  • Není vyžadována registrace na UCL (pod hmotnostním limitem 250 gramů)
Úroveň dovednosti 2 – Vyžaduje určité zkušenosti

Letadla s úrovní dovednosti 2, jako je tento model, jsou vhodná především pro RC piloty s určitými zkušenostmi se stavbou, nastavením a létáním s modely podobné třídy. Přestože se jedná o výborně létající model, není DRACO vhodný jako první RC model pro začínající piloty ani jako „další krok po simulátoru“ pro RC piloty s nízkou letovou zkušeností. Měli byste mít zkušenosti a dovednosti potřebné k úspěšnému létání s výkonnějšími modely, jako jsou například modely UMX Timber nebo větší modely jako Slow Ultra Stick 1,2 m, Valiant 1,3 m, Turbo Timber Evolution 1,5 m nebo jiné modely podobné třídy.

Výhoda Bind-N-Fly

Vlastníte již vysílač Spektrum? Modely letadel Bind-N-Fly (BNF) nabízí možnost dostat se do vzduchu rychleji a s co nejlepším možným zážitkem z ovládání, než tomu bylo dříve. Model má nainstalovaný motor, serva a přijímač Spektrum 2,4 GHz s regulátorem, takže vše, co musíte udělat, je spárovat přijímač k vašemu kompatibilnímu vysílači, dokončit konečnou montáž a létat! Baterie a nabíječ nejsou součástí balení

Exkluzivní technologie

E-flite mikro Draco je vybaven exkluzivními technologiemi Spektrum™ AS3X® a SAFE® Select. AS3X pracuje v zákulisí, aby eliminoval účinky větru a turbulence a zajistil pocit uzamčení, díky kterému bse vám bude zdát, jako byste létali v mnohem větším letadle. Volitelné použití SAFE Select nabízí limity sklonu a náklonu a automatickou samonivelaci, kterou lze zapnout a vypnout přepnutím spínače! A pokud nechcete aktivovat funkce SAFE Select, spárujte přijímač běžným způsobem a aktivní bude pouze 3-osá stabilizace AS3X.

Snadná montáž

Micro DRACO se dodává téměř smontovaný s nainstalovaným pohonem, servy a přijímačem. Jediné, co musíte udělat je nainstalovat si jednodílné křídlo pomocí jediného šroubu, který lze rychle a snadno vyjmout pro pohodlnější skladování a přepravu, hotové zbarvení s atraktivními obtisky. Model je v setu připraven k finální montáži, díky atraktivnímu provedení se s ním můžete chlubit všude, kam půjdete.

Funkční prvky

Micro DRACO je vybaven řadou různých funkčních prvků, jako jsou klapky, LED osvětlovací a poziční světla, sofistikovaná konstrukce podvozku, SAFE a AS3X. Maketově jsou provedeny detaily včetně povrchových prvků, plůtků, antén, ližin na konci křídel apod.

Výkonný střídavý motor

Nainstalovaný střídavý motor Spektrum 1412–1500Kv pohání čtyřlistou vrtuli, použít lze LiPol 3S nebo 4S, s kapacitou 300mAh. Nainstalujte baterii 3S pro cvičné plynulé létání včetně základní akrobacie nebo LiPol baterii 4S, která vám poskytne lepší vertikální a agresivní akrobatický výkon a to bez jakýchkoli úprav nebo upgradů!

Možnosti telemetrie

Micro DRACO 800mm je vybaven řídící jednotkou - letovým ovladačem, který obsahuje regulátor a přijímač Spektrum, který během letu poskytuje v reálném čase telemetrické údaje, jako napětí letové baterie, odběr proudu, otáčky motoru a další, do kompatibilních vysílačů vybavených Spektrum AirWare.

Podvozek s velkými koly

Nadměrně velké pneumatiky ve stylu Tundra na odpruženém hlavním podvozku se simulovanými tlumiči KING, absorbují nerovnosti a poskytují vynikající tlumení rázů. Umožňují pojíždět, vzlétat a přistávat na různých površích, které většina modelů této velikosti nezvládne – od travnatých povrchů v mnoha parcích a sportovištích až po štěrkové cesty a dlážděné povrchy.

Odolná konstrukce

Konstrukce z pěnového tuhého materiálu EPS poskytuje lehký, ale odolný drak letadla, který je také snadno opravitelný pomocí lepidelna polystyren, epoxidu a dalších. Pokud poškodíte jakékoli části draku letadla a nebudete je moci opravit, je k dispozici celá řada náhradních dílů.

Originální vzhled

Každý kdo se poprvé setká s tímto strojem, zůstane ohromen nadčasovým designem a netradiční koncepcí. Letoun vychází z letadla Wilga 2000 ale během přestavby na extrémní speciál ve stylu STOL se měnila konstrukce, motor i vzhled, že byl certifikován jako nový letoun. Výkony a schopnosti letadla jsou ohromující, stejně jako je model mikro Draco.

Ocasní plochy

I u tak malého modelu lze maketově ztvárnit povrch s plechovými prolisy jako je má skutečné letadlo. Kromě toho je na směrovce poziční světlo, speciální aerodynamické prvky na kormidlech, anténa, ostruha a další.

Speciální odpružení

Stejně jako na větším 2m modelu Draco, je i zde použita konstrukce odpružení dvěma maketami tlumičů s volnou osou kola, která je odpružena torzními ocelovými pružinami. Lehoučká velká kola ve stylu Tundra zvládnou i horší kvalitu povrchu letiště.

Detaily křídla

Stejně jako na ocasních plochách je i křídlo opatřena prolisy, pozičními světly, různými maketovými výstupky a čtyřmi servy, ovládajícími křidélka a vztlakové klapky. Skvělý vzhled doplňují nápisy a grafické prvky obtisků.

Doporučujeme koupit

Pro uvedení do provozu je nutné doplnit:

  • Min. 6+ kanálový vysílač DMSX/DSM2
  • Akumulátor LiPo 11.1 V nebo 14.8 V 300 - 350 mAh s konektorem JST (pro běžné létání stačí 11.1 V akumulátor)
  • Kompatibilní nabíječ
Doporučené vysílače Spektrum

Pro spárování modelu verze BNF doporučujeme moderní programovatelné vysílače SPEKTRUM:

  • 6-kanálový vysílač řady DX Spektrum DX6e DSMX s telemetrií, 250 modelů v paměti.
  • 6-kanálový vysílač řady NX Spektrum NX6 DSMX s nejnovějšími trendy, kompatibilitou Smart Technologie, portem USB a možností připojení WiFi .
  • 8-kanálový vysílač řady NX Spektrum NX8 DSMX s nejnovějšími trendy, kompatibilitou Smart Technologie, portem USB a možností připojení WiFi .
Doporučené nabíječe pro konvenční LiPol i Smart akumulátory

Pokud se rozhodnete v RC modelech letadel, či vrtulníků používat moderní Smart LiPo akumulátory, nebo nabíjet vaše akumulátory od jiných výrobců, pak doporučujeme tyto nabíječe:

  • Síťový nabíječ Spektrum S155 s jedním výstupem 1x 55W.
  • Síťový nabíječ Spektrum S1100 s jedním výstupem 1x 100W.
  • Síťový nabíječ Spektrum S2100 s jedním výstupem 2x 100W.
  • Síťový nabíječ Spektrum S2200 se dvěma výstupy 2x 200W.

Pro nabíjení akumulátoru s konektorem JST použijte konverzní kabel IC3 baterie - JST přístroj.

Příslušenství pro běžný provoz

Pro běžný provoz létajících RC modelů potřebujete vhodná lepidla, sadu nářadí a obal na skladování LiPol baterií. Z našeho sortimentu doporučujeme kvalitní sadu imbus šroubováků 1.5/2.0/2.5/3.0mm a Modelcraft křížové šroubováky (sada 6ks). Pro montáž se jistě bude hodit Modelcraft mini kleště v pouzdru (sada) a na řezání Modelcraft řezací nůž s podložkou A6.

Pro rychlou opravu modelů letadel z doporučujeme rychle vytvrzující 4-minutové lepidlo Epoxy. Z naší nabídky doporučujeme Speed Epoxy 4 min. 71g

Ochranné obaly na akumulátory

Ochranné obaly jsou určeny k omezení rizika spojeného s přepravou a nabíjením akumulátorů. LiPo akumulátory dokáží, při zachování malých rozměrů a nízké hmotnosti, poskytnout vysoké vybíjecí proudy a disponují velkou kapacitou. LiPo akumulátor je náchylný především na mechanické poškození a proto je potřeba jej důkladně chránit.

E-Flite
EFL13550

Mohlo by vás také zajímat