MAMOLI La Gloire 1778 1:90 kit

9 199,00 Kč
KR-21734

Stavebnice neplovoucího modelu MAMOLI La Gloire v měřítku 1:90 z roku 1778. Loď patřila francouzskému námořnictvu a byla bohatě vybavena 26 kanony. Klasická fregata s bohatým zdobením a četnými detaily. V balení jsou dřevěné díly, lišty a množství kování, lanoví, plány atd.

Počet
Skladem u dodavatele

Obsah balení

Balení obsahuje sadu překližkových dílů, sadu dřevěných lišt o různém průřezu, blistr s drobnými díly, díly z mosazi, sadu výkresů a vícejazyčný manuál.

Charakteristika

Stavebnice neplovoucího modelu MAMOLI La Gloire v měřítku 1:90 z roku 1778. Loď patřila francouzskému námořnictvu a byla bohatě vybavena 26 kanony. Klasická fregata s bohatým zdobením a četnými detaily. V balení jsou dřevěné díly, lišty a množství kování, lanoví, plány atd.

Tří stěžnová fregata francouzského námořnictva byla postaverna podle plánů lodního inženýra Guignace v roce 1778 v St. Maló. Model v měřítku 1:90 ukazuje Gloire ve své původní podobě po dokončení, a to s bíle natřeným trupem. O rok později, v červnu 1779, byla část lodi trupu ve vodě vyztužena měděnými proužky pro vyšší ochranu.

Model je v měřítku 1:90, délka 840 mm, výška 635mm. Kit je dnes vyráběn moderní laserovou technologií, která zajišťuje vysokou přesnost montáže součástí. Dvojité bednění je standardní. Mnoho tvarovek z litého kovu nebo dřeva. Modely lodí od Mamoli jsou již po řadu let oblíbeny. Široká škála různých typů modelů a klasické materiály charakterizují tuto sérii.

Obal s fotografií hotového modelu

Stylová krabice s fotografií hotového modelu je pečlivě, vkusně a kvalitně graficky vyvedena a obsahuje název, technické údaje a měřítko modelu.

Co naleznete v balení

Po otevření víka krabice naleznete dřevěné díly modelu z překližky, sadu lišt, drobné součásti uzavřené v plastovém průhledném blistru, sadu výkresů a manuál.

Sada výkresů

Set obsahuje kompletní sadu výkresové dokumentace modelu v měřítku 1:1 s postupem stavby, na výkrese jsou pečlivě označeny díly a je zde i seznam jednotlivých součástí modelu.

Modely Mamoli

Stavebnice neplovoucích modelů lodí značky Mamoli jsou velmi populární, díky velkému výběru modelů s množstvím prvků za atraktivní cenu. Díly stavebnice jsou vyřezány pomocí moderní laserové technologie, která zajišťuje, že jednotlivé díly dokonale sedí. Veškeré příslušenství v sadě je vyrobeno ze dřeva a kovu a je z velké části předem opracované.

Každý, kdo zatouží po vlastní vlastnoručně vyrobené lodi, se musí připravit na to, že bude mít po řadu týdnů či měsíců po večerech dělat. Znamená to mít určitou zručnost a znalost páce s různými materiály, lepidly, barvami a laky. Ve stavebnici je především základní stavební materiál, stavební podklady a množství drobných či miniaturních součástí a dekorací. Nicméně tato práce vám dá nahlédnout do tajů konstrukce lodí, do historie skutečných lodí a častokrát i může přivést ke komunitě lidí, posedlými stejnou vášní k lodnímu modelářství.

Stavební obtížnost

Modely lodí pro pokročilé vyžadují předchozí zkušenosti se stavbou modelů a zvládnuté techniky jednotlivých technologických kroků, jako je lepení, ohýbání, obšívání plachet, apod. Je nutné se orientovat ve výkresové dokumentaci, jednotlivé kroky a i celý postup si rozvrhnout. Případné detaily je je nutné si nastudovat a je potřeba počítat s tím, že stavba vyžaduje určitou míru kreativity a samostatnosti, protože návod se nemusí zabývat výrobou každého detailu.

Modely jsou obsáhlé a detailní, jejich dokončení trvá dlouho dobu a vyžaduje spoustu dokončovací prací na dílech.

Doporučujeme koupit

Pro stavbu doporučujeme koupit nářadí, lepidlo a barvy.

Modelářské nářadí a podložka

Ke stavbě modelů lodí je nutné vhodné nářadí. Doporučujeme výbornou sadu Modelcraft nářadí pro lodní modeláře (sada 12ks), nebo Modelcraft nářadí pro modeláře (sada 18ks). Dále doporučujeme koupi nylonových svorek a nepostradatelné modelářské špendlíky. Pro úpravu, přesné řezaní, lepení dílů a také jako ochranu stolu doporučujeme modelářskou podložku.

Lepidlo a barvy

Pro lepení doporučujeme univerzální disperzní lepidlo a Robitronic vteřinové lepidlo střední 20ml. K barvení doporučujeme akrylové emailové barvy. Barvy nanášejte kvalitními štětci (ploché štětce na povrchy, kulaté štětce pro detaily).

Doporučená minimální výbava lodního modeláře:
  • Modelářský nůž nebo skalpel
  • Mini vrtačka
  • Vrtáky o průměrech 0,5 až 3mm
  • Brusné papíry o různé zrnitosti
  • Nůžky
  • Pinzeta
  • Kolíčky na prádlo
  • Tužka
  • Pravítko
  • Sada jehlových pilníků
  • Šicí stroj na šití plachty
Mamoli
KR-21734

Mohlo by vás také zajímat