Klima Draco + Fornax Ready Series RTF

1 299,00 Kč
KL-1501

Modely raket Klima Draco a Klima Fornax na raketové motory řady A - C, respektive B - D. Rakety jsou sestaveny a připraveny na start. Raketa Draco létá do výšky až 370 m, model Fornax až do výšky 540 m.

Počet
Skladem u dodavatele

Obsah balení

Balení obsahuje dvě rakety: tubus, špice, stabilizátory, držák motoru, otisky, padák, obrázkový návod na sestavení.

Charakteristika

Modely raket Klima Draco a Klima Fornax na raketové motory řady A - C, respektive B - D. Tyto vysoce kvalitní modely jsou pojmenovány po souhvězdích noční oblohy. Rakety jsou sestaveny a připraveny na start. Raketa Draco létá do výšky až 370 m, model Fornax až do výšky 540 m. Rakety se bezpečně snesou na zem na přiložených padácích.

Raketa je sestavena, není potřeba žádné barvení, lepení ani modelářská práce. K raketě se jen připojí návratový systém. Díky tomu, že je raketa plně sestavena, může vzlétnout během několika minut.

Doporučujeme koupit

Doporučené motory: Draco A6-4 (45 m / první let), B4-4 (140 m), C6-4 (370 m), Fornax B4-4 ( 95 m / první let), C6-5 (260 m), D9-7 (540 m).

Více informací o raketových motorech naleznete v článku.

Pro odpálení je potřeba dokoupit motory s palníky a ucpávky výmetu (slouží k ochraně padáku). Palníky a ucpávky motorů jsou součástí balení motorů, pokud není uvedeno jinak. Motory Estes jsou opatřeny elektrickými palníky, určené k zažehnutí přes odpalovací pult. Raketu je možno osadit motory Klima s klasickými zápalnicemi. Pro bezpečný návrat raket doporučujeme dokoupit náhradní padák nebo streamer.

Ke startu rakety je nutná rampa. Pro malé rakety doporučujeme dokoupit rampu Porta-Pad II nebo Astron II, .Na rakety od střední velikost rampu Pro Series II nebo rampu Klima.

Pro bezstarostné a bezpečné odpálení rakety elektrickým proudem ze vzdálenosti pár metrů, je vhodné dokoupit i odpalovací zařízení, např. od Estes nebo Klima.

Rampu s elektrickým odpalovacím pultem je možné koupit také jako komplet Porta-Pad II.

Klima
KL-1501

Mohlo by vás také zajímat