Mantua Model Bombarda 15. století 1:17 kit

1 399,00 Kč
KR-800802

Stavebnice Mantua Model Bombarda 15. století 1:17 kit. Bombarde je jednou z prvních a nejprimitivnějších forem děl a byla používána během obléhání k odstřelování průlomů v městských a pevnostních zdech. Zbraně tohoto typu navrhoval mimo jiné také Leonardo da Vinci.

Počet
Není skladem

Obsah balení

Balení obsahuje laserem vyřezávané dřevěné díly, hlaveň, kovové odlitky, lana, obrázkový návod ke stavbě.

Charakteristika

Stavebnice Mantua Model Bombarda 15. století v měřítku 1:17. Bombarde je jednou z prvních a nejprimitivnějších forem děl a byla používána během obléhání k odstřelování průlomů v městských a pevnostních zdech. Zbraně tohoto typu navrhoval mimo jiné také Leonardo da Vinci. Rozměry základny jsou 110 x 210 mm.

Konstrukce se skládá z předem nařezaných dřevěných dílů a kovových součástí. Sestavení je poměrně jednoduché, přehledný návod s obrázky vás povede bezpečně k cíli.

Historické modely zbraní Mantua

Všechny modely historických zbraní Mantua jsou vybaveny kvalitním tvrdým dřevem, doplněné kovovým, například mosazným kováním. Dřevo je řezáno laserem pro přesnou montáž. Manuál je s kompletními ilustracemi. Sortiment historický modelů zbraní Mantua obsahuje děla, hmoždíře, katapulty, bojové vozy, a mnoho dalšího, kde si vybere opravdu každý.

Stavební obtížnost

Přestože jde o model pro začínající modeláře, je potřeba mít na paměti že se předpokládá určitá manuální zručnost stavitele a schopnost řešit stavební problémy. Návod určuje postup stavby ale nemůže obsáhnout technologii zpracování materiálů, způsob lepení, barvení, broušení či lakování. Jde o klasické modelářské postupy, které si každý volí podle svých možností a zvyklostí.

Model nemá přemíru detailů, je jednodušší, proto výrazně méně pracný a časově náročný, díky jednoduššímu stavebnímu postupu by jej měl sestavit průměrně zručný modelář nebo děti v modelářských kroužcích.

Italský výrobce Mantua Model je již desítky let významným výrobcem modelů lodí. Díky svým velkým a bohatě vybaveným stavebnicím historických modelů lodí, jako je Sovereign of the Seas, San Felipe nebo Royal Caroline, Mantua Model stanovil vysoké standardy a jako první zavedl technologii řezání laserem do modelářského průmyslu. Známí italští návrháři navrhli pro Mantua Model sortiment známých a klasických modelů, které se staly nepostradatelnou součástí modelářského světa.

Doporučujeme koupit

Pro stavbu doporučujeme koupit nářadí, lepidlo a barvy.

Modelářské nářadí a podložka

Ke stavbě modelů lodí je nutné vhodné nářadí. Doporučujeme výbornou sadu Modelcraft nářadí pro lodní modeláře (sada 12ks), nebo Modelcraft nářadí pro modeláře (sada 18ks). Dále doporučujeme koupi nylonových svorek a nepostradatelné modelářské špendlíky. Pro úpravu, přesné řezaní, lepení dílů a také jako ochranu stolu doporučujeme modelářskou podložku.

Lepidlo a barvy

Pro lepení doporučujeme univerzální disperzní lepidlo a Robitronic vteřinové lepidlo střední 20ml. K barvení doporučujeme akrylové emailové barvy. Barvy nanášejte kvalitními štětci (ploché štětce na povrchy, kulaté štětce pro detaily).

Doporučená minimální výbava lodního modeláře:
  • Modelářský nůž nebo skalpel
  • Mini vrtačka
  • Vrtáky o průměrech 0,5 až 3mm
  • Brusné papíry o různé zrnitosti
  • Nůžky
  • Pinzeta
  • Kolíčky na prádlo
  • Tužka
  • Pravítko
  • Sada jehlových pilníků
  • Šicí stroj na šití plachty
Mantua Model
KR-800802

Mohlo by vás také zajímat