Bungi Bungi - Dětské kolo 20" 3-rychlostní ultra lehké borůvková modrá

13 899,00 Kč
BU-L20-3BB

Chcete pro své dítě jen to nejlepší? Pořiďte mu ultralehké hliníkové dětské kolo s 3-stupňovou přehazovačkou Nexus, přední a zadní V-brzdou, tichým řemen místo řetězu a špičkovým zpracováním. Doporučený věk a výška dítěte: 6-9 let, 115-130 cm.

Počet
Skladem u dodavatele

Charakteristika

Chcete pro své dítě jen to nejlepší? Pořiďte mu ultralehké hliníkové dětské kolo s 3-stupňovou přehazovačkou Nexus, přední a zadní V-brzdou, tichým řemen místo řetězu a špičkovým zpracováním. Dětská kola Bungi Bungi jsou ergonomická a splňují standardy ISO. Doporučený věk a výška dítěte: 6-9 let, 115-130 cm.

Hliníková slitina použitá na rám a vidlici, stejně jako lehké materiály použité na jednotlivé díly, zaručují nízkou hmotnost kola a zároveň vysokou odolnost.

Kolo je dodáváno v téměř sestaveném stavu, je však potřeba provést finální sestavení (nasazení sedla, řídítek, předního kola,..) - více naleznete v blogu Bungi Bungi - návod na sestavení.

Vlastnosti kola
  • Doporučený věk 6 - 9 let (115 - 130 cm)
  • Nastavitelné sedadlo 58 - 66 cm (od země po vrch sedadla)
  • Délka vnitřní strany nohy od rozkroku po zem 48 - 56 cm
  • Rám a vidlice z lehké hliníkové slitiny
  • Jedno z nejlehčích dětských kol - hmotnost jen 7,9 kg
  • Ruční brzdy přizpůsobeny dětskému úchopu
  • Tři rychlosti - přehazovačka Shimano Nexus - možnost řazení i na místě
  • Řemen Gates Carbon Drive, Q-Factor: 144mm
  • Jedna rychlost
  • Prémiová kvalita
  • Navrženo v Holandsku, vyrobeno špičkovými technologiemi v Číně
Lehký a odolný rám

Rám kola je vyroben z vysoce odolného a lehkého hliníku 6061. Díky tomu děti zvládnou i delší trasy bez námahy.

Hnací ústrojí - Řemen namísto řetězu

Místo řetězu má kolo řemen Gates Carbon Drive, Q-Factor 144 mm, který zajišťuje tichý a bezproblémový chod.

  • Převodový poměr předního a zadního kola: 58/28T
  • Hliníková klika o délce 127 mm
  • Zapouzdřená kartridž
  • Volnoběžka
  • Délka cyklu pedálů: 306 cm, zisk: 3.82
Přehazovačka Shimano NEXUS - 3 rychlosti

Špičková 3-rychlostní přehazovačka Nexus je integrovaná do zadního náboje Celý systém je uzavřený a tím velmi resistentní vůči poškození a nečistotám. Rychlost se řadí otočnou rukojetí na řídítkách.

Nastavitelné sedlo

Kvalitní ergonomické sedlo má nastavitelnou výšku od země 58 - 66 cm. Sedlo je dobře upevněno a při jízdě se nebude točit, což zajišťuje aretace 5 mm imbusovým klíčem, který rovněž slouží pro nastavení výšky.

Přední a zadní brzda

Kolo je vybaveno kvalitní přední a zadní v-brzdou s krátkým chodem. Nezávislá přední a zadní brzda zajistí účinné brzdění. Nastavitelné brzdové páčky jsou navrženy pro dětské ruce.

Nové hlavové složení a řídítka

Kolo je vybaveno prémiovou hliníkovou hlavou, která zajišťuje snadný chod řízení.

Ergonomické rukojeti

Rukojeti, stejně jako zbytek kola, jsou přizpůsobena velikosti dítěte. Gripy (rukojeti) jsou uzpůsobeny dětskému úchopu.

Kola a pneumatiky

Dětské kolo je vybaveno ráfky z hliníkové slitiny. Ráfky jsou spojeny s nábojem 20/28 paprsky. Pro dlouhotrvající odolnost jsou ložiska nábojů zapouzdřena. Pro zachování nízké hmotnosti je i napínák řemene hliníkový.

Silniční pneumatiky Kenda 20" x 1.5" s výbornou přilnavostí a pohodnou jízdou.

Doporučujeme koupit

Sestavení

Pro sestavení kola budete potřebovat imbus (2 mm, 4 mm, 5 mm, 6 mm) a klíč 15 mm.

Ochranné pomůcky a příslušenství

Během jízdy dbejte na bezpečnost dětí a vybavte je ochrannými pomůckami a dalším příslušenstvím jako je přilba, chrániče, rukavice, světla, zvonek a další. Doplňky naleznete v příslušenství.

Povinná výbava

Pokud chcete používat kolo či koloběžku na veřejných komunikacích, musí být vybaveno ve shodě s právními předpisy a pravidly silničního provozu. Jedná se především o odrazky a osvětlení. Pokud se cyklista pohybuje po veřejných komunikacích, musí dbát bezpečnostních a dopravních předpisů.

Předem si zjistěte, zda výrobek splňuje technické požadavky, dle dle vyhlášky č. 341/2014 Sb., popřípadě jej dovybavte výběrem vhodného příslušenství. Kola a koloběžky vybavené pohonem nebo dodatečně vybavené pohonem musí být při provozu na pozemních komunikacích v souladu se zmíněnou vyhláškou a přímo použitelnými předpisy Evropské unie - Nařízení č. 168/2013.

Základní výbava kol a koloběžek pro provoz na veřejných komunikacích:
  • Zadní červená odrazka, přední bílá odrazka, oranžové odrazky na obou stranách šlapátek, alespoň na jednom kole boční oranžová odrazka (na každé straně). Odrazky je možné nahradit odrazovými materiály obdobných vlastností, například na oděvu či botách. Odrazky v paprscích kol je možné nahradit odrazovými materiály na bocích plášťů pneumatik.
  • Přední světlomet a zadní osvětlení s minimální dobou svícení nejméně 1,5 hodiny, při provozu za snížení viditelnosti.
  • Dvě na sobě nezávislé účinné brzdy, nebo pro dětská kola postačí jedna protišlapací brzda.
  • Záslepka řídítek a uzavřené matice nábojů kol.

V neposlední řadě nezapomeňte na povinnou přilbu do 18 let a další pravidla dle Zákona o provozu na pozemních komunikacích. Více informací se dozvíte zde.

Bungi Bungi
BU-L20-3BB

Mohlo by vás také zajímat