Hobbyzone Carbon Cub 2 1.3m SAFE RTF Basic

10 599,00 Kč
HBZ320001

RC model Carbon Cub 2 pro výuku létání, je ideální školní model letadla s funkcemi SAFE, AS3X a letovými módy, vysílač Spektrum DXS DSMX s telemetrií. Možnost instalace GPS modulu. Odolný z materiálu EPO, velká kola Tundra. Je potřeba doplnit si baterii a nabíječ.

Počet
Není skladem

Obsah balení

Obsahem balení je RC model letadla HobbyZone Carbon Cub 2, RC vysílač Spektrum DXs v módu 2 (plyn na levé ruce), nainstalovaný přijímač Spektrum Serial Micro SRXL2 DSMX, řídící jednotka, střídavý regulátor 30A, střídavý motor Parkzone 480 BL Outrunner 960Kv, serva E-flite servo DSV130 Digital MG, E-flite servo DSV130 Digital voděodolné, a návod v češtině, manuál EN, DE, FR, IT.

Charakteristika

RC model Carbon Cub 2 pro výuku létání, je ideální školní model letadla s funkcemi SAFE, AS3X a letovými módy, vysílač Spektrum DXS DSMX s telemetrií. Možnost instalace GPS modulu. Odolný materiál EPO, velká kola Tundra. Součástí balení není baterie a nabíječ.

Carbon Cub 2 je vybaven exkluzivní technologií SAFE® (Sensor Assisted Flight Envelope), proto lze využít výhody ochrany letové obálky. Systém SAFE zajistí limitní hodnoty náklonu a stoupání nebo klesání. Model nelze přivést do extrémních letových poloh a po vrácení řídících pák do neutrálu se model srovná do horizontálního letu. A můžete se okamžitě vrátit k ustálenému letu pomocí Panic Recovery (tlačítko Panika) při ztrátě orientace nebo z nezvyklé letové polohy. Velká kola umožňují vzlétnout a přistát na různých površích, včetně trávy, cest, stezek s nečistotami či dlažby, nebo můžete nainstalovat volitelné plováky, aby bylo možné vzlétnout z vody - což zvyšuje univerzálnost a možnosti modelu.

PLNOHODNOTNÁ TELEMETRIE K DISPOZICI

Carbon Cub 2 je vybaven střídavým 30A regulátorem s telemetrií, který poskytuje vysílači DXS data o napětí pohonné baterie. V případě že byste použili kompatibilní vysílač Spektrum G2 , mohli byste mít k dispozici celou řadu telemetrických dat, souvisejících s výkonem systémů v reálném čase, včetně otáček motoru, proudu, napětí baterie a dalších prostřednictvím menu Spektrum™ AirWare™. Přidání exkluzivních součástí Spektrum Smart LiPol baterie a SMART nabíječe, usnadňuje správné a bezpečné nabíjení

SMART TELEMETRIE

Můžete využívat všech výhod technologie Smart™, použijte k modelu baterii Smart a data telemetrie, jako je proud, napětí, teplota a otáčky, se budou odesílat přímo do vašeho vysílače v reálném čase. V setu obsažený vysílač DXS indikuje pouze napětí pohonné baterie.

Předlohou modelu byl letoun Cub Crafters, který v moderním modelářském provedení vybaven exkluzivní a inovativní technologií SAFE s možností instalace volitelného modulu GPS. Pokud zvolíte volitelný modul GPS, budete mít přístup k pokročilým funkcím, jako automatické přistání AutoLand, kroužení Holding Pattern a virtuální plot Virtual Fence, které usnadňují prakticky každému začínajícímu pilotovi úspěšný první let. Ale jsou zde i další možnosti modelu, přídavné turbulátory křídla, velké Tundra pneumatiky a volitelné klapky a plováky. Díky tomu je model velmi univerzálním a to i pro pokročilé létání a další rozvíjení pilotních dovedností.

RTF - připraven k letu

V balení naleznete model Ready-To-Fly (RTF), s nainstalovanou elektronikou a připravený vysílač Spektrum DXS. Doplníte si pouze vlastní pohonnou baterii.

Odolná konstrukce

Model je vyroben z pevné a velmi odolné hmoty Z-Foam. Model vyniká klidným letem díky křídlu s polosymetrickým profilem, let je proto přiměřeně pomalý a velmi stabilní. Široký 3-kolý podvozek má příďové kolo řiditelné, takže vzlet i přistání jsou velmi snadné.

Snadný přístup k baterii

Carbon Cub 2 je dodáván s nainstalovanou kompletní elektronikou a pohonem, je potřeba si pouze doplnit LiPol baterii s nabíječem. Baterie je uložena ve spodní části pod plastovým krytem a poutána je suchým zipem.

Rozměrná kola Tundra

Velká balonová kola modelu Carbon Cub 2 dokáží bezpečně absorbovat nerovný a neupravený povrch vzletové plochy, který by většina modelů této velikosti nemohla zvládnout.

Volitelné vztlakové klapky

Funkční klapky jsou volitelnou možností pro působivý vzlet a přistání na krátké vzdálenosti. Tato funkce ale vyžaduje 7-kanálový vysílač Spektrum, serva a prodlužovací kabely. (Prodávají se samostatně)

Volitelné plováky

Plováky jsou volitelnou možností pro přestavbu na hydroplán a létání na vodní hladině. Instalace trvá jen několik minut a veškeré potřebné příslušenství je součástí setu a plovákové sady (prodává se samostatně).

Volitelný modul, senzor přistání LAS

Spektrum Landing Assist Sensor (LAS) se snadno nainstaluje a umí poskytnou automatickou pomoc během přistání. Pomáhá nezkušeným pilotům při přistání tím, že rozpozná výšku nad terénem pro přesné podrovnání a minimalizuje nebo úplně eliminuje odskakování (funguje na většině povrchů a zajistíbezpečné přistání).

Letové funkce, které pomohou začátečníkům při prvním letu.
Panic Recovery - Obnovení letu Panika

Pokud někdy ztratíte nad letounem kontrolu v pokročilejších letových režimech, jednoduše přepněte do režimu pro začátečníky a uvolněte ovládací páky. Technologie SAFE® Plus automaticky vrátí letoun do rovného letu.

Mód Začátečník

Začátečník, má omezen náklon výškovkou a křidélky, při puštění pák do neutrálu se model ustálí ve vodorovné poloze, otáčky motoru jsou regulovány podle stoupání nebo klesání a je zde i asistence při startu a přistání.

Mód Pokročilý

Režim Pokročilý, má povolen větší náklon modelu ale nedojde k převrácení na záda ani k pádu. Letové polohy mají omezení cca na 60° náklonu. Je zde již velká volnost řízení a prováděny minimální korekce letu. Při letu nad 15m není funkční automatické srovnání modelu do horizontální polohy po puštění pák.

Mód Expert

V letovém režimu Expert je řízení zcela volné bez korekcí a bez omezení letových poloh. Můžete dokonce létat na zádech a provádět akrobatické manévry.

Vysílač Spektrum DXS

7-kanálový RC vysílač Spektrum DXS podporuje technologii Spektrum™ Smart pro telemetrii baterií regulátorů Smart a Smart LiPol baterií. Díky možnosti programování pomocí počítače nebo mobilních zařízení si do vysílače jednoduše nahrajete hotové nastavení. Bez kabelu pomocí programování vysílačem si snadno nastavíte reverz kanálů a změnu módu. Vysílač má plný dosah, odolnost proti rušení DSMX®, pokročilou telemetrii a osvědčenou ergonomii vysílače. Registrace a aktualizace vysílače jsou možné prostřednictvím PC s volitelným programovacím kabelem USB (k dispozici samostatně). Vysílač je nakonfigurován tak, aby poskytoval výhody technologie SAFE® s kompatibilními přijímači vybavenými funkcí SAFE

Telemetrie napětí baterie

Vysílač má na přední straně skříně pod indikátorem napětí baterie vysílače 4 diody, které vás budou aktuálně informovat o stavu letové baterie. Čtyři zelené LED diody svítí, když je letová baterie plně nabitá, 3 indikují napětí mezi polovinou a úplným nabitím, 2 napůl nabitou baterii a jedna LED, pokud je baterie téměř vybitá.

Když zakoupíte volitelný modul GPS, získáte funkci SAFE Plus!
AutoLand, asistované přistání

Po aktivaci a stisknutí tlačítka se funkce asistovaného přistání AutoLand aktivuje a Carbon Cub 2 samostatně přistane na místo inicializace při startu. Můžete kdykoli přerušit automatické přistání pouhým stisknutím tlačítka se vyhnuli překážkám nebo přizpůsobili směr nebo pokud nic nehrozí, necháte systém pracovat, aby dovedl model k bezpečnému přistání. Jakmile získáte větší jistotu, můžete převzít více kontroly a nakonec se naučit přistání bez asistence.

Holding Pattern - kroužení nad místem vzletu

Tato šikovná exkluzivní funkce SAFE Plus umožňuje v podstatě "pauzu" v letu tak, že po aktivaci a rychlém stisknutí tlačítka se letoun automaticky vrátí do polohy nad počátečním bodem GPS a krouží, dokud se příkaz nezruší. Je to skvělý způsob, jak bezpečně odevzdat řízení kamarádovi nebo získat zpět vizuální kontakt, pokud nemáte kontrolu a neznáte polohu modelu.

Virtual Fence - Virtuální plot

Je velmi snadné nechat model odletět příliš daleko, ale s Virtual Fence si už nemusíte dělat starosti, protože vytváří neviditelnou hranici, kterou model nepřekročí. Když dosáhne této hranice, automaticky se otočí a poletí zpět, pak kývne křídly pro informaci, že je kontrola řízení znovu obnovena.

Panic Recovery - Obnovení letu Panika

Pokud někdy ztratíte nad letounem kontrolu v pokročilejších letových režimech, jednoduše přepněte do režimu pro začátečníky a uvolněte ovládací páky. Technologie SAFE® Plus automaticky vrátí letoun do rovného letu.

Doporučujeme koupit

Vše potřebné je obsahem balení.

Doporučujeme dokoupit pohonnou LiPol baterii 2200mAh 3S 11.1V, nabíječ.

USB zdroj

Pro napájení USB nabíječe doporučujeme výkonný USB zdroj. S tím to zdrojem dosáhnete výrazně kratší doby nabíjení, oproti klasickým USB zdrojům (jako jsou například nabíječky k telefonům).

Doporučené akumulátory

Pro napájení modelu doporučujeme pohonný LiPol akumulátor se 3 články (11.1 V).

  • Pro ekonomické létání LiPo akumulátor E-flite LiPo 11.1V 1800mAh 30C s konektorem EC3.
  • Smart LiPo akumulátor Spektrum Smart LiPo 11.1V 2200mAh 30C IC3 s technologií Smart
  • Smart LiPo akumulátorSpektrum Smart LiPo 11.1V 2200mAh 30C IC3 s technologií Smart G2

Akumulátory Spektrum s technologií Smart v současné době představují nejmodernější a nejbezpečnější způsob údržby a nabíjení akumulátorů. Výhody technologie Spektrum Smart naleznete zde.

Doporučené nabíječe pro konvenční LiPol i Smart akumulátory

Pokud se rozhodnete v RC modelech letadel, či vrtulníků používat moderní Smart LiPo akumulátory, nebo nabíjet vaše akumulátory od jiných výrobců, pak doporučujeme tyto nabíječe:

  • Síťový nabíječ Spektrum S155 s jedním výstupem 1x 55W.
  • Síťový nabíječ Spektrum S1100 s jedním výstupem 1x 100W.
  • Síťový nabíječ Spektrum S2100 s jedním výstupem 2x 100W.
  • Síťový nabíječ Spektrum S2200 se dvěma výstupy 2x 200W.
Příslušenství pro běžný provoz

Pro běžný provoz létajících RC modelů potřebujete vhodná lepidla, sadu nářadí a obal na skladování LiPol baterií. Z našeho sortimentu doporučujeme kvalitní sadu imbus šroubováků 1.5/2.0/2.5/3.0mm a Modelcraft křížové šroubováky (sada 6ks). Pro montáž se jistě bude hodit Modelcraft mini kleště v pouzdru (sada) a na řezání Modelcraft řezací nůž s podložkou A6.

Pro rychlou opravu modelů letadel z doporučujeme rychle vytvrzující 4-minutové lepidlo Epoxy. Z naší nabídky doporučujeme Speed Epoxy 4 min. 71g

Ochranné obaly na akumulátory

Ochranné obaly jsou určeny k omezení rizika spojeného s přepravou a nabíjením akumulátorů. LiPo akumulátory dokáží, při zachování malých rozměrů a nízké hmotnosti, poskytnout vysoké vybíjecí proudy a disponují velkou kapacitou. LiPo akumulátor je náchylný především na mechanické poškození a proto je potřeba jej důkladně chránit.

Hobbyzone
HBZ320001

Mohlo by vás také zajímat