Fox MDM-1 3.5m PNP

42 999,00 Kč
TA-2661

Ve světě akrobatických bezmotorových kluzáků, je MDM-1 FOX již legendou. Stroj byl vyvinut pro nekompromisní akrobacii a je vděčnou předlohou pro modeláře. Fox od Robbe v měřítku 1:4 má rozpětí 3,5m, hotové zbarvení. Nainstalován motor a serva.

Počet
Skladem u dodavatele

Obsah balení

V balení RC modelu kluzáku Fox MDM-1 3.5m PNP jsou hotové díly modelu ve zbarvení oranžové, bílé a černé, nainstalovaný střídavý motor Ro-Power 5062 305Kv, přiložena je sklopná vrtule 15x11, nainstalovány jsou 4x digitální servo FS-128 BB MG HV a 2x servo FS-525 BB MG HV, nainstalovaná je i kabeláž s konektory MPX, kabina s rámečkem, sedačky a přístrojové desky, hliníková trubka 18x1mm s vlepenou uhlíkovou tyčí o průměru 16mm, podvozkové kolo 100mm, montážní příslušenství, vícejazyčný manuál v angličtině a němčině a návod v češtině.

Charakteristika

Ve světě akrobatických bezmotorových kluzáků, je MDM-1 FOX již legendou. Stroj byl vyvinut pro nekompromisní akrobacii a je vděčnou předlohou pro modeláře. Fox od Robbe v měřítku 1:4 má rozpětí 3,5m, hotové zbarvení, laminátový trup a sendvičové vakuované křídlo. Nainstalován je střídavý motor, všechna serva, kompletní kabely s konektory, přiložena je sklopná vrtule s kuželem.

Populární polský akrobatický kluzák MDM-1 FOX v měřítku 1:4 o rozpětí 3,5m je zpracován jako kompozitový model s hotovým zbarvením s laminátovým trupem a sendvičovým vakuovaným křídlem do forem. Křídlo má vysokou pevnost díky uhlíkovým výztuhám konstrukce a snese vysoké dynamické a statické zatížení. Na křídle je osvědčený profil HQ/W2.5/11, výškovka má symetrický profil NACA0010. Do modelu si doplníte pouze regulátor, pohonnou baterii a svoji RC soupravu.

Vlastnosti modelu FOX
  • Nainstalovaný střídavý motor, serva, kabely s konektory
  • Křídlo a výškovka jsou laminátový sendvič s výztuhami z uhlíku
  • Laminátový trup s výztuhami z uhlíku
  • Model je kompletně nabarven ve formách
  • Křídlo se nasouvá na hliníkovou spojku s vnitřní uhlíkovou tyčí
  • Křidélka, kormidla a vztlakové klapky mají zaoblení náběžných částí
  • Hotová kabina s rámečkem
  • Profil křídla je osvědčený HQ/W2,5/11
  • Profil ocasní plochy je symetrický NACA0010
Kompozitové křídlo a výškovka

Model má lehký kvalitní laminátový trup, Křídlo a výškovka jsou vyrobeny jako vakuovaný sendvič do forem, uhlíkové výztuhy a pásnice činí model neuvěřitelně pevným a lehkým. Model je kompletně nabarven ve formách, proto je povrch modelu perfektně hladký bez nerovností. Spojku křídla tvoří hliníková trubka 18x1mm s vlepenou uhlíkovou tyčí o průměru 16mm. Kabina je slepená s rámečkem, přiloženy jsou laminátové sedačky a přístrojová deska.

Kolo podvozku s hliníkovým diskem

Model MDM-1 FOX je zhotoven v měřítku 1:4, aby měl předpoklady pro dynamický letový akrobatický projev s letovými charakteristikami velkého letadla. 4-klapkové křídlo umožňuje měnit zakřivení profilu tak, aby jeho tvar odpovídal daným letovým podmínkám a aby se zvětšily letové možnosti. Pro přistání lze použít klapek k měkkému přistání. Model přistává na podvozkové kolo o průměru 100mm. Letové vlastnosti jsou mimořádně dobromyslné. FOX létá jako na kolejích, v každé situaci je dobře ovladatelný a dynamicky reaguje na povely při akrobacii.

Přístrojová deska

U tak velkého modelu větroně je důležitou součástí i vybavení kabiny. Model má dvě desky přístrojů, jedna je klasická přístrojová deska před pilotem, druhá je pro zadního pilota.

Ocasní část modelu

Výškovka se připevní dvěma šrouby na přesnou pozici lože se zalepenými maticemi, směrové kormidlo se vloží do připravených držáků a do čepů na horní a spodní straně kormidla.

Montáž křídla

Spojku křídla tvoří hliníková trubka se zalepenou uhlíkovou tyčí, tato kombinace snese neuvěřitelnou zátěž a má velmi vysokou pevnost v ohybu. Poloviny křídla se nasunou ke kořenovému žebru, přičemž pozice polovin křídla je zajištěna uhlíkovými kolíky.

Doporučujeme koupit

Pro dokončení modelu kluzáku MDM-1 FOX, budete potřebovat doplnit 7-kanálovou RC soupravu, střídavý regulátor 130A, pohonnou LiPol baterii 2x 4S/4200mAh, vhodný nabíječ. Pro start ze země lze doporučit vhodný startovací vozík pro větroně.

Doporučené akumulátory

Pro napájení modelu doporučujeme 2x pohonný LiPol akumulátor se 4 články (14.8 V).

  • LiPol akumulátor Spektrum Smart LiPo 14.8V 4000mAh 30C IC3 s technologií Smart
  • LiPol akumulátor Spektrum Smart LiPo 14.8V 5000mAh 30C IC5 s technologií Smart

Akumulátory Spektrum s technologií Smart v současné době představují nejmodernější a nejbezpečnější způsob údržby a nabíjení akumulátorů. Výhody technologie Spektrum Smart naleznete zde.

Ochranné obaly na akumulátory

Ochranné obaly jsou určeny k omezení rizika spojeného s přepravou a nabíjením akumulátorů. LiPo akumulátory dokáží, při zachování malých rozměrů a nízké hmotnosti, poskytnout vysoké vybíjecí proudy a disponují velkou kapacitou. LiPo akumulátor je náchylný především na mechanické poškození a proto je potřeba jej důkladně chránit.

Doporučené nabíječe pro konvenční i Smart akumulátory

Pokud se rozhodnete v RC modelech letadel používat moderní Smart LiPo akumulátory, pak doporučujeme tyto nabíječe:

  • Nabíječ se síťovým zdrojem Spektrum S1100AC s jedním výstupem 1x100W.
  • Nabíječ se síťovým zdrojem Spektrum S2100 se dvěma výstupy 2x 100W.
Doporučené moderní nabíječe pro Smart akumulátory
  • Vysoce výkonný nabíječ AC Spektrum Smart G2 nabíječ S1400 1x400W AC s jedním výstupem 400W.
  • Vysoce výkonný nabíječ AC Spektrum Smart G2 nabíječ S2200 2x200W AC se dvěma výstupy 2x200W.

K dispozici je redukce pro nabíjení IC5/IC3 Spektrum konverzní kabel IC5 přístroj - IC3 baterie 10cm 10 AWG.

Doporučené vysílače Spektrum pro náročné piloty

Pro ovládání větších a náročnějších modelů doporučujeme moderní programovatelné vysílače SPEKTRUM vyšších řad:

  • 8-kanálový vysílač řady DX Spektrum DX8e DSMX s kompatibilitou Smart Technologie.
  • 10-kanálový vysílač řady NX Spektrum NX10 DSMX s nejnovějšími trendy, hlasovým výstupem, kompatibilitou Smart Technologie, portem USB.
  • 20-kanálový vysílač řady iX Spektrum iX20 DSMX s velkým barevným 5" dotykovým displejem, rozhraním Android s češtinou a přepravním kufrem.
ROBBE
TA-2661

Mohlo by vás také zajímat