Blade 330 S Smart RTF Basic

14 399,00 Kč
BLH590001

RC model vrtulníku Blade 330 S Smart RTF Basic s vysílačem. Posouvá hranice školního modelu dále díky pokročilému firmware Blade SAFE® Helicopter. Model má skvělou funkci SAFE pro stabilní let i super akrobatické výkony. Pro středně pokročilé a pokročilé heli piloty.

Počet
Není skladem

Obsah balení

V balení je hotový sestavený model s nainstalovanými komponenty: E-flite motor střídavý 450X 4200ot/V SD Heli, Spektrum Smart regulátor Avian 30A BL 3S-6S (OEM), Spektrum řídící jednotka FC6250HX Heli Flybarless, Spektrum přijímačem Serial SRXL2 s telemetrií, Spektrum servo H3055 MidTorq UltraSpeed Micro, Spektrum servo H3065 MidTorq UltraSpeed Micro. V balení je vysílač Spektrum DXs DSMX, 4x AA baterie do vysílače. Návod v češtině, manuál EN, DE, FR, IT.

Charakteristika

RC model vrtulníku Blade 330 S je akrobatický vrtulník pro mírně pokročilé i náročnější piloty. Posouvá hranice školního modelu a s pokročilým firmware Blade SAFE® Helicopter a má skvělou SAFE stabilitu a super akrobatické výkony.

Blade 330 S má osvědčenou moderní robustní konstrukci, která využívá zcela novou řídící jednotku Spektrum FC6250HX, přijímač Serial Receiver (SPM4651T), regulátor Spektrum Avian 30A, výkonný střídavý motor 4200Kv a digitální serva s kovovým převodem Spektrum™ H3050 a H3060. Listy hlavního rotoru z uhlíku poskytnou modelu skvělou řiditelnost a rychlou odezvu. Blade nabízí skvěle vyladěný vrtulník s inovativní technologií SAFE®.

Při letu s přiloženým setovým vysílačem DXS, nebo jiným vysílačem Spektrum G2, budete mít k dispozici základní telemetrii v podobě úrovně nabití stavu akumulátoru v modelu. Pokud chcete mít aktivovanou funkci Panika (srovnání do horizontálního letu), je nutné nastavit volný přepínač nebo tlačítko na 7. kanál. Musíte proto použít min. 7-kanálový vysílač.

Vlastnosti vrtulníku Blade 330S
  • Technologie Spektrum Smart
  • Regulátor Avian 30A
  • Řídící jednotka Spektrum FC6250HX
  • Přijímač Spektrum serial s SRXL2
  • Osvědčená konstrukce s novou elektronikou
  • Letové režimy Stability, Intermediate a Agility
  • Funkce Panika na tlačítku vysílače I
  • Šikmé ozubení má menší hlučnost a nižší valivý odpor
  • Součástí balení je naprogramovaný vysílač Spektrum DXS
  • Laminátová kabina s hotovým zbarvením
  • Digitální serva cykliky s kovovými převody
  • Uhlíkové listy hlavního rotoru
  • Model je sestaven a připraven k letu
Technologie SAFE

Inovativní technologie SAFE poskytuje vysokou míru důvěry v ochranu letové obálky a během letu umí pomocí elektronické stabilizace usnadnit pilotáž pilotům, kteří dosud nedosáhli úrovně akrobatické pilotáže. K dispozici jsou letové režimy Stability a 3D, které umožní postupné učení od středně pokročilých, až po pokročilé manévry.

Progresivní letové režimy
  • Mód Stability - úhel náklonu je omezen, po uvolnění cyklické páky se model srovná do visení
  • Mód Intermediate - úhel náklonu není omezen, lze provádět základní akrobacii
  • Mód Agility - úhel náklonu není omezen, lze provádět pokročilou akrobacii
Funkce Panika

Pokud se při létání v jakémkoli režimu dostanete do nouze, aktivujte funkci Panika a přesuňte ovládací páky do neutrální polohy (včetně páky cykliky). Pokud je model v dostatečné výšce, tak technologie SAFE okamžitě vrátí model do vodorovné polohy.

Digitální serva

Serva cykliky jsou digitální s kovovými převody Spektrum™ H3055 s rychlostí 0,053s/60° při 6V a momentem 2,5kg.cm a serv ocasního rotoru Spektrum™ H3065 s rychlostí 0,029 s/60° při 6V.

Mechanika hlavního rotoru

Důsledná účelnost konstrukce je zřejmá, pevná ocelová hřídel, hliníkové prvky pro vysokou tuhost a použití pevnostních plastů pro co nejnižší hmotnost, přesné řízení a pevné držáky listů, všechny prvky v kuličkových ložiscích, přesnost zpracování. Snadná výměna při poškození.

Uhlíkové listy hlavního rotoru 325 mm

Přesné a tuhé listy hlavního rotoru jsou velmi důležité pro příznivé letové vlastnosti, nainstalovány jsou listy Blade CF FBL (BLH4315)

Kompozitní kostra modelu

Kostru Blade 330S tvoří kompozitní 2-dílný výlisek, na kterém jsou nainstalovány všechny komponenty elektroniky a pohonu. Ocasní trubka je hliníková s černou povrchovou úpravou, náhon k vyrovnávacímu rotoru je řemínkem. Model má volnoběžku rotoru pro možnost autorotace.

Střídavý motor

Blade 330S pohání výkonný vysokootáčkový střídavý motor 440X Brushless Outrunner, 4200Kv (EFLM1360HA). Pastorek má šikmé ozubení, motor je upevněn mezi bočnicemi na hliníkovém motorovém loži.

Řídící jednotka

Na tlumící mechové podložce je připevněna řídící jednotka Spektrum FC6250HX, která obsahuje potřebný řídící software technologie SAFE a AS3X.

Vysílač Spektrum ™ DXS

Přiložený sedmikanálový vysílač Spektrum ™ DXS poskytuje ovládání v plném rozsahu, osvědčenou ergonomii, bezpečný přenos bez rušení a LED indikaci nabití akumulátoru v modelu.

Doporučujeme koupit

Pro uvedení do provozu je nutné doplnit pohonný akumulátor a nabíječ. Jednotlivé komponenty může zakoupit samostatně, nebo jako komplet akumulátor s USB nabíječem Spektrum Smart Powerstage G2 Air 2.

Doporučené akumulátory

Pro napájení modelu je potřeba pohonný LiPo akumulátor 11.1 V o kapacitě 2200 mAh s konektorem IC3 nebo EC3.

  • LiPo akumulátor Spektrum Smart 11.1V 2200mAh 30C
  • LiPo akumulátor Spektrum Smart 11.1V 2200mAh 50C
  • LiPo akumulátor Spektrum Smart 11.1V 2200mAh 100C
  • LiPo akumulátor Spektrum Smart G2 11.1V 2200mAh 100C

Akumulátory Spektrum s technologií Smart v současné době představují nejmodernější a nejbezpečnější způsob údržby a nabíjení akumulátorů. Výhody technologie Spektrum Smart naleznete zde.

Doporučené nabíječe pro konvenční LiPol i Smart akumulátory

Pokud se rozhodnete v RC modelech letadel, či vrtulníků používat moderní Smart LiPo akumulátory, nebo nabíjet vaše akumulátory od jiných výrobců, pak doporučujeme tyto nabíječe:

  • Síťový nabíječ Spektrum S155 s jedním výstupem 1x 55W.
  • Síťový nabíječ Spektrum S1100 s jedním výstupem 1x 100W.
  • Síťový nabíječ Spektrum S2100 s jedním výstupem 2x 100W.
  • Síťový nabíječ Spektrum S2200 se dvěma výstupy 2x 200W.
Příslušenství pro údržbu vrtulníků Blade

Pro běžný provoz létajících RC modelů vrtulníků potřebujete vhodnou sadu nářadí a obal na skladování LiPol baterií. Z našeho sortimentu doporučujeme kvalitní sadu imbus šroubováků 1.5/2.0/2.5/3.0mm a Modelcraft křížové šroubováky (sada 6ks). Pro montáž se jistě bude hodit Modelcraft mini kleště v pouzdru (sada).

Lepidla pro rychlou opravu

Pro rychlou opravu modelů vrtulníků z doporučujeme rychle vytvrzující sekundové lepidloy. Z naší nabídky doporučujeme Robitronic vteřinové lepidlo střední 20ml nebo Roket Cyano Gel gelové vteřinové lepidlo 20ml.

Přípravky pro zajištění šroubů

K zajištění šroubů proti uvolnění lze doporučit Robitronic lepidlo na šrouby modré 10ml.

Přípravky na mazání převodů

Pro jemné promazání převodů lze doporučit Modelcraft precizní olejnička s teflonovým olejem 7.5ml.

Ochrana elektroniky

Pro jemné promazání převodů lze doporučit NANOPROTECH ELECTRIC 75ml.

Ochranné obaly na akumulátory

Ochranné obaly jsou určeny k omezení rizika spojeného s přepravou a nabíjením akumulátorů. LiPo akumulátory dokáží, při zachování malých rozměrů a nízké hmotnosti, poskytnout vysoké vybíjecí proudy a disponují velkou kapacitou. LiPo akumulátor je náchylný především na mechanické poškození a proto je potřeba jej důkladně chránit.

Blade
BLH590001

Mohlo by vás také zajímat