Traxxas Spartan SR oranžový

12 999,00 Kč
TRA103076-4-ORNG

Extrémně výkonný a rychlý RC model lodi Traxxas Spartan SR 36" se střídavým motorem a vodním chlazením. Rychlost až 80 km/h. Exkluzivní funkce automatického otočení v případě převrácení. Trup Deep-V pro přesné a rychlé řízení. Bezsponkový kryt. Elektronická stabilizace TSM.

Počet
Není skladem

Obsah balení

Balení obsahuje kompletně sestavený model lodi Spartan SR s nainstalovanými komponenty: Traxxas střídavý motor Velineon 540XL Marine, Traxxas střídavý regulátor Velineon VXL-6s Marine, servo 2056, Traxxas přijímač TQi 5 kan. TSM. Vysílač Traxxas TQi 2.4 GHz Bluetooth ready. Příslušenství: stojánek na loď, klíč na matice krytu, klíče imbus (1.5, 2, 2.5 mm), náhradní lodní šroub, křížový klíč, 2x plochý klíč 10 mm. Návod v češtině.

Charakteristika

Extrémně výkonný a rychlý RC model lodi Traxxas Spartan SR 36", se kterým si užijete adrenalinovou zábavu. Špičková konstrukce, střídavý pohon a elektronická stabilizace vytvářejí bezkonkurenční kombinaci přesného řízení s rychlostí až 80 km/h, která nechá všechny za sebou. V případě převrácení modelu je loď nově vybavena funkcí Self-righting.

Dlouhý moderní design trupu ve stylu závodního člunu obsahuje záplavovou komoru a v případě převrácení lodi, se automaticky během pár sekund vrátí zpět akce. Přepracované uložení komponentů v lodi, nejen umožňuje různou polohu těžiště, ale zvyšuje rovněž efektivitu provozu zkrácením délky hřídele. Pro účinný odvod tepla od výkonného pohonu 6S je motor i regulátor chlazen vodou. Spartan je řízen volantovou RC soupravou vybavenou elektronickou stabilizací jízdy TSM, která usnadňuje řízení ve vysokých rychlostech.

Připravte se na pořádnou porci zábavy! A tak jako u všech modelů Traxxas i Spartan SR nabízí plnou podporu náhradních dílů, širokou nabídku tuningových dílů, včetně možnosti telemetrie a originálního příslušenství jako je například přívěsný vozík pro stylovou přepravu. (Příslušenství se prodává samostatně.)

Hlavní novinky
Automatické otočení

Self-righting není jen pohodlnou funkcí, ale umožňuje využít plný potenciál rychlosti a zběsilosti bez zábran. Není třeba omezovat zábavu, v případě převrácení se loď během pár sekund automaticky převrátí zpět.

Přesné ovládání

Trup Deep-V z odolného ABS pečlivě spojuje rychlost s hbitým řízením pro vzrušující jízdu. Nové uspořádání elektroniky dramaticky zlepšuje jízdní vlastnosti tím, že koncentruje hmotnost podél středové osy. Výsledkem je ovladatelnost ostrá jako břitva.

Rychlost až 80 km/h

Přidejte plyn a střídavý pohonný systém VXL-6s Marine přemění energii ze dvou akumulátorů na zběsilou akceleraci. Motor pomocí přímé ohebné hřídele přenáší výkon na kompozitový lodní šroub. Tento spolehlivý systém přináší neuvěřitelnou rychlost až 80 km/h.

Konstrukce trupu

Trup o délce 36“ (92 cm) je vyrobený z odolného a lehkého ABS vakuovaného do formy. Je postaven tak, aby vydržel nárazy při vysokých rychlostech a zároveň jeho tvar typu Deep-V s ostrými liniemi poskytuje ostré ovládání a stabilitu. Při vyšší rychlosti se trup dotýká hladiny jen malou plochou, což snižuje tření a vibrace.

Bezsponkový kryt

Svrchní kryt se připevňuje k trupu pomocí čtyř pojistných matic s rychlouzávěrem. Jednoduše odjistěte matice pomocí přiloženého klíče pro snadný přístup k elektronice a výměnu baterií. Díky pěnovému těsnění kryt přesně přiléhá a i při drsné jízdě zůstane pevně na místě.

Modulární konstrukce

Motor spolu s prvky elektroniky jsou přišroubovány k montážní desce, kterou lze povolením hřídele a několika šroubů demontovat jako jeden celek pro snadnou údržbu.

Lože akumulátoru a těžiště

Nová přihrádka na baterie je umístěna blíže centrální částí pro výrazně lepší stabilitu. Délka přihrádky 218 mm umožňuje umístění baterií více dopředu, nebo dozadu pro optimální vyvážení, respektive změnu těžiště. Baterie se fixují pomocí popruhů se suchým zipem.

Záplavová komora

V případě převrácení modelu se záplavová komora začne ihned plnit vodou přes otvor v horní části trupu. Hmotnost vody a pěnová výplň na opačné straně přídě otočí model zpět. Po přidání plynu se voda z komory ihned vypustí.

Lodní šroub

Nespočet hodin testování prototypů a konfigurací, dalo vzniknout dvoulistému kompozitnímu lodnímu šroubu s ideální rovnováhou výkonu, účinnosti a životnosti.

Hliníkové kování

Směrové kormidlo z pevnostního hliníku řady 6000 je modře eloxované pro nezaměnitelný vzhled, bez obav o korozi. Šrouby na modelu jsou rovněž z nerezové oceli. Na čelní straně kormidla je nasávací otvor pro vodní chlazení.

Trimovací plošky a ploutve

Na zádi modelu jsou instalované trimovací plošky, jež jsou z výroby nastaveny do neutrální polohy. Jejich mírným ohnutím můžete experimentovat a změnit jízdní vlastnosti pro vyšší stabilitu, hbitější řízení apod.

Vodní chlazení

Nasávací otvor v kormidle přivádí vody do motoru a regulátor. Utěsněným pláštěm motoru proudí voda přímo kolem hliníkového těla pro maximální chlazení. Tento efektivní design pomáhá udržet provozní teplotu komponentů.

Ohebná hřídel

Nová ohebná hřídel 4.7 mm má o 25% větší průměr. Spartan navíc maximalizuje účinnost a snižuje odpor zkrácením hřídele a jejím napřímením.

Voděodolné komponenty*

Model a jeho komponenty jsou konstruovány, aby minimalizovali rizik vniknutí vody k elektronice, jako například, těsnící kroužky na servu, epoxidem zalitý regulátor, nebo přijímač uložený v patentované krabičce s pěnovou průchodkou.

Poutavá grafika

Veškerá grafika na modelu je již z výroby aplikovaná. Na první pohled zaujme svým výrazným vzhledem a navíc je výborně viditelná.

Elektronika
Servo řízení

Digitální servo standardní velikosti Traxxas servo 2056 6.2kg.cm voděodolné se stejnosměrným motorem a nylonovými převody má moment 6.2 kg.cm a rychlost 0.20 s/60°@ 6.0 V. Pro odolnost vůči vodě* je krabička serva osazena těsněním.

Střídavý motor Velineon 540XL marine

Střídavý motor Velineon 540XL Marine s vodním chlazením má vytvořen speciálně tvarovaný chladící plášť, ve kterém cirkuluje voda. Motor Velineon 540XML má vyvážený rotor, vysokootáčková ložiska a neodymový magnet s vysokou tepelnou stabilitou.

  • 1850 ot/V/min
  • Max. 6 čl. LiPo
  • Výstupní hřídel 5 mm
Výkonný regulátor

Regulátor VXL-6s Marine BL je voděodolný, vodou chlazený, s možností napájení až 6 čl. LiPol. Má tři programovatelné profily, Sport, Race a Training. Sport má 100% vpřed, 15% reverz, Race pouze 100% vpřed a Training 50% vpřed, 15% reverz. Samozřejmostí je tepelná ochrana proti přetížení a nadproudová ochrana.

RC souprava Traxxas TQi s Bluetooth ready

Traxxas pro Vás připravil zcela novou řadu dvoukanálových RC souprav s Bluetooth konektivitou. Bluetooth modul (prodává se samostatně), umožní spojit RC model s přehlednou grafickou aplikací Traxxas Link, kterou si bezplatně naistalujete do Smartphonu.

Aplikace Traxxas Link pro zařízení od Apple je k dispozici zdarma na AppStore, aplikace pro zařízení Google Android je zdarma na stránkách GooglePlay.

Traxxas Link App je výkonná aplikace, která Vám dává naprostou kontrolu nad provozem a laděním RC modelu Traxxas s ohromující vizualizací a absolutní přesností nastavení. Traxxas Link umí zobrazit telemetrická data, která poskytuje model v reálném čase, například rychlost, otáčky, teplotu, napětí baterie a náklon modelu. (Poskytovaná telemetrie se liší dle konkrétního typu modelu). Nastavení RC modelů můžete sdílet, můžete si vytvořit libovolný počet profilů pro konkrétní trať nebo uživatele, např. děti. Vše v aplikaci s brilantní grafikou, která je samozřejmostí od Traxxasu.

Možnosti telemetrie se liší dle jednotlivých modelů. Pro získání telemetrických dat může být nutné instalovat telemetrická čidla. Kompatibilní díly telemetrie s tímto modelem naleznete v sekci "Příslušenství - Telemetrie". Více informací o instalaci telemetrie zde.

Přijímač Traxxas TQi

RC přijímač Traxxas TQi 5 kan. TSM s telemetrií pro vysílače Traxxas TQi. Jednoduchá obsluha, párování pomocí tlačítka. Indikace stavu LED diodou. V přijímači jsou integrovány 3-osé MEMS senzory pro učení polohy přijímače.

5-ti kanálový přijímač je také vybaven dvěma konektory pro zapojení telemetrických čidel RPM (otáčky) a V/T (napětí / teplota).

Dále lze k 4-pinovém konektoru připojit rozšiřující modul telemetrie, do kterého můžete zapojit až další 6 čidel, včetně velmi přesného GPS senzoru rychlosti.

Traxxas Stability Management

Stabilizační systém Traxxas Stability Management (TSM) umožňuje zažít nejen výkon, rychlost, zrychlení a projíždění zatáček extrémní rychlostí, ale zaručuje mnohem jednodušší řízení a kontrolu nad modelem.

V přijímači je MEMS 3-osé gyro a akcelerometr, který řádově 100x za vteřinu vyhodnocuje pohyb modelu a vhodnými zásahy do řízení koriguje směr jízdy modelu. Traxxas TSM neomezuje výkonu motoru - nad výkonem motoru máte 100% kontrolu. Algoritmy jsou vyladěny pro každý model zvlášť. Míra asistence se nastavuje pomocí multifunkčního ovladače na vysílači či případně v aplikaci Traxxas Link.

Vlastnosti
  • Extra výkonný model lodi
  • Pevný a lehký trup z ABS typu Deep-V 36"
  • Bezsponkový poklop se čtyřmi rychlo-šrouby
  • Snadno demontovatelný modul s elektronikou
  • Pěnová výplň přídě a záplavová komora
  • Funkce automatického otočení
  • Modře eloxované kormidlo
  • Trimovací plošky z nerezové oceli
  • Ohebná přímá hřídel o průměr 4.7 mm
  • Kompozitní dvoulistý lodní šroub
  • Vodou chlazený regulátor VXL-6s Marine, 3 jízdní režimy
  • Vodou chlazený střídavý motor 1850kv
  • Digitální servo řízení
  • Precizní RC souprava TQi 2.4 GHz s možností instalace BlueTooth
  • Elektronická stabilizace jízdy TSM

* Informace o specifikaci voděodolnosti naleznete v návodu k použití. Tipy a triky na provoz v mokrém prostředí naleznete v blogu.

Doporučujeme koupit

Pro zprovoznění modelu jsou potřeba 4x AA baterie do vysílače, 2x pohonný akumulátor a nabíječ na pohonné akumulátory. Pro běžný provoz v každém případě potřebujete také speciální mazací tuk pro lodní hřídele.

Doporučené akumulátory LiPol

Model lze provozovat na dvojici identických 2 nebo 3 článkových LiPol akumulátorů.

  • Pro běžné ježdění dvojice 2S LiPo akumulátorů Traxxas LiPo 7.4 V 5800 mAh
  • Pro delší jízdní čas dvojice 2S LiPo akumulátorů Traxxas LiPo 7.4 V 7600 mAh
  • Pro vyšší výkon dvojice 3S LiPo akumulátorů Traxxas LiPo 11.1 V 5000 mAh
Doporučené nabíječe Traxxas

Univerzálními nabíječi Traxxas lze nabíjet akumulátory Traxxas typu LiPo a NiMH. Nabíječe Traxxas představují jednoduchý a bezpečný způsob nabíjení akumulátorů. Společnost Traxxas využívá jedinečný systém iD, díky tomu máte vždy jistotu, že vše jednoduše a bezpečně zapojíte. V konektoru akumulátoru je integrovaný čip, který nabíječ Traxxas automaticky rozpozná a nastaví za Vás všechny parametry nabíjení akumulátoru. Více informací zde.

Univerzální nabíječe pro akumulátory až 3S LiPo

  • Nabíječ Traxxas EZ-Peak 50W s jedním výstupem
  • Nabíječ Traxxas EZ-Peak 2x50W se 2 výstupy

Univerzální nabíječe pro akumulátory až 4S LiPo

  • Nabíječ Traxxas EZ-Peak 75W s jedním výstupem
  • Nabíječ Traxxas EZ-Peak Live 100W s jedním výstupem a možností BlueTooth připojení k telefonu
  • Nabíječ Traxxas EZ-Peak Live 2x100W se 2 výstupy a možností BlueTooth připojení k telefonu
Příslušenství pro běžný provoz lodí

Pro běžný provoz RC modelu lodi potřebujete speciální mazací tuk pro mazání lodních hřídelí. Speciální složení zajistí hladký chod hřídele v teflonové trubičce se zachováním maximální životnost komponent. Doporučujeme mazací tuk Traxxas, nebo mazací tuk Marine, nebo mazací tuk Marine s mazničkou.

Bezdrátové spojení s telefonem

Doplněním Bluetooth modulu do vysílače, získáte funkci bezdrátového spojení RC modelu s aplikací Traxxas Link, kterou si bezplatně naistalujete do telefonu. Pro upevnění telefonu na vysílač doporučujeme držák telefonu.

Přehledná grafická aplikace umožňuje jednoduché nastavení modelu. V aplikace lze rovněž zobrazit telemetrii, kterou model poskytuje. Možnosti telemetrie pro konkrétní modely jsou uvedeny v našem blogu Telemetrie do RC modelů Traxxas.

Přívěs pro přepravu

Pro stylovou přepravu lodi doporučujeme třínápravový přívěs Traxxas Spartan/DCB M41. Přívěs můžete táhnout za modely TRX-4 / TRX-6 (vč. high Trail) nebo Ford Raptor R. Pro další dávku realističnosti, lze přívěs dále vybavit volitelnou sadou osvětlení nebo elektrickým navijákem. Více informací v popisu u přívěsu.

Traxxas
TRA103076-4-ORNG

Mohlo by vás také zajímat