DINO Bikes - Dětské kolo 10" Jednorožec

2 219,00 Kč
DB-108LUN

Dětské kolo DINO Bikes - Dětské kolo 10" Jednorožec, výrobce Dino Bikes Italy pro nejmenší děti, které se chtějí naučit jezdit kole. Ráfek s plnou pneumatikou bez dohušťování, bez brzdy, stálý převod, je vybaveno pomocnými kolečky.

Počet
Skladem u dodavatele

Charakteristika

Máte doma malé děvčátko, které touží po novém pěkném kolu? Tak tohle je přesně to kolo, které by se jí mohlo líbit. Italské Dino Bikes má roztomilé zbarvení s motivem Jednorožec s přídavnými kolečky. Kolo je stvořené pro vaše dítě.

Dětské kolo DINO Bikes - 10" růžové. Výrobce Dino Bikes Italy vyrábí kola pro děti které se chtějí naučit jezdit kole. Ráfek s plnou pneumatikou bez dohušťování, bez brzdy, stálý převod, je vybaveno pomocnými kolečky.

Velikost kola 10"

U dětí je třeba dbát na správný výběr výšky kola. Na příliš malém, nebo naopak příliš velkém kole, se děti necítí dobře a může to ovlivnit jeho vztah k cyklistice. Děti rychle rostou, proto volte raději bicykl o něco větší, ale držte se doporučených výšek u jednotlivých kol. Více informací naleznete v článku "Jak vybrat dětské kolo".

Nastavitelné sedátko

Výšku sedátka jednoduše nastavíte do ideální polohy podle výšky Vašeho dítěte a každý rok můžete sedátko zvyšovat podle toho jak povyroste. Sedátko je polstrované a zajišťujě pohodlnou jízdu.

Stály převod bez volnoběhu

Kolo pro děti je vybaveno stálým převodem bez volnoběhu, jako se používá u tříkolky, ten je vhodný pro nejmenší děti, při malých rychlostech. Při šlapání dopředu jedete do předu, šlapáním dozadu, jedete vzad.

Přídavná kolečka

Přídavná balanční kolečka jsou určeny pro děti učící se držet rovnováhu. Kolečka lze jednoduše z dětského kola demontovat, poté co se dítě dostatečně zdokonalí.

Praktické blatníky

Blatníky z kvalitního tvrdého, ale pružného plastu, poskytují perfektní ochranu před vodou a blátem. Pevné uchycení blatníků k rámu, odolné vůči nárazům.

Protiskluzové šlapátko

Kvalitně provedené pedály s ložisky a odrazkami, jsou oboustranně osazeny protiskluzovými vroubky, zajištující jistý nášlap za všech podmínek.

Nosnost

Všechny dětská kola Dino Bikes jsou důkladně testována a splňují Evropské normy.

Hi-ten ocelový rám

Rám kola pro děti je vyroben z velmi pevné, odlehčené Hi-ten oceli. Ta zajišťuje maximální pevnost a bezpečnost kola a při prudkých nárazech.

Kvalitní Italský výrobce

Dětské kolo Dino Bikes je vyrobeno v Itálii a má veškeré Evropské bezpečností certifikáty, včetně německé TÜV. Italská společnost s tradicí od roku 1920, vyniká výborným zpravováním a kvalitou. Oblíbená je také díky licencovaným potiskům a polepům, které děti znají ze svých oblíbených pohádek či seriálů

Povinná výbava

Pokud chcete používat kolo či koloběžku na veřejných komunikacích, musí být vybaveno ve shodě s právními předpisy a pravidly silničního provozu. Jedná se především o odrazky a osvětlení. Pokud se cyklista pohybuje po veřejných komunikacích, musí dbát bezpečnostních a dopravních předpisů.

Předem si zjistěte, zda výrobek splňuje technické požadavky, dle dle vyhlášky č. 341/2014 Sb., popřípadě jej dovybavte výběrem vhodného příslušenství. Kola a koloběžky vybavené pohonem nebo dodatečně vybavené pohonem musí být při provozu na pozemních komunikacích v souladu se zmíněnou vyhláškou a přímo použitelnými předpisy Evropské unie - Nařízení č. 168/2013.

Základní výbava kol a koloběžek pro provoz na veřejných komunikacích:
  • Zadní červená odrazka, přední bílá odrazka, oranžové odrazky na obou stranách šlapátek, alespoň na jednom kole boční oranžová odrazka (na každé straně). Odrazky je možné nahradit odrazovými materiály obdobných vlastností, například na oděvu či botách. Odrazky v paprscích kol je možné nahradit odrazovými materiály na bocích plášťů pneumatik.
  • Přední světlomet a zadní osvětlení s minimální dobou svícení nejméně 1,5 hodiny, při provozu za snížení viditelnosti.
  • Dvě na sobě nezávislé účinné brzdy, nebo pro dětská kola postačí jedna protišlapací brzda.
  • Záslepka řídítek a uzavřené matice nábojů kol.

V neposlední řadě nezapomeňte na povinnou přilbu do 18 let a další pravidla dle Zákona o provozu na pozemních komunikacích. Více informací se dozvíte zde.

Klíčové vlastnosti
  • Plné bezdušové pláště
  • Stálý převod bez volnoběhu
  • Přídavná vyrovnávací kolečka
  • Přední čelisťová brzda
  • Hmotnost pouze 5,1 kg
  • Nosnost 30 kg
  • Doporučená výška dítěte 78 - 107 cm
  • Vyrobeno v EU
Dino-Bikes
DB-108LUN

Mohlo by vás také zajímat