Arrma Gorgon 1:10 Kit Smart RTA

5 099,00 Kč
ARA3230SKT1

Stavebnice auta na dálkové ovládání Arrma Gorgon 1:10 Smart RTA je cenově dostupný RC model typu Monster Truck s náhonem 2WD, nezávislým zavěšením, olejovými tlumiči, proporcionálním řízením a stejnosměrným motorem. V balení je kompletní elektronika modelu, NiMH baterie a USB nabíječ.

Počet
Není skladem

Obsah balení

Balení obsahuje díly pro stavbu RC modelu auta Arrma Gorgon 1:10. Arrma stejnosměrný motor Mega 550 14T, řídící jednotka Spektrum SLT 2v1 reg. 25A, Spektrum servo S660 5kg. 4x AA baterie, 3x imbus klíč (1.5, 2, 2.5 mm), klíč na kola, podložky pro tlumiče, vysílač Spektrum SLT2 2.4GHz, Spektrum Smart nabíječ S120 20W USB-C, NiMH baterie Spektrum Smart 8.4V 3300mAh 7-čl. Hump. Hotová karoserie. Návod CZ a vícejazyčný manuál EN, DE, FR.

Charakteristika

Zažijte více zábavy s RC modelem auta Arrma Gorgon 1:10 díky tomu, že si jej sami postavíte. Postupujte podle pokynů v návodu a sestavujte si jednotlivé části auta do finálních celků. Tento cenově dostupný RC model typu Monster Truck s náhonem 2WD a stejnosměrným pohonem, si zachovává všechny přednosti modelů značky Arrma jako je odolnost, terénní schopnosti a podpora dílů. ARRMA GORGON MT v měřítku 1:10 je perfektní pro děti i začínající autové modeláře, kteří se navíc při stavbě seznámí s funkcí každého dílu.

Ihned po vybalení přitáhne Gorgon vaši pozornost, díky originálnímu vzhledu. Karoserie je z výroby dokončena ve velmi atraktivním moderním stylu a je barevně sladěna s jednotlivými díly šasi, jako jsou pružiny, přihrádka na baterii, kluzné desky a nárazníky. Osvědčená technologie ARRMA má díky kompozitnímu šasi vysokou odolnost. Nezávislé zavěšení, olejové tlumiče a nastavitelná světlá výška zajišťují komfortní jízdu. Pro nezastavitelnou trakci přenáší 2WD převodovka výkon ze stejnosměrného motoru MEGA 550 do masivních pneumatik dBoots ® Chevron, nalepených na nylonových discích. Použité kovové převody jsou dostatečně odolné i pro případný upgrade na střídavý pohon.

Vysílač Spektrum SLT poskytuje bezpečný provoz bez výpadků a pro začátečníky umožňuje možnost omezení výkonu na 75%, nebo 50%. Pro bezstarostnou jízdu jsou na modelu použity voděodolné* komponenty - regulátor s přijímače Spektrum 2-v-1 25A a servo řízení Spektrum S660 s vysokým točivým momentem.

Vše pro provoz modelu je součástí balení včetně pohonné NiMH baterie Spektrum Smart, jejíž používání a nabíjení je bezpečné a snadné díky technologii Smart. Stačí ji připojit k obsaženému USB-C nabíječi Spektrum S120 a inovativní technologie Smart se postará o veškeré nastavení parametrů nabíjení.

Jakmile se v řízení zdokonalíte, můžete model vylepšovat a získat vyšší výkon, například použitím 2S LiPo akumulátoru a nebo kompletním upgradem na střídavým pohon. (Komponenty pro vyšší výkon nejsou obsahem balení).

Sestavení za hodinu

Stavebnice ARRMA GORGON MT RTA (Ready-to-Assemble) obsahuje přehledně zabalené díly v sáčcích, které snadno sestavíte za přibližně hodinu podle obrázkového návodu k montáži. Pro zjednodušení stavby jsou například tlumiče již sestaveny, pneumatiky nalepeny na discích a karoserie je hotová s nalepenými obtisky.

Působivý vzhled Monster trucku

Karoserie modelu s působivou grafikou a barevně sladěnými prvky na šasi, nenechá chladným žádného fanouška RC modelů. Rychloupínací mechanismus karoserie se sponkami pro snadný servis.

Kola a pneumatiky

Masivní přední a zadní pneumatiky dBoots Chevron MT, nalepené na pevných nylonových kolech ARRMA, mají hluboký dezén, který poskytuje nezastavitelnou trakci za všech podmínek. Pneumatiky jsou vyrobeny z vysoce kvalitní pryže pro dlouhou životnost.

Odolné kompozitní šasi

Kompozitní šasi je vyrobeno s odolností ARRMA. GORGON MT má účelnou konstrukci s pevným úzkým šasi, nezávislým zavěšením a olejem plněnými tlumiči pro hladké absorbování nerovností. Přihrádka pro baterii ze spodní strany šasi umožňuje výměnu akumulátoru, aniž byste museli sundávat karoserii.

Odolná převodovka

Převodovka modelu ARRMA GORGON MT, zajišťuje přenos výkonu ze stejnosměrného motoru MEGA 550 14T na zadní kola. Převodovka je dostatečně dimenzovaná, aby odolala i střídavému pohonu.

Elektronika Spektrum

2kanálový vysílač Spektrum SLT kombinuje bezpečné řízení na frekvenci 2,4 GHz s kvalitou Spektrum™ pro spolehlivost. Jednotka Spektrum 2-v-1 obsahuje regulátor otáček 25A a přijímač. Servo Spektrum S660 má vysokým točivý moment.

Spektrum Smart baterie a nabíječ

Technologie Spektrum Smart zajišťuje jednoduché a bezpečné nabíjení. USB-C nabíječ S120 stačí pouze napájet libovolným USB adaptérem (není obsahem balení) a připojit NiMH akumulátor. Elektronika Smart si již sama nastaví ideální parametry nabíjení, které se automaticky zpustí.

Vlastnosti
  • Kvalitní zpracování modelu Arrma za výhodnou cenu
  • Kompletní stavebnice modelu
  • Rychlý a odolný RC model s působivým designem
  • Výkonný stejnosměrný motor
  • Naddimenzovaná převodovka, připravená pro střídavý pohon
  • Elektronika Spektrum kompatibilní také s 2S LiPo
  • Kuličková ložiska na pohonné soustavě
  • Uchycení karoserie ze spodní strany pro čistý vzhled
  • Spodní přihrádka na baterie pro snadnou výměnu
  • Voděodolné* digitální servo řízení Spektrum S660
  • Voděodolná* jednotka Spektrum SLT 2-v-1
  • Vysílač Spektrum SLT2 2-kanálový 2,4GHz
  • 7článková NiMH baterie Spektrum Smart 3300mAh
  • USB nabíječka Spektrum S120 USB-C Smart

* Informace o specifikaci voděodolnosti naleznete v návodu k použití. Tipy a triky na provoz v mokrém prostředí naleznete v blogu.

Doporučujeme koupit

Vše potřebné k provozu naleznete v balení.

Pro napájení přiloženého USB nabíječe doporučujeme použít výkonný Síťový univerzální USB adaptér (zdroj) (18W).

Doporučené akumulátory

Pro prodloužení doby jízdy doporučujeme pořízení dalšího akumulátoru. Pro běžné ježdění a pro děti doporučujeme dokoupit ještě jeden totožný akumulátor, který je součástí balení. Pro maximální dobu jízdy a větší akceleraci můžete použít moderní LiPo akumulátory. Pokud budete používat různé typy akumulátorů, je vždy nutné na regulátoru nastavit typ připojeného akumulátoru! Setovým USB nabíječem lze nabíjet jen akumulátory Spektrum Smart:

  • Pro maximální dobu jízdy a větší akceleraci LiPo akumulátor Spektrum 7.4 V 5000 mAh s technologií Smart, nebo Spektrum G2 7.4 V 5000 mAh s technologií Smart G2.

Doporučené konvenční akumulátory (nutno nabíjet univerzálním nabíječem):

  • Pro běžné ježdění NiMH akumulátor Robitronic 8.4 V 4000 mAh.

Akumulátory Spektrum s technologií Smart v současné době představují nejmodernější a nejbezpečnější způsob údržby a nabíjení akumulátorů. Výhody technologie Spektrum Smart naleznete zde.

Baterie Smart G2 jsou ještě jednoduší a bezpečnější, díky absenci balančního konektoru. Baterie G2 mají navíc až 3x rychlejší automatické vybíjení do storage režimu. Baterie Smart G2 lze nabít pouze na nabíječích Spektrum Smart a Smart G2.

Doporučené nabíječe

Pro zkrácení doby nabíjení a možnost nabíjet všechny typy akumulátorů, včetně konvenčních (ne Smart), doporučujeme používat univerzální nabíječe o výkonu minimálně 50 W. (Přiloženým setovým nabíječem lze nabíjet pouze akumulátory SMART).

  • Nabíječ Dynamite Prophet Sport s jedním výstupem 50 W.
  • Nabíječ Spektrum Smart G2 S155 1x55 W AC s jedním výstupem 55W s technologií Smart. (Vhodné jen pro Smart akumulátory.)
  • Nabíječ Spektrum S1100 1x100 W AC s jedním výstupem o výkonu 100W s technologií Smart.
Příslušenství pro běžný provoz

Pro běžný provoz RC modelů potřebujete lepidlo na pneumatiky, lepidlo na šrouby, sadu nářadí a silikonový olej do tlumičů. Z našeho sortimentu doporučujeme cenově dostupnou sadu nářadí pro RC auta.

Lepidlem na pneumatiky se lepí pneumatiky k ráfku disku. Vždy je nutné, aby pneumatika byla po celém obvodu pevně přilepena k ráfku kola! Pokud pneumatika nebude přilepena po celém obvodu, může dojít k jejímu roztržení. Lepidlo na pneumatiky má speciální složení, které je schopno lepit materiály jako guma či nylon a současně po zatvrdnutí je lepidlo pružné. Z naší nabídky doporučujeme lepidlo Robitronic Tire Glue - viz doporučené příslušenství.

Občas je třeba doplňovat silikonový olej do tlumičů modelu a měnit olej v diferenciálech. Běžným provozem dochází jen k nepatrným únikům silikonového oleje po pístnicích tlumiče. V případě, že povrch pístnic tlumičů nebo stav těsnění je ve špatné stavu, únik oleje může být velký. Pro tyto případy se dodávají opravné sady či jednotlivé díly. Z naší nabídky silikonových olejů doporučujeme silikonové oleje TLR (Team Losi Racing), viz doporučené příslušenství.

Pro běžnou údržbu je potřeba lepidlo na šrouby. Šrouby zašroubované v kovovém materiálu (např. šrouby v motoru, stavěcí šroub v pastorku) musí být proti povolení tímto lepidlem zajištěny.

Ochranné obaly na akumulátory

Ochranné obaly jsou určeny k omezení rizika spojeného s přepravou a nabíjením akumulátorů. LiPo akumulátory dokáží, při zachování malých rozměrů a nízké hmotnosti, poskytnou vysoké vybíjecí proudy a disponují velkou kapacitou pro dlouhý jízdní čas. Naopak LiPo akumulátor je náchylný především na mechanické poškození.

ARRMA
ARA3230SKT1

Mohlo by vás také zajímat