Axial SCX10 III Jeep CJ-7 1:10 4WD RTR červená

14 799,00 Kč
AXI03008T1

Nejznámější džíp na světě, americký Jeep CJ‑7 je tu pro vás! Axial zpracoval Jeep CJ-7 na podvozku SCX10 III v měřítku 1:10, proto nesmí chybět ve sbírce žádnému nadšenci terénní jízdy. Detailní licencovaná karosérie, kompletní interiér s ochrannou klecí. Vysílač Spektrum DX3 Smart.

Počet
Není skladem

Obsah balení

Obsahem balení je sestavený RC model auta Axial SCX10 III Base Camp 1982 Chevy K10 s nainstalovanými komponenty: stejnosměrný motor Tazer 540 35T, regulátor Spektrum Firma 40A a přijímač, Spektrum servo S614 MG WP 23T, Spektrum servo SX108 Micro, Vysílač Spektrum DX3 Smart DSMR 2.4 GHz, 4x AA do vysílače, křížový klíč na kola, písty, držáky karoserie, boční lože baterie. Návod CZ a manuál EN, DE, FR, IT.

Charakteristika

Nejznámější džíp na světě, americký Jeep CJ-7 je tu pro vás! Axial zpracoval Jeep CJ-7 na podvozku SCX10 III v měřítku 1:10 a ten nesmí chybět ve sbírce žádnému nadšenci terénní jízdy. Detailní licencovaná karosérie, kompletní interiér s ochrannou klecí. Vysílač Spektrum DX3 Smart.

Po skončení druhé světové války se vojenský džíp Willys-Overland znovu objevil jako oblíbené komerční užitkové vozidlo – označené „CJ“ tedy „civil jeep“. Model CJ-7, představený v roce 1976, byl velmi oblíben pro své schopnosti jízdy v drsném terénu. V roce 1987 byl nahrazen typem Jeep Wrangler. I dodnes však zůstává nejikoničtějším terénním vozem všech dob.

Pro každého nadšence RC crawlerů, je SCX10 III Jeep CJ-7 nezbytným doplňkem do vaší sbírky. Je to vzrušující nový způsob, jak oživit své Off-Road sny. CJ-7 zachycuje vše, co na plnohodnotném Jeepu obdivujete, a to jak svým provedením, tak i výkony. Vyrábí se v oficiálně licencované verzi, postavené na úspěšném podvozku Axial SCX10 III. Kromě oficiálně licencované karoserie Jeep CJ-7 obsahuje tento model oficiálně licencované nárazníky Gen-Right, kompletní interiér s otevírací středovou konzolou, ochrannou klec a další. Dokonce i kola a pneumatiky přidávají modelu na autenticitě. Kola jsou oficiálně licencované beadlock Raceline Daytona. Vysoce přilnavé pneumatiky mají rovněž oficiálně licencované běhouny Micky Thompson Baja Boss.

SCX10 III Jeep CJ-7 je kompletně hotový, připravený k provozu s nainstalovanou elektronikou, pohonnou jednotkou a vysílačem Spektrum DX3 Smart. Stačí přidat 2-3S LiPo baterii a nabíječ (nejsou součástí balení). S baterií Spektrum Smart můžete využít možnosti technologie SPEKTRUM SMART – například sledovat stav baterie v reálném čase přímo na vysílači DX3. K přesnému ovládání a využití možností platformy SCX10 III, přispívá vysílačem aktivovaná funkce Dig pro prudké sjezdy a otáčení. Servo Dig je součástí dodávky a je nainstalováno.

OFICIÁLNĚ LICENCOVANÁ KAROSERIE JEEP CJ-7

Oficiálně licencovaná karosérie modelu CJ-7 je vyrobena z odolného polykarbonátu a je vybavena četnými detaily, včetně oficiálně licencovaných nárazníků Gen-Right, plně funkční ochrannou klecí karosérie a kompletním interiérem, včetně otevírací středové konzoly. Dveře se dají otevřít nebo dokonce odejmout.

PODVOZEK SCX10 III S C-OCELOVÝMI PROFILY

Model CJ-7 je postaven na osvědčené, realistické platformě podvozku Axial SCX10 III. Odolné a tuhé šasi s ocelovými C-profily, zvyšuje odolnost proti prohýbání rámu a zvětšuje přesnost odpružení a řízení.

PORTÁLOVÉ NÁPRAVY AR45

Portálové nápravy zvětšují světlou výšku podvozku pomocí integrovaných převodů, což zajišťuje lepší průchodnost terénem. Navíc skvěle napodobují nápravy použité na velkém vzoru CJ-7. Volitelný převod pro rychlost je k dispozici samostatně (6-šroubů 27 zubů / 8 zubů - AXI332001).

HLINÍKOVÉ TLUMIČE COIL OVER

Hliníková těla tlumičů jsou naplněná olejem pro hladký chod a autentické jízdní vlastnosti. Předpětí pružiny lze snadno nastavit pomocí seřizovací matice.

FUNKCE DIG

S pokročilou funkcí převodovky Dig můžete okamžitě přepnout na pohon předních kol, s uzamčením zadní nápravy pomocí vysílače, pro lepší zatáčení a kontrolu. Servo Dig je součástí dodávky a je nainstalováno.

OPTIMALIZOVANÉ ZAVĚŠENÍ

Přední zavěšení je optimalizováno pro omezení Bump Steer efektu, zatímco zadní 4-bodové zavěšení snižuje naklánění při přidání plynu. Táhla mají články z nerezové oceli o průměru 6mm a kulové čepy s ocelovými kuličkami.

CELOKOVOVÉ PŘEVODY

Převodovka CJ-7 obsahuje kompletní sadu kuličkových ložisek a kovových ozubených kol převodů, potřebných pro výkony které na trailech potřebujete.

NAINSTALOVANÝ NAPÁJECÍ SYSTÉM

Nainstalovaná elektronika a pohonná jednoka obsahuje motor Dynamite 35T řady 540 a řídící jednotku 2-v-1 s regulátorem Smart Spektrum Firma 40A a přijímačem Spektrum.

OFICIÁLNĚ LICENCOVANÉ DISKY S PNEUMATIKAMI

Oficiálně licencované pneumatiky Mickey Thompson Baja Boss R35, namontované na oficiálně licencovaných beadlockových discích Raceline Daytona, jsou skvělou kombinací pro jakýkoli terén.

MAKETOVÉ DETAILY

Mezi skvělé detaily interiéru auta patří funkční středová konzola, odnímatelná sklenice na kávu, plechovka na sodu, řadicí páky s dvojitou pákou převodovky, řadicí páka automatické převodovky, skořepinová sedadla s otvory pro volitelné bezpečnostních pásy, sklopná boční zrcátka a další!

VYSÍLAČ SPEKTRUM DX3 SMART

Vysílač Spektrum DX3 Smart a řídící jednotka 2-v-1 regulátor Smart Firma 40A s přijímačem Spektrum společně nabízejí výhody technologie Smart, jako je zobrazování stavu napájení použité Smart LiPol baterie v reálném čase. Třetí kanál vysílače má funkci CJ-7 Dig.

Ukázka gunkce DIG

Pomocí této funkce můžete dálkově přes vysílač odpojovat a připojovat zadní nápravu. Zadní náprava je tak buď hnaná, nebo zablokovaná a kola se neotáčejí. Zablokováním zadních kol radikálně zvýšíte poloměr otáčení a model zatočíte takřka na místě. Funkci DIG rovněž oceníte při prudkých sjezdech, kdy snižuje riziko převrácení modelu.

Vlastnosti Jeep CJ-7
  • Oficiálně licencovaná karoserie Jeep CJ-7
  • Oficiálně licencované nárazníky a ochrana Gen-Right
  • Oficiálně licencované disky Raceline Daytona beadlock
  • Oficiálně licencované pneu Mickey Thompson Baja Boss směs R35
  • Maketový interiér s otevírací středovou konzolou
  • Osvědčené šasi SCX10 III s ocelovými C profily
  • Portálové nápravy AR45 s vysokou světlou výškou
  • Víceprvkové pevné zavěšení nápravy
  • Olejem plněné stavitelné hliníkové tlumiče
  • Celokovové převody
  • Kompletní kuličková ložiska
  • 3-kanálový vysílač Spektrum DX3 Smart
  • Řídící jednotka 2-v-1 - regulátor Firma 40A SMART a přijímač Spektrum
  • Stejnosměrný motor Dynamite 35T
  • Doplníte si pouze baterii a nabíječ

* Informace o specifikaci voděodolnosti naleznete v návodu k použití. Tipy a triky na provoz v mokrém prostředí naleznete v blogu.

Doporučujeme koupit

Pro uvedení do provozu je potřeba doplnit pohonný LiPol akumulátor 2S - 3S s konektore mIC3 nebo EC3 a vhodný nabíječ.

Doporučené akumulátory LiPo

Pro běžné ježdění doporučujeme 2 nebo 3 článkový LiPo akumulátor (7.4 V, 11.1V), s konektorem EC3, IC3.

  • Smart LiPo akumulátor Spektrum 7.4 V 5000 mAh, nebo Smart G2 LiPo akumulátor Spektrum G2 7.4 V 5000 mAh
  • Pro větší rozsah rychlosti Smart LiPo akumulátor Spektrum 11.1 V 5000 mAh, nebo Smart G2 LiPo akumulátor Spektrum G2 11.1 V 5000 mAh

Akumulátory Spektrum s technologií Smart v současné době představují nejmodernější a nejbezpečnější způsob údržby a nabíjení akumulátorů. Výhody technologie Spektrum Smart naleznete zde.

Baterie Smart G2 jsou ještě jednoduší a bezpečnější, díky absenci balančního konektoru. Baterie G2 mají navíc až 3x rychlejší automatické vybíjení do storage režimu. Baterie Smart G2 lze nabít pouze na nabíječích Spektrum Smart a Smart G2.

Doporučené nabíječe pro Smart akumulátory Spektrum

Nabíječi Spektrum Smart lze nabíjet jak akumulátory Smart a Smart G2, tak konvenční akumulátory. Dříve prodané nabíječe Smart po provedení aktualizace, rovněž podporují Smart G2.

  • USB-C nabíječ Spektrum Smart S100 s jedním výstupem 1x100W.
  • Síťový nabíječ Spektrum S155 s jedním výstupem 1x 55W.
  • Síťový nabíječ Spektrum S1100 s jedním výstupem 1x 100W.
Doporučené nabíječe pro konvenční LiPo a NiMH akumulátory

Pokud se rozhodnete model provozovat na konvenční LiPo a NiMH akumulátory, můžete používat univerzální nabíječe o výkonu minimálně 50 W.

  • Nabíječ Dynamite Prophet Sport s jedním výstupem 50 W
  • Nabíječ Robitronic Expert LD 80 AC/DC s jedním výstupem 80 W + nabíjecí kabel EC3
Přepravní taška

Přenášejte RC model pohodlně a bezpečně v přepravní tašce Robitronic. Taška je neprodyšná a má elastický okraj, který lze přizpůsobit modelu. Díky popruh se suchým zipem se model snadno přenáší. Syntetický materiál lze v případě potřeby snadno očistit vodou nebo mýdlovou pěnou.

Příslušenství pro běžný provoz

Pro běžný provoz RC auta potřebujete lepidlo na pneumatiky, lepidlo na šrouby, sadu nářadí a silikonový olej do tlumičů. Z našeho sortimentu doporučujeme cenově dostupnou sadu nářadí pro RC auta.

Lepidlem na pneumatiky se lepí pneumatiky k ráfku disku. Vždy je nutné, aby pneumatika byla po celém obvodu pevně přilepena k ráfku kola! Pokud pneumatika nebude přilepena po celém obvodu, může dojít k jejímu roztržení. Lepidlo na pneumatiky má speciální složení, které je schopno lepit materiály jako guma či nylon a současně po zatvrdnutí je lepidlo pružné. Z naší nabídky doporučujeme lepidlo Robitronic Tire Glue.

Občas je třeba doplňovat silikonový olej do tlumičů modelu a měnit olej v diferenciálech. Běžným provozem dochází jen k nepatrným únikům silikonového oleje po pístnicích tlumiče. V případě, že povrch pístnic tlumičů nebo stav těsnění je ve špatné stavu, únik oleje může být velký. Pro tyto případy se dodávají opravné sady či jednotlivé díly.

Pro běžnou údržbu je potřeba lepidlo na šrouby. Šrouby zašroubované v kovovém materiálu (např. šrouby v motoru, šervík v pastorku) musí být proti povolení tímto lepidlem zajištěny.

Ochranné obaly na akumulátory

Ochranné obaly jsou určeny k omezení rizika spojeného s přepravou a nabíjením akumulátorů. LiPo akumulátory dokáží, při zachování malých rozměrů a nízké hmotnosti, poskytnou vysoké vybíjecí proudy a disponují velkou kapacitou pro dlouhý jízdní čas. Naopak LiPo akumulátor je náchylný především na mechanické poškození.

Axial
AXI03008T1

Mohlo by vás také zajímat