E-flite Ultrix 0.6m BNF Basic

6 599,00 Kč
EFL02250

RC model letadla E-flite® Ultrix™ 0.6m BNF Basic má jedinečné letové schopnosti a umí sportovní létání, základní a dokonce i agresivní 3D akrobacii! Nová koncepce křídla z EPP se dvěma střídavými motory, nízkou hmotností a elektronikou Spektrum pro extrémní letové zážitky.

Počet
Není skladem

Obsah balení

V balení je hotový sestavený model E-flite Ultrix™ 0.6m BNF Basic s nainstalovanými komponenty: 2ks Spektrum motor střídavý 1206 3900ot/V, Spektrum přijímač, regulátor, 2ks Spekturm servo H2040LW 2.9g. Dále příďovou nohu s kolečkem, návod v češtině, manuál EN, DE, FR, IT.

Charakteristika

RC model letadla E-flite® Ultrix™ 0.6m BNF Basic, je větší verze menšího modelu UMX Ultrix. Má jedinečné letové schopnosti a umí sportovní létání, základní a dokonce i agresivní 3D akrobacii! Nová koncepce křídla z EPP se dvěma střídavými motory, velmi nízkou hmotností a elektronikou Spektrum pro extrémní letové zážitky.

Zábavu jistě nebudete postrádat při létání s modelem Ultrix, delta křídlo je vyrobeno z houževnatého rázu vzdorného materiálu EPP, model je kompletně hotový a připraven ke spárování s vašim vysílačem Spektrum. Baterie není součástí balení, model vyžaduje doplnit baterii LiPol 3S 11.1V 800–850mAh s konektorem IC2. Model je řízen elevony jako standardní delta křídlo ale k tomu se přidává řízení motorů ve funkci směrovky. Toto uspořádání přináší mnohem větší možnosti pilotáže, takže můžete létat výkruty, přemety, na zádech a k tomu přidat otáčení kolem svislé osy pomocí otáček motorů. Ultrix proto snadno zatočí naplocho třeba na místě a z toho ihned vyletí rovně, nebo můžete této vlastnosti využít při rychlé zatáčce. Díky malým rozměrům a vysoké obratnosti umí model létat na velmi malém prostoru.

V setu je obsažena volitelně použitelná příďová noha s kolečkem, který vám umožní vzlet a přistání na hladkém povrchu. Ultrix má neuvěřitelný výkon pro visení a rychlé stoupání, proto odstartuje kolmo z místa a díky skvělé elektronice s funkcemi AS3X (3-osé gyro) a SAFE (ochrana letové obálky) můžete s modelem létat i pokud nejste příliš zkušený pilot. Model je kompletně smontován z výroby, takže Ultrix může být připraven k letu již za pár minut po otevření krabice!

VÍCE MOŽNOSTÍ A ZÁBAVY

Ultrix™ 600mm je extrémně univerzální delta křídlo se schopnostmi, které byste na základě jeho samotného vzhledu nikdy nečekali. Může dokonce poskytmout řadu telemetrických dat v reálném čase - včetně napětí baterie, proudu a dalších - pomocí kompatibilních vysílačů Spektrum. Lze rovněž nainstalovat volitelnou (prodává se samostatně) E-flite sadu LED osvětlení pro lepší viditelnost za denního světla ale hlavně pro létání za šera či v noci!

Vlastnosti Ultrix 600
  • Inovativní a jedinečná konstrukce pro sportovní, akrobatické a 3D létání
  • Dva výkonné střídavé motory
  • Pro LiPol baterie 3S 800–850 mAh
  • Poskytuje telemetrická data kompatibilním vysílačům včetně napětí baterie
  • Řídící jednotka Spektrum
  • Dvě lineární serva elevonů Spektrum
  • Řízení otáček motorů pákou směrovky pro ovládání plochých zatáček
  • Ultra mikro provedení pro létání na menších prostorách
  • Extrémně odolný, lehký drak z EPP
  • Špičková technologie DSMX® Spektrum™ 2,4 GHz
  • Snadné létání s volitelnou funkcí SAFE® Select
  • Bezkonkurenční stabilita díky technologii AS3X®
  • Volitelná sada LED světla (prodává se samostatně EFL02205
  • Připraven k letu, stačí doplnit si baterii a vysílač
Bind-N-Fly® - výhoda

Vlastníte vysílač Spektrum? Díky setům typu Bind-N-Fly (BNF), je vaše cesta k létání zcela otevřena. Stačí si vybrat vhodný model, spárovat jej s vaším kompatibilním vysílačem Spektrum a doplnit baterii. Modely jsou vybaveny nainstalovaným pohonem, servy a přijímačem Spektrum 2,4 GHz, takže stačí dokončit finální montáž a jít létat!

Exkluzivní technologie

Ultrix™ je vybaven exkluzivními technologiemi Spektrum™ AS3X® a SAFE® Select. Elektronická 3-osá stabilizace AS3X pracuje v zákulisí, aby eliminovala účinky větru a turbulencí a zajistila klidný let. Volitelné použití funkce SAFE Select, proto model nelze přivést do extrémních letových poloh a po vrácení řídících pák do neutrálu se model srovná do horizontálního letu. Tuto funkci lze zapnout a vypnout pouhým přepnutím přepínače.

Možnost telemetrie

Ultrix™ má nainstalovanou řídicí jednotku, která obsahuje dva regulátory a přijímač Spektrum™, který poskytuje napětí baterie v reálném čase a další telemetrické údaje do kompatibilních vysílačů vybavených Spektrum AirWare ™ (včetně DX6e a 8e, DX6 G2 / G3 a 8 G2, DX9, NX6, 8 a 10, iX12, iX20 a další) během letu.

Jedinečná konstrukce

Unikátní a inovativní konstrukce Ultrix™, umožňuje plynulé sportovní létání, základní akrobacii a dokonce i agresivní 3D létání - to vše můžete provádět na malém prostoru a během jednoho letu!

Dva střídavé motory

Dva střídavé motory mají skvělý poměr výkonu ke hmotnosti a poskytují modelu možnost visení a následné stoupání. Změna otáček motorů umožňuje provádět pokročilé akrobatické manévry včetně visení, úžasných plochých zatáček a dalších.

Vysoký výkon

Nainstalovaná řídící jednotka obsahuje dva střídavé regulátory, která se napájí doporučenou LiPo baterií 3S 800–850mAh s konektorem IC2® (nebo konektorem s redukcí).

Odolný materiál EPP

Kompatní křídlo typu delta je vyrobeno z lehkého a přitom velmi odolného EPP, díky čemuž je Ultrix™ jedním z nejodolnějších letadel od Horizon hobby.

Hotový sestavený model

Ultrix™ je připraven k letu během několika minut od otevření krabice. Je vybaven špičkovou technologií Spektrum™ 2,4GHz, která se spáruje s vaším vysílačem Spektrum DSMX® / DSM2®, takže můžete začít létat velmi brzy po vybalení. Připravíte si vaši baterii, nastavíte váš vysílač a spárujete.

Kolečka podvozku

Když máte možnost startu a přistání na rovném povrchu, můžete použít pevnou příďovou nohu s kolečkem spolu s pevnými kolečky na odtokové hraně křídla a startovat a přistávat ze země. Příďová noha není řiditelná.

Volitelné osvětlení

Nainstalujte si volitelnou sadu LED světelných pásků pro lepší viditelnost za denního světla a pro létání za šera nebo dokonce v noci.

Elektronika přijímače je vybavena elektronickou stabilizací AS3X, která nabízí nejvyšší míru přesnosti a stabilizace za letu. Jde o zcela nový letový zážitek díky nejnovější technologii, která dokáže vodit model rovně jako po šňůře. Mikroprocesor na základě informací z 3-osého gyroskopu neustále udržuje polohu letadla pomocí křidélek, směrovky a výškovky ve stejné orientaci do té doby, než dáte pomocí vysílače pokyn ke změně pozice modelu.

Pokud nejste příliš zkušený pilot nebo chcete mít zajištěnu větší míru bezpečí, anebo se nejdříve bezpečně seznámit s modelem, můžete aktivovat volitelnou technologii SAFE Select, která je integrována v přijímači. Nevyžaduje se žádné programování, jednoduše stačí spárovat přijímač se SAFE nebo bez něj a v případě volby SAFE si nastavíte podle návodu přepínač, kterým lze funkci vypínat a zapínat. Funkce SAFE zabezpečí letovou obálku tím, že omezí krajní letové limity klonění a klopení. Aktivní je rovněž elektronická stabilita, při vrácení řídících pák vysílače do neutrálu se model srovná do vodorovného letu.

Doporučujeme koupit

K uvedení do provozu potřebujete doplnit vysílač Spektrum 5+ kanálový Spektrum™ DSMX®/DSM2®, pohonnou LiPol baterii 800mAh 3S s konektorem IC2 (Spektrum Smart G2 LiPo 11.1V 850mAh 30C IC2 a odpovídající nabíječ LiPol.

Doporučené vysílače Spektrum

Pro spárování modelu verze BNF doporučujeme moderní programovatelné vysílače SPEKTRUM:

  • 6-kanálový vysílač řady DX Spektrum DX6e DSMX s telemetrií, 250 modelů v paměti.
  • 6-kanálový vysílač řady NX Spektrum NX6 DSMX s nejnovějšími trendy, kompatibilitou Smart Technologie, portem USB a možností připojení WiFi .
  • 8-kanálový vysílač řady NX Spektrum NX8 DSMX s nejnovějšími trendy, kompatibilitou Smart Technologie, portem USB a možností připojení WiFi .
Doporučené nabíječe pro konvenční LiPol i Smart akumulátory

Pokud se rozhodnete v RC modelech letadel, či vrtulníků používat moderní Smart LiPo akumulátory, nebo nabíjet vaše akumulátory od jiných výrobců, pak doporučujeme tyto nabíječe:

  • Nabíječ se síťovým zdrojem Spektrum S150 s jedním výstupem 50W.
  • Nabíječ se síťovým zdrojem Spektrum S1100AC s jedním výstupem 1x100W.
  • Nabíječ se síťovým zdrojem Spektrum S2100 se dvěma výstupy 2x 100W.
Doporučené moderní výkonné nabíječe pro Smart akumulátory
  • Vysoce výkonný nabíječ AC Spektrum Smart G2 nabíječ S1400 1x400W AC s jedním výstupem 400W.
  • Vysoce výkonný nabíječ AC Spektrum Smart G2 nabíječ S2200 2x200W AC se dvěma výstupy 2x200W.

K dispozici je redukce pro nabíjení IC5/IC3 Spektrum konverzní kabel IC5 přístroj - IC3 baterie 10cm 10 AWG.

Doporučené nabíječe pro konvenční LiPo akumulátory

Pokud se rozhodnete model provozovat na konvenční LiPo akumulátory, doporučujeme používat univerzální nabíječe o výkonu minimálně 50 W.

Nabíječ Dynamite Prophet Sport se dvěma výstupy 50 W

Příslušenství pro běžný provoz

Pro běžný provoz létajících RC modelů potřebujete vhodná lepidla, sadu nářadí a obal na skladování LiPol baterií. Z našeho sortimentu doporučujeme kvalitní sadu imbus šroubováků 1.5/2.0/2.5/3.0mm a Modelcraft křížové šroubováky (sada 6ks). Pro montáž se jistě bude hodit Modelcraft mini kleště v pouzdru (sada) a na řezání Modelcraft řezací nůž s podložkou A6.

Pro rychlou opravu modelů letadel z doporučujeme rychle vytvrzující 4-minutové lepidlo Epoxy. Z naší nabídky doporučujeme Speed Epoxy 4 min. 71g

Ochranné obaly na akumulátory

Ochranné obaly jsou určeny k omezení rizika spojeného s přepravou a nabíjením akumulátorů. LiPo akumulátory dokáží, při zachování malých rozměrů a nízké hmotnosti, poskytnout vysoké vybíjecí proudy a disponují velkou kapacitou. LiPo akumulátor je náchylný především na mechanické poškození a proto je potřeba jej důkladně chránit.

E-Flite
EFL02250

Mohlo by vás také zajímat