Dušek San Martin 1588 1:72 kit

9 399,00 Kč
KR-21218

Stavebnice maketylodi San Martin z roku 1588 v měřítku 1:72. Délka modelu lodi je 840mm, stavba převážně ze dřeva s drobnými doplňky, součástí je stavební plán a pokyny s mnoha podrobnými obrázky.

Počet
Skladem u dodavatele

Obsah balení

V balení stavebnice makety je sestava laserem vyřezaných desek z překližky a kompletní dřevěné součásti, mosazné součásti, prkna a lišty pro palubu, předtištěné vlajky, látku pro plachtu a dostatek lanoví na celou loď. Sestavení pomáhá podrobný plán stavby a přesné pokyny, manuál EN, FR, SP, CZ.

Charakteristika

Stavebnice maketylodi San Martin z roku 1588 v měřítku 1:72. Délka modelu lodi je 840mm, stavba převážně ze dřeva s drobnými doplňky, součástí je stavební plán a pokyny s mnoha podrobnými obrázky.

Španělská galeona San Martin byla vlajkovou lodí známé neporazitelné flotily, pod velením vévody z Mediny-Sidonie, která zaútočila na Anglii v roce 1588. San Martin byl skupinou anglických lodí těžce poškozen během bitvy u Gravelines a poté byl spolu se zbytkem španělského loďstva donucen stáhnout se zpět do Španělska. Z celé flotily více než 130 lodí se domů do Španělska vrátila jen asi polovina.

Galeona San Martin byla postavena v Portugalsku jako Săo Martinho v roce 1580. Neexistují žádné originální plány nebo zobrazení lodi, ale předpokládá se, že loď byla okolo 180 stop dlouhá a měla výtlak 1000 tun. Loď nesla celkem 48 děl různých ráží.

Obal s fotografií hotového modelu

Stylová krabice s fotografií hotového modelu je pečlivě a vkusně a kvalitně graficky vyvedena a obsahuje název, technické údaje a měřítko modelu.

Co naleznete v balení

Po otevření víka krabice naleznete dřevěné díly modelu z překližky, sadu lišt, drobné součásti, sadu výkresů a manuál.

Sada výkresů

Set obsahuje obsáhlou a kompletní sadu výkresové dokumentace s postupem stavby, na výkrese jsou pečlivě označeny díly a je zde i seznam jednotlivých součástí modelu.

Česká firma Dusek Ship Kits

je tradičním výrobcem stavebnic maket neplovoucích modelů historických lodí. Škála výrobků je velmi široká, v nabídce jsou lodě z období před naším letopočtem až po plachetnice z minulého století. Doménou jsou uvšem historické dřevěné lodě zlatého věku plachetnic, jako obchodní, válečné či královské anglické, španělské galéry, škunery, lodě slavných objevitelů či vikingské a pro nás exotické východo asijské lodě.

Každý, kdo zatouží po vlastní vlastnoručně vyrobené lodi, se musí připravit na to, že bude mít po řadu týdnů či měsíců po večerech dělat. Znamená to mít určitou zručnost a znalost páce s různými materiály, lepidly, barvami a laky. Ve stavebnici je především základní stavební materiál, stavební podklady a množství drobných či miniaturních součástí a dekorací. Nicméně tato práce vám dá nahlédnout do tajů konstrukce lodí, do historie skutečných lodí a častokrát i může přivést ke komunitě lidí, posedlými stejnou vášní k lodnímu modelářství.

Stavební obtížnost

Stavebnice pro mírně pokročilé jsou vhodné pro stavitele, kteří již postavili jednodušší model pro začátečníky a mají základní modelářské zkušenosti. Modely této obtížnosti jsou propracovanější, obsahují již více detailů a stavba je časově náročnější.

Doporučujeme koupit

Sada plachet

Pro zjednodušení stavby a perfektní výsledek doporučujeme koupit sadu hotových předšitých plachet pro tento model.

Pro stavbu doporučujeme koupit nářadí, lepidlo a barvy.

Modelářské nářadí a podložka

Ke stavbě modelů lodí je nutné vhodné nářadí. Doporučujeme výbornou sadu Modelcraft nářadí pro lodní modeláře (sada 12ks), nebo Modelcraft nářadí pro modeláře (sada 18ks). Dále doporučujeme koupi nylonových svorek a nepostradatelné modelářské špendlíky. Pro úpravu, přesné řezaní, lepení dílů a také jako ochranu stolu doporučujeme modelářskou podložku.

Lepidlo a barvy

Pro lepení doporučujeme univerzální disperzní lepidlo a Robitronic vteřinové lepidlo střední 20ml. K barvení doporučujeme akrylové emailové barvy. Barvy nanášejte kvalitními štětci (ploché štětce na povrchy, kulaté štětce pro detaily).

Doporučená minimální výbava lodního modeláře:
  • Modelářský nůž nebo skalpel
  • Mini vrtačka
  • Vrtáky o průměrech 0,5 až 3mm
  • Brusné papíry o různé zrnitosti
  • Nůžky
  • Pinzeta
  • Kolíčky na prádlo
  • Tužka
  • Pravítko
  • Sada jehlových pilníků
  • Šicí stroj na šití plachty
Dušek
KR-21218

Mohlo by vás také zajímat