E-flite Apprentice STS 15e 1.5m SAFE RTF Basic

10 599,00 Kč
EFL370001

Nová elektronika v osvědčeném modelu Apprentice STS 15e je ideální pro výuku pilotáže, nové možnosti s funkcemi SAFE a AS3X, vysílač DXS. Můžete mít i funkce SAFE+ ( AutoLand a Virtual Fence) s volitelným modulem GPS a senzorem přistání (nejsou v balení). Elektronika je nainstalována.

Počet
Není skladem

Obsah balení

V balení je RC model letadla E-flite Apprentice STS 1.5m s nainstalovanými komponenty: E-flite motor střídavý BL15 840ot/V, E-flite regulátor střídavý 30A Smart, 4ks E-flite servo Standard 37g, 2ks E-flite servo Micro 13g Digital, Spektrum řídící jednotka: Apprentice STS, Spektrum přijímač Serial Micro SRXL2 DSMX s konektorem. Dále je v setu obsažen vysílač Spektrum DXs DSMX, návod v češtině, manuál EN, DE, FR, IT.

Charakteristika

Nová elektronika v osvědčeném modelu Apprentice STS 15e je ideální pro výuku pilotáže, nové možnosti s funkcemi SAFE a AS3X, vysílač DXS. Můžete mít i funkce SAFE+ ( AutoLand a Virtual Fence) s volitelným modulem GPS a senzorem přistání (nejsou v balení). Elektronika je nainstalována. Potřebujete doplnit si pouze pohonnou baterii s nabíječem.

V základní verzi setu budete mít kompletní model, který má letové režimy s ochranou letové obálky SAFE. Pokud budete chtít ale asistenci startu a přistání a virtuální plot, můžete si dokoupit modul GPS se senzorem přistání (LAS) a získáte funkci SAFE Plus, díky které budete mít k dispozici letového asistenta, který umí automatické přistání - AutoLand, návrat nad iniciační bod startu - Holding Pattern a virtuální plot s omezením vzdálenosti modelu od bodu startu - Virtual Fence.

E-flite® Apprentice® STS 1.5m je založen na jedné z nejlepších platforem, jaké kdy byly navrženy pro výuku létání rádiem řízených letadel - osvědčeného modelu Apprentice S 15e. Model je určen pro začátečníky a mírně pokročilé piloty. Je vyroben z pevné a velmi odolné hmoty Z-Foam. Model vyniká klidným letem díky křídlu s polosymetrickým profilem, let je proto přiměřeně pomalý a velmi stabilní. Široký 3-kolý podvozek má příďové kolo řiditelné, takže vzlet i přistání jsou velmi snadné. RC souprava je v pásmu 2.4GHz s modulací DSMX, osvědčený vysílač Spektrum DXS zajistí bezpečné spojení.

Model vám umožní pokračovat v rozvíjení vašich pilotních dovedností. Díky vhodné konstrukci a výkonnému motoru můžete začít s výukou základních prvků akrobacie. Apprentice STS zvládne přemety, výkruty, souvrat i let na zádech. Samozřejmě, musíte vypnout ochranu letové obálky SAFE, abyste měli k dispozici úplnou volnost řízení. Můžete dokonce nainstalovat volitelné plováky a vzlétnout a přistát na vodě.

Vlastnosti modelu Apprentice STS
  • Založen na jedné z nejlepších platforem pro výuku létání - Apprentice S 15e
  • Ideální pro začínající piloty ale i zkušené piloty, kteří učí žáky pomocí funkce Trainer
  • Exkluzivní technologie SAFE® od Horizon Hobby usnadňuje výuku
  • Snadno upgradujte na technologii SAFE Plus GPS a přidejte funkce AutoLand, Virtual Fence a Holding Pattern
  • Pro hladší přistání je k dispozici volitelný a snadno instalovatelný snímač přistání (LAS)
  • Verze RTR obsahuje model a vysílač
  • Vysílač Spektrum DXS se špičkovou technologií DSMX 2.4GHz
  • Nainstalovaná serva, řídící jednotka Spektrum a přijímač Serial
  • Výkonný a efektivní střídavý motor s elektronickým regulátorem
  • Široký tří-kolý podvozek s řízeným příďovým kolem
  • Rychlá a snadná montáž - není třeba lepidlo
  • Odolná konstrukce EPO, která je pevná a lehká
  • Zakoupit si můžete volitelné plováky pro létání na vodě
Volitelný senzor LAS (Landing Assist Sensor)

Pokud se rozhodnete pro doplnění modelu o GPS, můžete do modelu doplnit i zcela nový senzor pomoci při automatickém přistání, Spektrum Landing Assist Sensor (LAS) SPMA3180. Snadno se nainstaluje a poskytne automatickou kontrolu během obtížné fáze přistání. Senzor dokáže přečíst výšku modelu nad terénem a lépe navést model do přesné výšky při které se provede podrovnámí a přistání. Eliminuje tak nežádoucí odskoky při přistání z větší výšky a sníží možnost poškození.

Možnost telemetrie

Apprentice STS 1,5 m je vybaven telemetrickým regulátorem, který může poskytovat řadu telemetrických dat souvisejících s energetickým systémem v reálném čase, kompatibilním vysílačům. Indikuje i napětí letové baterie prostřednictvím LED a zvukových upozornění z vysílače DXS, který je součástí základní verze RTF. Bude také poskytovat otáčky motoru, proud, celkové napětí baterie a další pro vysílače vybavené Spektrum AirWare™ (včetně DX6e a 8e, DX6 G2/G3 a 8 G2, DX9, NX6, 8 a 10, iX12, iX20 a další)

Pevná tuhá a lehká konstrukce modelu

Konstrukce modelu E-flite Apprentice STS je z velmi odolné a leehké pěnové hmoty EPO. Křídlo se připevňuje k trupu pomocí gumových pásků, takže se může v případě tvrdého přistání nebo nárazu uvolnit, aby se minimalizovalo poškození. V případě, že poškodíte jakékoli části nebo součásti draku a nelze je již slepením opravit, je k dispozici celá řada náhradních dílů.

Snadná a rychlá montáž

Apprentice STS 1,5m má kompletně nainstalovanou elektroniku a pohon. Co je potřeba udělat? Pouze dokončit rychlou a konečnou montáž a sice bez použití lepidla. Proto budete připraveni k letu v krátkém čase a po doplnění modelu vaší baterií, můžete startovat.

Skvělá volba podvozku

Použitý podvozek má ideální charakteristiky pro cvičný model letadla. Je široký aby se model nepřevracel, 3-kolý pro stabilní a plně řiditelný start a přistání a má výbornou manévrovatelnost při pojíždění. Navíc se díky příďové noze nepřevrátí na vrtuli a proto nedochází k jejímu poškození.

Volitelné plováky

Máte k dispozici poblíž vodní plochu a jste fanoušek hydroplánů? Vybavte si model Apprentice STS plováky! S volitelnou plovákovou sadou EFLA550 budete hotovi za několik minut a veškerý potřebné montážní příslušenství je součástí modelu a setu plováku.

Volitelný senzor asistenta přistání

Spektrum Landing Assist Sensor (LAS) se snadno nainstaluje a umí poskytnou automatickou pomoc během přistání. Pomáhá nezkušeným pilotům při přistání tím, že rozpozná výšku nad terénem pro přesné podrovnání a minimalizuje nebo úplně eliminuje odskakování (funguje na většině povrchů a zajistíbezpečné přistání).

Mód Začátečník

Začátečník, má omezen náklon výškovkou a křidélky, při puštění pák do neutrálu se model ustálí ve vodorovné poloze, otáčky motoru jsou regulovány podle stoupání nebo klesání a je zde i asistence při startu a přistání.

Mód Pokročilý

Režim Pokročilý, má povolen větší náklon modelu ale nedojde k převrácení na záda ani k pádu. Letové polohy mají omezení cca na 60° náklonu. Je zde již velká volnost řízení a prováděny minimální korekce letu. Při letu nad 15m není funkční automatické srovnání modelu do horizontální polohy po puštění pák.

Mód Expert

V letovém režimu Expert je řízení zcela volné bez korekcí a bez omezení letových poloh. Můžete dokonce létat na zádech a provádět akrobatické manévry.

Měření napětí pohonného akumulátoru

Vysílač má na přední straně skříně pod indikátorem napětí baterie vysílače 4 LED, které vás mohou aktuálně informovat o stavu letové baterie. Aby mohla být tato funkce přístupná, je potřeba použít přijímač a regulátor kompatibilní se systémem Smart. Čtyři zelené LED diody svítí, když je letová baterie plně nabitá, 3 indikují napětí mezi polovinou a úplným nabitím, 2 napůl nabitou baterii a jedna LED. Pokud je baterie téměř vybitá, vysílač při této situaci rovněž vydává varovný tón.

Když zakoupíte volitelný modul GPS, získáte funkci SAFE Plus!
AutoLand, asistované přistání

Po aktivaci a stisknutí tlačítka se funkce asistovaného přistání AutoLand aktivuje a Carbon Cub S+ samostaně přistane na místo inicializace při startu. Můžete kdykoli přerušit automatické přistání pouhým stisknutím tlačítka se vyhnuli překážkám nebo přizpůsobili směr nebo pokud nic nehrozí, necháte systém pracovat, aby dovedl model k bezpečnému přistání. Jakmile získáte větší jistotu, můžete převzít více kontroly a nakonec se naučit přistání bez asistence.

Holding Pattern - kroužení nad místem vzletu

Tato šikovná exkluzivní funkce SAFE Plus umožňuje v podstatě "pauzu" v letu tak, že po aktivaci a rychlém stisknutí tlačítka se letoun automaticky vrátí do polohy nad počátečním bodem GPS a krouží, dokud se příkaz nezruší. Je to skvělý způsob, jak bezpečně odevzdat řízení kamarádovi nebo získat zpět vizuální kontakt, pokud nemáte kontrolu a neznáte polohu modelu.

Virtual Fence - Virtuální plot

Je velmi snadné nechat model odletět příliš daleko, ale s Virtual Fence si už nemusíte dělat starosti, protože vytváří neviditelnou hranici, kterou model nepřekročí. Když dosáhne této hranice, automaticky se otočí a poletí zpět, pak kývne křídly pro informaci, že je kontrola řízení znovu obnovena.

Panic Recovery - Obnovení letu Panika

Pokud někdy ztratíte nad letounem kontrolu v pokročilejších letových režimech, jednoduše přepněte do režimu pro začátečníky a uvolněte ovládací páky. Technologie SAFE® Plus automaticky vrátí letoun do rovného letu.

Doporučujeme koupit

Příslušenství pro běžný provoz

Pro běžný provoz létajících RC modelů potřebujete vhodná lepidla, sadu nářadí a obal na skladování LiPol baterií. Z našeho sortimentu doporučujeme kvalitní sadu imbus šroubováků 1.5/2.0/2.5/3.0mm a Modelcraft křížové šroubováky (sada 6ks). Pro montáž se jistě bude hodit Modelcraft mini kleště v pouzdru (sada) a na řezání Modelcraft řezací nůž s podložkou A6.

Pro rychlou opravu modelů letadel z doporučujeme rychle vytvrzující 4-minutové lepidlo Epoxy. Z naší nabídky doporučujeme Speed Epoxy 4 min. 71g

Ochranné obaly na akumulátory

Ochranné obaly jsou určeny k omezení rizika spojeného s přepravou a nabíjením akumulátorů. LiPo akumulátory dokáží, při zachování malých rozměrů a nízké hmotnosti, poskytnout vysoké vybíjecí proudy a disponují velkou kapacitou. LiPo akumulátor je náchylný především na mechanické poškození a proto je potřeba jej důkladně chránit.

Doporučené akumulátory

Pro napájení modelu doporučujeme pohonný LiPol akumulátor se 3 články (11.1 V).

  • Proběžné létání LiPo akumulátor Spektrum Smart LiPo 11.1V 2200mAh 30C IC3 s technologií Smart
  • Vyšší kvalita 100C Spektrum Smart LiPo 11.1V 2200mAh 100C IC3 s technologií Smart
  • Akumulátor nové generace G2 Spektrum Smart G2 LiPo 11.1V 2200mAh 50C IC3 s technologií Smart G2

Akumulátory Spektrum s technologií Smart v současné době představují nejmodernější a nejbezpečnější způsob údržby a nabíjení akumulátorů. Výhody technologie Spektrum Smart naleznete zde.

Doporučené nabíječe pro konvenční LiPol i Smart akumulátory

Pokud se rozhodnete v RC modelech letadel, či vrtulníků používat moderní Smart LiPo akumulátory, nebo nabíjet vaše akumulátory od jiných výrobců, pak doporučujeme tyto nabíječe:

  • Síťový nabíječ Spektrum S155 s jedním výstupem 1x 55W.
  • Síťový nabíječ Spektrum S1100 s jedním výstupem 1x 100W.
  • Síťový nabíječ Spektrum S2100 s jedním výstupem 2x 100W.
  • Síťový nabíječ Spektrum S2200 se dvěma výstupy 2x 200W.
E-Flite
EFL370001

Mohlo by vás také zajímat