Yuneec H520 RTK EU

869,00 Kč
YUNH520108

Yuneec H520 RTK Upgrade - servisní doplnění RTK modulu do Yuneec Dronu H520. Upgradovaný Yuneec H520 s RTK získá maximální přesnost až 1 cm. RTK systém zaručí spolehlivost i v problematických GPS podmínkách, jako jsou města, kaňony nebo lesy.

Počet
Není skladem

Obsah balení

Upgrade obsahuje RTK modul a jeho servisní doplnění do dronu Yuneec H520.

Charakteristika

RTK systém

Profesionální dron H520 s jedním z nejrychlejších a nejspolehlivějších RTK systémů na světě. RTK modul se servisně doplní do modelu H520 a zajistí nejvyšší přesnost a maximální spolehlivost i v problematických GPS podmínkách, jako jsou města, kaňony nebo lesy. Díky satelitní navigaci a systému RTK bude upgradovaný H520 schopen stát ve vzduchu s přesností na centimetry, což umožní extrémně přesné, časosběrné fotografie, rychlejší a přesnější 3D mapování s minimálním překrytím snímků a dokonce automatizované inspekční lety.

2 komponenty

Systém pracuje se 2 komponenty - RTK modulem v dronu H520 a Pozemní stanicí (Base Station - prodává se samostatně). Díky tomuto propracovanému systému je profesionální dron H520 schopen přijímat zároveň GNSS signál (GPS, GLONASS, Galileo a BeiDou) a signál z pozemní stanice. Na základě korekčních údajů z Pozemní stanice je v reálnem čase přepočítána přesná poloha dronu s přesností 1 cm + horizontálně / 1,5 cm + svisle.

Systém lze provozovat i bez Pozemní stanice. Signál z pozemní stanice lze nahradit signálem ze síťové RTK referenční stanice (Síťové RTK, přes třetí stranu vyžaduje připojení k internetu a je nutné si předem zjistit dostupnost, kompatibilitu a případné poplatky od provozovatele).

Využití

RTK systém je důležitou součástí komerčních aplikací, kde je vyžadována nejvyšší přesnost. Klasickou oblastí použití je 3D mapování, například pomocí softwaru Pix4D, Dronedeploy nebo Altizure. S pomocí RTK dochází k výrazně nižším překryvům obrazu, což znamená, že je potřeba méně fotografií a tím i kratší doba letu. Kromě toho mohou být inspekční práce prováděny blíže k požadovanému objektu, protože poloha dronu bude přesná až na centimetr. Tato přesnost je také velkou výhodou při porovnávání několika snímků pořízených v různých dnech, například pro dokumentaci průběhu výstavby.

Vlastnosti RTK
  • RTK (Real Time Kinematic) modul pro vysokou přesnost: až 1 cm horizontálně / 1,5 cm vertikálně
  • Přesnost i v rušeném GNSS prostředí (např. Mezi vysokými budovami)
  • Pro rychlejší a přesnější mapování (např. Komplexní mapování 3D, inspekce, apod.)
  • Rychlost aktualizace polohy, rychlosti a času: 5 Hz
  • Plně integrovaný do YUNEEC H520
  • Všechna data včetně GNSS připravena pro PPK (Post Processed Kinematics)
  • Podporované signály GNSS (GPS, GLONASS, Galileo a BeiDou)
  • Kompatibilní se všemi stávajícími kamerami pro Yuneec H520
  • Potřebná síťová RTK nebo Pozemní stanice

Doporučujeme koupit

Pozemní stanice

Pro funkčnost RTK systému je nutný signál z Pozemní stanice YUNH520RTK102, nebo přijímat síťové RTK.

Yuneec
YUNH520108