Estes Green Eggs Kit

869,00 Kč
RD-ES7301

Model rakety Estes Green Eggs Kit na raketové motory řady C a D. Simulujte užitečné zatížení jako u skutečné rakety, pomocí průhledného nosu, do kterého vložíte vajíčko. Pevné balsové stabilizátory raketu navedou až do výšky 251 metrů s vajíčkem a 320 metrů bez vajíčka.

Počet
Není skladem

Obsah balení

Balení obsahuje: tubus se špicí, padák, držák motoru, balsové stabilizátory, samolepky, obrázkový návod EN a CZ.

Charakteristika

Model rakety Estes Green Eggs Kit na raketové motory řady C a D. Simulujte užitečné zatížení jako u skutečné rakety, pomocí průhledného nosu, do kterého vložíte vajíčko. Pevné balsové stabilizátory raketu navedou až do výšky 251 metrů s vajíčkem a 320 metrů bez vajíčka.

Estes Green Eggs Kit

Stavebnice modelu rakety Estes Green Eggs Kit, která je schopna nést užitečné zatížení v podobě vajíčka. Užijte si zábavu jako pravý raketýr, který vynáší náklad na oběžnou dráhu země. Motor řady D12-3 je dostatečně silný, aby vynesl i dvě syrové vajíčka do vzduchu.

Tělo rakety má stejný průměr jako průhledný nosní kužel, což umožňuje standardně nalepit vodící očko k tělu, bez distančního můstku. Kvalitní zpracování rakety podtrhují laserově řezané stabilizátory z lehkého balsové dřeva.

Náročnost stavby rakety

Modely raket stavební náročnosti 2 vyžadují barvení, lepení a broušení. Model má stabilizátory z laserem řezaného dřeva, plastový nebo balsový nosní kužel, potisky a tělo, které je připraveno k sestavení. Ke stavbě jsou potřebné základní modelářské zkušenosti. Stavbou strávíte přibližně jeden den.

Sestavený model je nutné nabarvit - doporučujeme použít akrylové barvy ve spreji. Barvy ve spreji můžete zakoupit u nás nebo v prodejnách s barvami a laky. Informace ke stavbě a odpálení najdete v článku Jak provozovat modely raket.

Modely raket
Fáze letu
  1. Zapálení motoru - palníkem je zapálena pohonná směs v motoru. Požadovaný směr letu zajistí vodící tyč odpalovací rampy, na které je nasunuta raketa.
  2. Tah a akcelerace - raketa je poháněna reaktivní silou raketového motoru.
  3. Dohoření pohonné směsi - jakmile pohonná směs vyhoří, začíná hořet zpožďovací směs, která produkuje velké množství kouře. Ten slouží ke sledovaní letu rakety. Rychle se pohybující raketa nyní začíná zpomalovat.
  4. Vrchol letu a výmet - po dohoření zpožďovací směsi dochází k zapálení výmetové směsi, která aktivuje návratový systém rakety.
  5. Návratový systém - je realizován nejčastěji pomocí padáku, stužky, nebo tzv. heli-blade.
  6. Poslední fází je dopadnutí rakety na zem.
guide_rocket;estes_pokyny;rak_mot

Doporučujeme koupit

Pro odpálení a let rakety je potřeba dokoupit:

  • motory s palníky,
  • ucpávku výmetu (slouží k ochraně padáku),
  • a odpalovací rampu.
Raketové motory

Doporučené motory pro tuto raketu: s vejcem C11-3, C11-5, D12-5; bez vejce C11-5, D12-5, D12-7.

Palníky a ucpávky motorů jsou součástí balení motorů, pokud není uvedeno jinak. Motory Estes jsou opatřeny elektrickými palníky, určené k zažehnutí přes odpalovací pult. Raketu je možno osadit motory Klima s klasickými zápalnicemi nebo elektrickými palníky. Více informací o raketových motorech naleznete v přehledu raketových motorů.

Ucpávka výmetu

Vatová ucpávka výmetu je vyrobena z nehořlavé tkaniny, jejím účelem je zabránit poškození (propálení) padáku od výmetu motoru.

Odpalovací rampa
Ke startu rakety je nutná odpalovací rampa s vodící tyčí Maxi Rod. Doporučujeme koupit rampu Estes Porta-Pad II a Maxi Rod tyč 5 mm RD-ES2244. Pro bezstarostné a bezpečné odpálení rakety elektrickým proudem ze vzdálenosti pár metrů, je vhodné koupit i odpalovací zařízení, např. od Estes nebo Klima. Pro malé rakety lze rampu s elektrický odpalovačem koupit jako komplet RD-ES2222.
Nářadí pro sestavení

Pro sestavení modelu budete potřebovat: nůžky, tužku, brusný papír, brusný blok, modelářský nůž, lepidlo univerzální, lepidlo na plasty a akrylové barvy pro případné barvení. Pro pohodlné řezaní a ochranu stolu při sestavení doporučujeme pracovní podložku.

Měření výšky letu

Dosaženou výšku letu rakety můžete změřit pomocí digitálního výškoměru RD-ES2246, který se vloží do rakety. Pro měření výšky ze země můžete využít sextant - RD-ES2232.

Estes
RD-ES7301

Mohlo by vás také zajímat