Micro Q4 - RC set kvadrokoptéry 180 mm

999,00 Kč
RC3700
Miniaturní kvadrokoptéra s 55 mm rotory pro klidné poletování i akrobatické dovádění doma i venku. RC set s 2,4GHz vysílačem, LiPo aku a USB nabíječem. Na malé výchylky neuvěřitelně stabilní, na velké nejsou výkruty a přemety žádný problém!
Počet
Skladem u dodavatele

Kolegové "od letadel" s oblibou říkávají o dvojplošnících, že: "dvě křídla létají lépe!" Podívejme se, co to udělá, když tato "metoda" aplikuje na vrtulníky. Dvourotorové vrtulníky už všichni známe jako hodné pokojové stroje, stabilní a poslušné. Ta stabilita a poslušnost ale často brzy omrzí, a navíc s "dvourotoráky" si moc nepolétáte pod širou oblohou. Tak zkusíme počet rotorů ještě zdvojnásobit, přidat nejmodernější elektroniku, jako jsou tříosá gyra - a dostaneme Micro Q4, miniaturní kvadrokoptéru, která umí létat na stejně minimálním prostoru jako Colibri, ale neztratí ani venku za mírnějšího větříku.

Ale to vůbec není všechno! S nastavenými malými výchylkami je Micro Q4 stabilní jako "dvourotoráček", takže základy pilotáže zvládnete rychle a bezbolestně. Potom přepnete na velké výchylky - a najednou máte neuvěřitelně živý stroj, se kterým po troše nacvičování budete točit přemety a výkruty! Doma v pokoji i venku!

Konstrukce Micro Q4 je velmi účelná a jednoduchá, vedená snahou dosáhnout co nejnižší hmotnosti. Základ tvoří plastový středový "domeček" s destičkou řídící elektroniky a pohonným akumulátorem. Stejnosměrné motory s 55 mm rotory nesou čtyři ramena z uhlíkových trubiček čtvercového průřesu. Středový "domeček" shora zakrývá výlisek z tenkého plastu v "čmeláčím" designu s dvojicí LED oček. Pro snadnější orientaci a lepší "čitelnost" polohy Micro Q4 za letu jsou oba přední rotorovy oranžové, zatímco oba zadní jsou černé. LED "oči" samozřejmě pomáhají také.

Řídící elektronika je umístěna na jediné desce slučující funkci 2,4GHz přijímače s gyroskopickým systémem a regulátory otáček pro jednotlivé motory.

Pro napájení Micro Q4 je dodáván jednočlánkový LiPo akumulátor 300 mAh, s nímž lze dosáhnout doby letu cca 5-8 minut - výdrž hodně závisí na způsobu létání. Akumulátor je snadno vyjímatelný, takže si můžete přikoupit jeden nebo dva další a s modelem to pořádně "roztočit"!

Pro nabíjení pohonného akumulátoru v setu najdete automatický USB nabíječ, který můžete napájet z USB portu vašeho počítače.

S modelem je dodávána čtyřkanálová RC souprava se dvěma křížovými ovladači a digitálnímu trimy umožňující ovládání všech hlavních funkcí modelu. Přepínat můžete dvě velikosti výchylek - malé pro začátečníky pro výuku pilotáže, velké pro zkušené piloty a akrobatické létání. Vysílač je velmi jednoduše přestavitelný do tří módů - s plynem vpravo i vlevo.

Pro napájení vysílače budete ještě potřebovat dokoupit čtyři tužkové alkalické baterie nebo NiMH akumulátory.

Kompletní model se vším vybavením můžete bezpečně přepravovat v praktické krabici s uchem, v níž je dodáván.

RC set Micro Q4 obsahuje: kvadrokoptéru Micro Q4, pohonný LiPo akumulátor 3,7 V 300 mAh, USB nabíječ, sadu náhradních rotorů a návod.

Délka [mm]180
Průměr nosného rotoru [mm]55
Hmotnost letová [g]33.5
Ovládané funkceM(4),Kl,Kp,Vr
Náročnost stavbyS0
Náročnost pilotážeP1
RC system
RC3700