• Nové

Mini Beta kluzák 700mm

499,00 Kč
KAV8010
Jednoduchý celobalsový kluzák o rozpětí 700mm z laserem vyřezávaných dílů - ideální pro seznámení se základy stavby modelů letadel. Konstrukce počítá s možností instalace miniaturního přijímače a serv s ovládáním směrovky a výškovky, popř. s motorizací malým střídavým elektromotorem na pylonu nad křídlem.
Počet
Skladem na prodejně 1 ks

Velký celobalsový kluzák s výbornými letovými vlastnostmi a velmi jednoduchou stavbou inspirovaný oblíbeným školním RC motorovým větroněm BETA 1400. Je ideální jako úplně první model, který postavíte během několika desítek minut. Díky přesným laserem vyřezávaným dílům nebudete trávit spoustu času broušením a řezáním, ale rychle se dopracujete k cíli pouze s acetonovým lepidlem (Kanagom, L-510, UHU-hart apod.) a špendlíky.

Křídlo je k trupu upevňováno gumovými oky, takže MINI BETA je i přes větší rozpětí křídla skladná; klidně si jich můžete do auta na nedělní výlet nebo dovolenou přibalit třeba několik.

Konstrukce modelu počítá i s možností instalace miniaturního RC vybavení – MINI BETA potom může létat jako čistý větroň s ovládanou směrovkou a výškovkou nebo ji můžete motorizovat malým střídavým motorem umístěným na pylonu nad křídlem – podobně jako u „dospělé“ BETY 1400.

Stavebnice obsahuje: laserem vyřezávané díly trupu, křídla a ocasních ploch, stavební plán/návod ke stavbě.

Model MINI BETA byl zkonstruován a vyrábí se v České republice.

Rozpětí [mm]700
Délka [mm]520
Hmotnost [g]75
Ovládané funkceŽádné
Náročnost stavbyS0,S1
Náročnost pilotážeP0
Kavan
KAV8010
1 Položka