Corel HMS Unicorn 1:75 kit

10 299,00 Kč
KR-21450

Corel stavebnice historického modelu lodi pro zručné modeláře HMS Unicorn kit v měřítku 1:75 patří ke skvostům ve sbírce každého lodního modeláře. Štíhlý trup s impozantním lanovím dodává modelu na eleganci. Unicom byl vyzbrojen 32 zbraněmi, z toho 24 na dělové palubě a 8 na horní palubě. Loď byla vyrobena v loděnici Frederika Chapmana pro britské námořnictvo.

Počet
Skladem u dodavatele

Obsah balení

Balení obsahuje sadu překližkových dílů, sadu dřevěných lišt o různém průřezu, blistr s drobnými díly, sadu výkresů a manuál anglický, německý, francouzský a italský.

Charakteristika

Corel stavebnice historického modelu lodi pro zručné modeláře od firmy KRICK, HMS Unicorn kit v měřítku 1:75 patří ke skvostům ve sbírce každého lodního modeláře. Štíhlý trup s impozantním lanovím dodává modelu na eleganci. Unicom byl vyzbrojen 32 zbraněmi, z toho 24 na dělové palubě a 8 na horní palubě. Loď byla vyrobena v loděnici Frederika Chapmana pro britské námořnictvo.

Dřevěné součásti modelu jsou vyřezány laserem, stavebnice má díly výborné kvality. Sada kování obsahuje mnoho hotových dílů. Plán, spolu s pokyny k stavbě je obzvláště bohatý na celkové pohledy, jednotlivé i perspektivní nákresy. Pro stavbu modelu bylo vybráno měřítko, které umožňuje dobrou reprodukci všech detailů. Obsahuje podrobný plán s mnoha perspektivními výkresy, pečlivě vyrobené díly ze dřeva, řadu maketových detailů a bohatou výbavu kvalitního příslušenství.

Obal s fotografií hotového modelu

Stylová krabice s fotografií hotového modelu je pečlivě a vkusně a kvalitně graficky vyvedena a obsahuje název, technické údaje a měřítko modelu.

Co naleznete v balení

Po otevření víka krabice naleznete dřevěné díly modelu z překližky, sadu lišt, drobné součásti uzavřené v plastovém průhledném blistru, sadu výkresů a manuál.

Sada výkresů

Set obsahuje kompletní sadu výkresové dokumentace s postupem stavby, na výkrese jsou pečlivě označeny díly a je zde i seznam jednotlivých součástí modelu.

Značka Corel

Italské stavebnice Corel patří mezi nejznámější stavebnice dřevěných modelů lodí. Modely dřevěných maket neplovoucích lodí Corel jsou mezi lodními modeláři oblíbeny hlavně kvůli kvalitě zpracování, vysoký obsah detailů a předpracovaného příslušenství.

Dřevěné díly jsou čistě vyřezány na CNC strojích a stavebnice má vysoký obsah detailů. Součástí stavebnic Coler je kompletní dokumentace ke stavbě. Stavebnice neobsahuje lepidla, barvy, laky, nářadí a potřebné modelářské zařízení - to je záležitostí každého stavitele.

Stavební obtížnost

Stavebnice pro mírně pokročilé jsou vhodné pro stavitele, kteří již postavili jednodušší model pro začátečníky a mají základní modelářské zkušenosti. Modely této obtížnosti jsou propracovanější, obsahují již více detailů a stavba je časově náročnější.

Doporučujeme koupit

Pro stavbu doporučujeme koupit nářadí, lepidlo a barvy.

Modelářské nářadí a podložka

Ke stavbě modelů lodí je nutné vhodné nářadí. Doporučujeme výbornou sadu Modelcraft nářadí pro lodní modeláře (sada 12ks), nebo Modelcraft nářadí pro modeláře (sada 18ks). Dále doporučujeme koupi nylonových svorek a nepostradatelné modelářské špendlíky. Pro úpravu, přesné řezaní, lepení dílů a také jako ochranu stolu doporučujeme modelářskou podložku.

Lepidlo a barvy

Pro lepení doporučujeme univerzální disperzní lepidlo a Robitronic vteřinové lepidlo střední 20ml. K barvení doporučujeme akrylové emailové barvy. Barvy nanášejte kvalitními štětci (ploché štětce na povrchy, kulaté štětce pro detaily).

Doporučená minimální výbava lodního modeláře:
  • Modelářský nůž nebo skalpel
  • Mini vrtačka
  • Vrtáky o průměrech 0,5 až 3mm
  • Brusné papíry o různé zrnitosti
  • Nůžky
  • Pinzeta
  • Kolíčky na prádlo
  • Tužka
  • Pravítko
  • Sada jehlových pilníků
  • Šicí stroj na šití plachty
Corel
KR-21450

Mohlo by vás také zajímat