AMATI Nina 1:135 kit

1 999,00 Kč
KR-25090

Stavebnice neplovoucího modelu AMATI Nina v měřítku 1:135 z roku 1492. Jedna ze tří lodí, s nimiž Kryštof Kolumbus objevil Ameriku. Model je stavebnice ze série "First Step" od Amati pro začínající modeláře. Stavebnice obsahuje vyřezané dřevění díly, kovové díly, stojánek a návod.

Počet
Skladem u dodavatele

Obsah balení

Balení obsahuje sadu překližkových dílů, sadu dřevěných lišt o různém průřezu, blistr s drobnými díly, sadu výkresů a manuál anglický, německý, francouzský a italský.

Charakteristika

Stavebnice neplovoucího modelu AMATI Nina v měřítku 1:135 z roku 1492. Jedna ze tří lodí, s nimiž Kryštof Kolumbus objevil Ameriku. Model je stavebnice ze série "First Step" od Amati pro začínající modeláře. Stavebnice obsahuje vyřezané dřevění díly, kovové díly, stojánek a návod.

Není mnoho současných záznamů o lodích Niña a Pinta. Kromě některých skrytých odkazů v záznamech Kryštof Kolumbus, italsky Cristoforo Colombo. Nicméně je známo, že obě patřily rodině Pinzonů a byly zpočátku vybaveny latexovými plachtami. Během první zastávky na Kanárských ostrovech byly v Pintě nahrazeny latinskými čtvercovými plachtami. Toto, spolu s výměnou stožáru, odložilo cestu o 4 týdny. Kolumbus vždy odkazoval na Niña a Pinta jako "Caravels". Pak 12. října 1492 Kryštof Kolumbus, ve službách Španělska, vztyčil španělskou vlajku na ostrově, který již není pro Evropu neznámý.

Obal s fotografií hotového modelu

Stylová krabice s fotografií hotového modelu je pečlivě a vkusně a kvalitně graficky vyvedena a obsahuje název, technické údaje a měřítko modelu.

Co naleznete v balení

Po otevření víka krabice naleznete dřevěné díly modelu z překližky, sadu lišt, drobné součásti uzavřené v plastovém průhledném blistru, sadu výkresů a manuál.

Sada výkresů

Set obsahuje kompletní sadu výkresové dokumentace s postupem stavby, na výkrese jsou pečlivě označeny díly a je zde i seznam jednotlivých součástí modelu.

Stavební obtížnost

Přestože jde o model pro začínající modeláře, je potřeba mít na paměti že se předpokládá určitá manuální zručnost stavitele a schopnost řešit stavební problémy. Návod určuje postup stavby ale nemůže obsáhnout technologii zpracování materiálů, způsob lepení, barvení, broušení či lakování. Jde o klasické modelářské postupy, které si každý volí podle svých možností a zvyklostí.

Model nemá přemíru detailů, je jednodušší, proto výrazně méně pracný a časově náročný, díky jednoduššímu stavebnímu postupu by jej měl sestavit průměrně zručný modelář nebo děti v modelářských kroužcích.

Značka Amati

Firma Amati byla založena v Turíně v roce 1879, původně působila v oblasti umělecké činnosti, před 130 lety započala výroba lodních modelů a od té doby se svými designéry, umělci a konstruktéry nabízí modelářským nadšencům jen ty nejlepší a nejmodernější výrobky.

Dnes představuje rozsáhlý záběr a různorodé modely, které uspokojí všechny: od slavných a krásných jachet až po historické galeony, světově proslulé parníky, sportovní lodě a ponorky. Vysoká kvalita materiálů, podrobné konstrukční plány a originalita výrobků jsou vždy doprovázeny novými podněty, to vše firmu Amati posunulo mezi světovou elitu výrobce modelů lodí.

Všechny modely lodí mají vyčerpávající montážní plány a pokyny krok za krokem pro začátečníky i zkušené modeláře, pro dlouhé hodiny zábavného modelářství. Společnost Amati má vždy pečlivě na očích tržní požadavky, kde se potvrzuje trvale vysoká kvalita modelů, příslušenství a modelů miniatur, je přesnost naprosto nezbytná.

Ve výrobním segmentu se nachází miniaturní modely lodí do láhve, historické starověké lodě z období starého Egypta, Řecka, Skandinávie, Číny, středověké lodě, parníky, čluny, plachetnice, sportovní lodě a moderní jachty.

Podle úrovně zkušeností, které jsou potřebné pro stavbu, lze stavebnice rozdělit pro začátečníky, mírně pokročilé, pokročilé nebo experty. Výrobce nabízí i hotové modely maket lodí, zde jde o sportovní dřevěné historické i modernější a moderní sportovní či rychlostní čluny.

Doporučujeme koupit

Pro stavbu doporučujeme koupit nářadí, lepidlo a barvy.

Modelářské nářadí a podložka

Ke stavbě modelů lodí je nutné vhodné nářadí. Doporučujeme výbornou sadu Modelcraft nářadí pro lodní modeláře (sada 12ks), nebo Modelcraft nářadí pro modeláře (sada 18ks). Dále doporučujeme koupi nylonových svorek a nepostradatelné modelářské špendlíky. Pro úpravu, přesné řezaní, lepení dílů a také jako ochranu stolu doporučujeme modelářskou podložku.

Lepidlo a barvy

Pro lepení doporučujeme univerzální disperzní lepidlo a Robitronic vteřinové lepidlo střední 20ml. K barvení doporučujeme akrylové emailové barvy. Barvy nanášejte kvalitními štětci (ploché štětce na povrchy, kulaté štětce pro detaily).

Doporučená minimální výbava lodního modeláře:
  • Modelářský nůž nebo skalpel
  • Mini vrtačka
  • Vrtáky o průměrech 0,5 až 3mm
  • Brusné papíry o různé zrnitosti
  • Nůžky
  • Pinzeta
  • Kolíčky na prádlo
  • Tužka
  • Pravítko
  • Sada jehlových pilníků
  • Šicí stroj na šití plachty
Amati
KR-25090

Mohlo by vás také zajímat