Estes - Riptide RTF Launch Set

1 749,00 Kč
RD-ES1403

Riptide RTF je hotový model rakety s odpalovací rampou a odpalovacím panelem připravena ke startu, která dosáhne výšky až 206 m! Ale nedělejte si starosti, že se ztratí v mracích. Snese se lehce k zemi na pestrém padáku.

Počet
Není skladem

Obsah balení

Set obsahu odpalovací rampu (Porta-Pad II Launch Pad), odpalovací pult (Electron Beam Launch Controller), raketu Riptide a návratové zařízení.

Charakteristika

Riptide RTF je hotový model rakety s odpalovací rampou a odpalovacím panelem připravena ke startu, která dosáhne výšky až 206 m! S tímto připraveným setem si užijete hodiny zábavy. Tato raketa s aerodynamickým tvarem, má speciální vysoce odrazné modré chromové stabilizátory a nosní kužel. To zajistí maximální viditelnost rakety za každého počasí.

Náročnost setu

Raketa je sestavena, není potřeba žádné barvení, lepení ani modelářská práce. K raketě se jen připojí návratový systém. Díky tomu, že je raketa plně sestavena, může vzlétnout během několika minut.

Informace k přípravě rakety a odpálení najdete v článku.

Odpalovací rampa

Odpalovací rampa zajišťuje oporu rakety při stratu. Rampa se jednoduše rozloží, bez použití lepení nebo speciálního nářadí. Samotná raketa se pomocí startovacího ouška nasune na vodící tyč, čímž je zajištěn přímý let rakety při startu. Některé typy ramp jsou nastavitelné v rozpětí 30°a je možné je osadit širší tyčí pro vetší typy raket.

Odpalovací pult

Ovladač elektrického odpalovacího systému je nepostradatelný pro bezpečný start modelů raket. Odpálení rakety je realizováno pomocí elektrického proudu, který zažehne motory. K zážehu stačí stisk tlačítka na pultu a Vy tak můžete sledovat celý start rakety z bezpečné vzdálenosti.

K napájení panelu je potřeba pouze dokoupit 4 ks vysoce kvalitních 1.5V AA alkalických baterií. Pro napájení elektronického odpalovacího zařízení používejte výhradně alkalické baterie nebo nabíjecí lithiové či NiMH akumulátory. Běžné zinko-chloridové baterie nejsou schopny dodat potřebný proud pro spolehlivé zapálení elektrického startéru!

Doporučujeme koupit

K raketě potřebujte raketové motory. Výrobce doporučuje motory B4-4 (první let), B6-4, C6-5.

Více informací o raketových motorech naleznete v článku.

Pro sestavení a odpálení je potřeba dokoupit motory s palníky, ucpávky výmetu a baterie. Palníky a ucpávky motorů jsou součástí balení motorů, pokud není uvedeno jinak. Pro bezpečný návrat raket doporučujeme dokoupit náhradní padák nebo streamer.

Estes
RD-ES1403

Mohlo by vás také zajímat