Mantua Model Mayflower 1:64 kit

4 999,00 Kč
KR-800752

Stavebnice neplovoucího modelu lodi Mantua Model Mayflower v měřítku 1:64 z roku 1609. Loď Mayflower posloužila anglickým puritánům, známým jako poutníci (Pilgrims) z Plymouthu v Anglii, na cestě do nového světa v roce 1620. V balení je materiál ke stavbě, laserem vyřezané díly, různé kování, lanoví, plány atd.

Počet
Skladem u dodavatele

Obsah balení

Balení obsahuje stavebnici Mantua Model Mayflower 1:64 kit, sestávající z poměrně obsáhlého balení. Obsahuje sadu laserem vyřezaných překližkových dílů, sadu dřevěných lišt o různém průřezu, sáčky s drobnými díly, díly z resinu, vlaječky, sadu výkresů a vícejazyčný manuál.

Charakteristika

Stavebnice neplovoucího modelu lodi Mantua Model Mayflower v měřítku 1:64 z roku 1609. Loď Mayflower posloužila anglickým puritánům, známým jako poutníci (Pilgrims) z Plymouthu v Anglii, na cestě do nového světa v roce 1620. V balení je materiál ke stavbě, laserem vyřezané díly, různé kování, lanoví, plány atd.

Mayflower byla původně nákladní loď, která byla primárně určena k přepravě vína z Francie do Anglie. V září 1620 však 102 cestujících a 31 členů posádky na palubě Mayflower opustilo Anglii, aby založilo novou osadu v Americe.

6. září 1620 vyplul Mayflower z Plymouthu. Místo vytouženého cíle Virginie se dostala na Cape Cod, kde se osadníci vylodili 11. listopadu poblíž dnešního Provincetownu. Plavba Mayflower je nejvýznamnějším příkladem evropského osídlení v Americe a je často mylně uváděna jako začátek osídlení. Ve skutečnosti začala kolonizace Severní Ameriky osídlením Newfoundlandu již v polovině 16. století. Mayflower však položil jeden ze základních kamenů pro vznik Spojených států a zůstává ikonickou lodí a důležitou součástí americké historie.

Zcela nově navržená stavebnice od italského výrobce Mantua, kombinuje velké množství detailů s vysokou úrovní prefabrikace díky nejmodernějším výrobním metodám. 96-stránkový návod na stavbu se spoustou obrázků a nákresů, provází modeláře bezpečně jednotlivými stavebními kroky až po dokončení hotového modelu.

Obal s fotografií hotového modelu

Stylová krabice s fotografií hotového modelu je pečlivě, vkusně a kvalitně graficky vyvedena a obsahuje název, technické údaje a měřítko modelu.

Co naleznete v balení

Po otevření víka krabice naleznete překližkové desky s laserem vyřezanými díly, sadu lišt různých průřezů, drobné součásti uzavřené v sáčcích, motoruzy na lanoví, vlaječky, sadu výkresů a manuál.

Sada výkresů

Set obsahuje kompletní obrazový návod s obrázky jednotlivých kroků stavby. Na výkrese jsou nakresleny dílčí montážní sestavy. Vícejazyčný postup stavby pro logické sestavení jednotlivých komponentů.

Dřevěné díly jsou precizně vyřezány laserem, aby umožnily přesnou montáž. Jednotlivá prkna jsou již vyryta jako imitace na povrchu všech palub. To vytváří realistický dojem palubek, jako by paluba byla obložena jednotlivými pásovými sekcemi. Boční panely jsou vyryty mnoha detaily. Příslušenství obsažené v sadě, obsahuje řadu maketových detailů, lanoví, záchranný člun, sudy a kotvy a ještě mnohem více. Součástí je dokonce i lazura na dřevo a špendlíky.

Plachty nabízí výrobce jako volitelné příslušenství plachty (KR-834200), nejsou obsaženy ve stavebnici, lze je zakoupit.

Italský výrobce Mantua Model je již desítky let významným výrobcem stavebnic modelů lodí. Díky svým velkým a bohatě vybaveným stavebnicím historických modelů lodí, jako je Sovereign of the Seas, San Felipe nebo Royal Caroline, stanovil Mantua Model vysoké standardy kvality a jako první zavedl technologii řezání laserem do modelářského průmyslu. Známí italští návrháři navrhli pro Mantua Model široký sortiment známých a klasických modelů lodí, které se staly nepostradatelnou součástí modelářského světa statických maket.

Stavební obtížnost 3

Modely maket lodí pro pokročilé vyžadují předchozí zkušenosti se stavbou modelů a zvládnuté techniky jednotlivých technologických kroků, jako je lepení, ohýbání, barvení, šití plachet, apod. Je nutné se orientovat ve výkresové dokumentaci, jednotlivé kroky a i celý postup si rozvrhnout. Případné detaily je je nutné si nastudovat a je potřeba počítat s tím, že stavba vyžaduje určitou míru kreativity a samostatnosti, protože návod se nemusí zabývat výrobou každého detailu.

Modely jsou obsáhlé a detailní, jejich dokončení trvá dlouho dobu a vyžaduje spoustu dokončovací prací na dílech.

Doporučujeme koupit

Pro stavbu doporučujeme koupit nářadí, lepidlo a barvy.

Modelářské nářadí a podložka

Ke stavbě modelů lodí je nutné vhodné nářadí. Doporučujeme výbornou sadu Modelcraft nářadí pro lodní modeláře (sada 12ks), nebo Modelcraft nářadí pro modeláře (sada 18ks). Dále doporučujeme koupi nylonových svorek a nepostradatelné modelářské špendlíky. Pro úpravu, přesné řezaní, lepení dílů a také jako ochranu stolu doporučujeme modelářskou podložku.

Lepidlo a barvy

Pro lepení doporučujeme univerzální disperzní lepidlo a Robitronic vteřinové lepidlo střední 20ml. K barvení doporučujeme akrylové emailové barvy. Barvy nanášejte kvalitními štětci (ploché štětce na povrchy, kulaté štětce pro detaily).

Doporučená minimální výbava lodního modeláře:
  • Modelářský nůž nebo skalpel
  • Mini vrtačka
  • Vrtáky o průměrech 0,5 až 3mm
  • Brusné papíry o různé zrnitosti
  • Nůžky
  • Pinzeta
  • Kolíčky na prádlo
  • Tužka
  • Pravítko
  • Sada jehlových pilníků
  • Šicí stroj na šití plachty
Mantua Model
KR-800752

Mohlo by vás také zajímat