MINI MAMOLI H.M.S. Endeavour 1:143 kit

1 899,00 Kč
KR-21818

Model lodi H.M.S. Endeavour, z řady Mini Mamoli, v měřítku 1:143. Loď s kapitánem Cookem v roce 1769 provedla expedici do jižních moří, k pobřeží Austrálie a odvážil se do jižního oceánu. Stavebnice obsahuje vyřezané dřevění díly, kovové díly, stojánek a návod.

Počet
Skladem u dodavatele

Obsah balení

Balení obsahuje sadu překližkových dílů, sadu dřevěných lišt o různém průřezu, sáčky s drobnými díly, díly z mosazi, sadu výkresů a vícejazyčný manuál.

Charakteristika

Model lodi H.M.S. Endeavour, z řady Mini Mamoli, v měřítku 1:143. James Cook, slavný průzkumník z tichomořských zemí, se narodil v roce 1728 jako syn rolníka. Nejprve získal několikaleté zkušenosti u dopravních lodí, pak v roce 1775 byl ve službách královského britského námořnictva, kde on byl povýšen v krátké době do hodnosti „Master“. Pro cestu na vojenskou a vědeckou výpravu do jižního Pacifiku byla pro svou pevnou konstrukcí vybrána loď Endeavour. Lodní stavitelé museli provést na lodi řadu změn, aby na palubě mohli mít skupinu astronomů a vědců. Vypluli z Plymouthu k mysu Horn až dosáhli svého zamýšleného cíle na Tahiti v dubnu 1769. Po dokončení vědeckého výzkumu Cook pokračoval na Nový Zéland, kde zůstal až do konce března 1770 a zmapovali přibližně 2400 mil pobřeží.

Vhodné pro začínající modeláře. Model lze sestavit během několika hodin. Vhodné od 14 let.

Obal s fotografií hotového modelu

Stylová krabice s fotografií hotového modelu je pečlivě, vkusně a kvalitně graficky vyvedena a obsahuje název, technické údaje a měřítko modelu.

Co naleznete v balení

Po otevření víka krabice naleznete dřevěné díly modelu z překližky, sadu lišt, drobné součásti uzavřené v sáčcích, sadu výkresů a manuál.

Sada výkresů

Set obsahuje kompletní sadu výkresové dokumentace modelu v měřítku 1:1 s obrázky jednotlivých detailů. Na výkrese jsou v měřítku nakresleny montážní sestavy, jejich kompletace a to včetně stěžňů a ráhen a způsob vázání lanoví. Vícejazyčný postup stavby rámcově upravuje logické sestavení jednotlivých komponentů.

Sada obsahuje:
  • CNC vyřezané díly
  • Kompletní kovové součásti
  • Návod
  • Lodní stojánek
Mini-Mamoli

Stavebnice Mini-Mamoli jsou statické modely lodí určené pro začínající modeláře. Jedná se o menší modely, dosahující délky kolem 35 cm. Řada Mini-Mamoli je velmi oblíbená pro zachování množství detailů, příznivou cenu a méně náročnou stavbu.

Stavební obtížnost

Stavebnice pro mírně pokročilé jsou vhodné pro stavitele, kteří již postavili jednodušší model pro začátečníky a mají základní modelářské zkušenosti. Modely této obtížnosti jsou propracovanější, obsahují již více detailů a stavba je časově náročnější.

Doporučujeme koupit

Pro stavbu doporučujeme koupit nářadí, lepidlo a barvy.

Modelářské nářadí a podložka

Ke stavbě modelů lodí je nutné vhodné nářadí. Doporučujeme výbornou sadu Modelcraft nářadí pro lodní modeláře (sada 12ks), nebo Modelcraft nářadí pro modeláře (sada 18ks). Dále doporučujeme koupi nylonových svorek a nepostradatelné modelářské špendlíky. Pro úpravu, přesné řezaní, lepení dílů a také jako ochranu stolu doporučujeme modelářskou podložku.

Lepidlo a barvy

Pro lepení doporučujeme univerzální disperzní lepidlo a Robitronic vteřinové lepidlo střední 20ml. K barvení doporučujeme akrylové emailové barvy. Barvy nanášejte kvalitními štětci (ploché štětce na povrchy, kulaté štětce pro detaily).

Doporučená minimální výbava lodního modeláře:
  • Modelářský nůž nebo skalpel
  • Mini vrtačka
  • Vrtáky o průměrech 0,5 až 3mm
  • Brusné papíry o různé zrnitosti
  • Nůžky
  • Pinzeta
  • Kolíčky na prádlo
  • Tužka
  • Pravítko
  • Sada jehlových pilníků
  • Šicí stroj na šití plachty
Mini Mamoli
KR-21818

Mohlo by vás také zajímat