Academy North American B-25C/D RAF European Theatre (1:48)

769,00 Kč
AC-12339

Academy plastikový model letadla North American B-25C/D RAF European Theatre v měřítku 1:48 ke slepení.

Počet
Skladem u dodavatele

Charakteristika

Academy plastikový model letadla North American B-25C/D RAF European Theatre v měřítku 1:48 ke slepení.

Informace o předloze:

Během druhé světové války se role středního bombardéru ukázala jako jedna z nejdůležitějších. Po náročném zavedení služby se ze severoamerického B-25 Mitchell vyvinul velmi úspěšný letoun. B-25, který viděl službu v každém operačním sále, byl nejvšestrannějším letounem svého typu a plnil řadu taktických rolí v mnoha různých operačních prostředích.

Pravděpodobně nejslavnější akce týkající se B-25 Mitchell přišla těsně po 8. hodině 18. dubna 1942, kdy šestnáct bombardérů odstartovalo z relativně krátké paluby USS Hornet a vydalo směr do Japonska. Tento odvážný a hrdinský nájezd, zamýšlený jako stávka v srdci japonského impéria, které nechvalně zaútočilo na tichomořskou flotilu USA v Pearl Harbor. Ilustroval odhodlání amerického lidu a odhodlání jeho vojenských sil usilovat o vítězství.

Letadla B-25B použitá na Doolittle Raid fungovala dobře, ale již byla v procesu modernizace. Pozdější model C / D (pro označení výrobce byla použita různá písmena) se ukázal být definitivní verzí tohoto extrémně efektivního středního bombardéru. Byl první skutečně sériově vyráběnou verzí letadla. Mitchell byl mimořádně robustní a všestranné letadlo, nasazen jako protiponorkový hlídkový letoun u pobřeží Floridy a útočný bombardér v pouštích severní Afriky. Některé z pozdějších verzí B-25 se staly nejsilněji vyzbrojeným letounem války s ne méně než 18 kulomety a řadou dalších útočných zbraní. S pevným nosem, v němž bylo uloženo 8 těžkých děl, tato letadla byla smrtící bojová děla, schopná zničit cokoli v její palebné linii.

Academy
AC-12339