E-flite P-51D Mustang 1.5m BNF Basic

16 299,00 Kč
EFL01250

RC model legendární americké stíhačky P-51D Mustang o rozpětí 1,5m, s elektrickým zatahovacím podvozkem, nainstalovanými vztlakovými klapkami, LED osvětlením, střídavým pohonem 6S LiPol a přijímačem se stabilizací AS3X a volitelnou funkcí SAFE. Materiál EPO a regulátor Spektrum™ Avian™ Smart.

Počet
Skladem u dodavatele

Obsah balení

V balení jsou hotové díly modelu letadla E-flite P-51D Mustang 1.5m s nainstalovanou elektronikou: Spektrum motor střídavý 4258 460ot/V, Spektrum Smart regulátor Avian 100A BL 3S-6S, Spektrum servo A330 9g, Spektrum servo A430 17g analogové, Spektrum servo A450 13g MG POS, Spektrum servo A380R 9g revers MG, Spektrum přijímač AR637T DSM2/DSMX 6CH AS3X s telemetrií, E-flite zatahovací podvozek hlavní: P-51D 1.5m, E-flite zatahovací ostruha: P-51D 1.5m, E-flite sekvencér dvířek podvozku, návod v češtině, manuál EN, DE, FR, IT.

Charakteristika

RC model legendární americké stíhačky P-51D Mustang o rozpětí 1,5m, s elektrickým zatahovacím podvozkem, nainstalovanými vztlakovými klapkami, LED osvětlením, střídavým pohonem 6S LiPol a přijímačem se stabilizací AS3X a volitelnou funkcí SAFE. Materiál EPO a regulátor Spektrum™ Avian™ Smart.

North American P-51 Mustang byl jednomístný stíhací letoun dlouhého doletu, který byl původně vyvinut pro britské královské letectvo. Jednalo se o jeden z nejúspěšnějších typů stíhacích letounů. U letounu byl použit zcela nový laminární profil křídla. Verze P-51D s motorem Merlin V-1650-7 o výkonu 1095 kW měla zesílenou výzbroj na šest kulometů Browning. P-51D většinou doprovázel bombardéry při náletech na Německo a spojencům pomohl získat vzdušnou převahu. Byl nasazen i v Tichomoří proti Japonsku.

Model E-flite® P-51D Mustang je zatím největší a nejvýkonnější replikou stíhačky Mustang od E-flite. Je kompletně vybaven elektronikou a pohonem. Je vyroben ve formách s vysokým důrazem na přesné tvary, věrné ztvárnění detailů včetně rytí panelů a má hotové zbarvení. Má všechny prvky funkční, jako poziční osvětlení, zatahovací podvozek se sekvenčním zavíráním krytů šachet, zatahovací ostruha, vztlakové klapky a je vybavem 4-listou vrtulí s kuželem. Model o rozpětí 1,5m má nainstalovaný výkonný střídavý motor 4258-460kV a regulátor Spektrum™ Avian™ 100A Smart pro napájení 6S LiPol baterií 3200–7000mAh. Ta není součástí setu.

Exkluzivitu modelu podtrhuje vybavení přijímačem AR637TA s telemetrií v plném rozsahu včetně možnosti zobrazení napětí baterie v reálném čase, proudu, teploty na displeji kompatibilních vysílačů Spektrum, plus další výhody pokročilých technologií AS3X® a SAFE® Select, díky nimž je tento model nejlépe vybaveným pro komfortní využití. Unikátní 3-dílná konstrukce křídla umožňuje transport a skladování co nejpohodlnější, protože středová část obsahuje mít centroplán na podvozku sestaven na trupu pro tranport modelu a vnější části křídla na letišti jednoduše bezpečně zasunete na centroplán, dojde k zacvaknutí do pozice a zajištění na místě. Sestavení je tak rychlé a snadné, protože nepotřebujete nic šroubovat. To vše přispívá ke komfortu použití modelu při provozu. Centroplán má rozpětí 800mm, koncové části křídla mají délku 355mm.

Vlastnosti modelu P-51D Mustang
  • Velký, výkonný a skvěle vybavený model P-51D Mustang
  • Přesná replika známého letadla z Druhé světové války
  • Řada detailů, včetně odnímatelných nádrží, lisovaných linií panelů, zbraní a další
  • Funkční LED navigační světla, zatahovací el. podvozek včetně ostruhového kola, vztlakové klapky
  • Výkonný střídavý motor kompatibilní s 6S LiPol a 4-listou vrtulí
  • Doporučené baterie LiPol 6S 3200-7000 mAh pro vertikální výkon
  • Regulátor 100A Spektrum™ Avian™ Smart s telemetrií zpracuje napětí baterie, kapacitu a další data v reálném čase
  • Přijímač Spektrum AR637TA s plnohodnotnou telemetrií a špičkovou technologií DSMX®
  • Snadné létání s inovativní a volitelnou ochranou letové obálky SAFE® Select
  • Nepřekonatelná stabilita a zajištěný pocit exkluzivní technologie AS3X®
  • Devět nainstalovaných serv s přesným chodem
  • Kola podvozku s kuličkovými ložisky a odpružením pro maximální funkčnost a vzhled
  • Zatahovací ostruhové kolo a hlavní odpružené nohy pro provoz z různých povrchů
  • 3-dílné křídlo obsahuje středovou část s podvozkem, vnější části křídla se pouze zasunou do centroplánu
  • K montáži není zapotřebí žádné lepidlo, stačí díly přišroubovat
  • Pohodlný přístup k baterii díky velkému krytu trupu
  • Hotová kamufláž „Lou IV“ nabízí vynikající viditelnost
  • Odolný drak z EPO s uhlíkovými a dřevěnými výztužemi
Stabilizace AS3X™

Přijímač Spektrum je vybaven technologií AS3X, která pomáhá stabilizovat model za letu. Přijímač obsahuje tříosé MEMS gyro a akcelerometr a díky elektronické stabilizaci se zjednodušuje řízení modelu např. ve větrném počasí. Model reaguje podobně, jako mnohem větší model a jeho let je klidný, aniž by přitom byla zachována jeho plná řiditelnost. AS3X přináší více jistoty v řízení.

Technologie SAFE Select™ pro začátečníky

Díky použité technologii SAFE Select může model řídit i méně zkušený pilot. Systém SAFE zabrání překročení náklonu v zatáčce a rovněž omezuje stoupání a klesání. Pouhým puštěním řídících pák ovladače se model vrátí do vodorovného letu. Tyto funkce ocení především začínající piloti, kteří ještě nemají plnou jistotu při řízení modelů.

Jak už samotný název SAFE Select napovídá, jedná se o volitelnou funkci - je na Vás, zda chcete technologii SAFE používat či zakázat. Způsobem párování se nastavuje, zda má být funkce SAFE zapnuta či vypnuta. Dále je možné funkci SAFE vypnout či zapnout i zal letu pomocí volného kanálu vysílače.

Výhody funkce SAFE Select™:
  • Omezuje maximální náklony modelu a tím zabraňuje k přechodu modelu do vývrtky.
  • Automaticky uvede model do horizontálního letu při puštění řídících pák vysílače
  • Pomocí volného kanálu lze systém SAFE vypnout či zapnout během letu.
Exkluzivní technologie

První velký model Mustang P-51D, vybavený exkluzivními technologiemi Spektrum™ AS3X® a SAFE® Select. Stabilizace AS3X pracuje v pozadí, aby neustále srovnávala poryvy větru a turbulence a zajistila pocit, že letíte s mnohem větším modelem. Volitelné použití SAFE Select omezí úhel sklonu a náklonu a po puštění pák do neutrálu se model srovná do horizontálního letu, tuto funkci lze zapínat a vypínat přepínačem. Díky SAFE lze létat s P-51 bezpečně a jednoduše! Pokud nechcete povolit funkce SAFE Select, jednoduše proveďte párování přijímače standardně a bude aktivní pouze stabilizace AS3X.

Maketové detaily

Model o rozpětí 1,5m již lze vybavit přesnějšími a četnějšími detaily než malé modely. Kromě povrchových detailů jako rytí panelů a skvělého a dobře viditelného zbarvení, má model na trupu výfuky, anténu, kabinu s kokpitem a pilotem, na křídle makety zbraní, odnímatelné nádrže a řadu drobných detailů.

Funkční maketové prvky

Nainstalované LED navigační světla, provozní vztlakové klapky a ovládací plochy s hotovými závěsy - dokonce i sekvenční dveře hlavního kola a zatahovací ostruhové kolo - jsou super funkce, které posouvají váš zážitek z letu na vyšší úroveň.

Výkonný motor a regulátor

P-51D má nainstalovaný výkonný střídavý motor 4258-460kV se 4-listou vrtulí a regulátorem Spektrum™ Avian™ 100A Smart, který je určen pro napájení 6S LiPol baterií 3200–7000mAh. Tah pohonné jednotky bohatě stačí pro provádění vertikálních obratů a běžnou akrobacii.

Inteligentní technologie SMART

P-51D Mustang 1,5m je vybaven exkluzivním regulátorem Spektrum™ Avian™ Smart, který poskytuje celou řadu telemetrických dat souvisejících se systémem napájení v reálném čase, včetně otáček motoru, proudu, napětí baterie a dalších, prostřednictvím nainstalovaného přijímače AR637TA a kompatibilních vysílačů vybavených technologií Spektrum AirWare™ (včetně DX6e, DX8e, DX6 a 8 G2, DX9, iX12 a dalších.

Elektrický zatahovací podvozek

Hlavní podvozek se širokým rozchodem kol je vybaven odolnými kovovými komponenty, nohy mají odpružení a kryty podvozku. Dvířka kola podvozku mají sekvenční funkci, což znamená, že integrovaná elektronika postupně zavírá a otevírá kryty se zpožděním, takže vnitřní kryty kol se začnou zavírat až poté, co se zatáhnou hlavní podvozkové nohy.

Přesná a pevná konstrukce

Konstrukce z pevného a odolného materiálu EPO vyrobeného ve formách, umožňuje výrobu i plasticky složitých detailů a tvarů v lehké a přitom odolné podobě. Výsledkem je vynikající vzhled a propracovaná lehká konstrukce pro co možná nejlepší zážitek z letu. Kormidla a všechny ovládací prvky jsou již nainstalovány ve výrobním závodě a díky tomu je zajištěno přesné ovládání modelu.

Snadná montáž

Pro finální montáž není zapotřebí žádné lepidlo a proto můžete mít model P-51D Mustang 1,5 m připraven k letu v kratším čase, než je ho potřeba k nabití baterie! 3-dílná konstrukce křídla umožňuje přepravu a skladování co nejpraktičtější a nejpohodlnější, protože středový centroplán křídla (800mm) obsahuje hlavní podvozek se kterým lze model přepravit v autu a po vyjmutí na letišti stačí pouze zasunout vnější části křídla (355mm) a model je připraven k letu.

Doporučujeme koupit

Pro uvedení do provozu doporučujeme doplnit kompatibilní 6-7 kanálový vysílač Spektrum™ DSMX®/DSM2®, LiPol baterii 6S 22.2V 3200–7000mAh s konektorem IC5/EC5, vhodný nabíječ a příslušenství:
Doporučené vysílače Spektrum pro náročné piloty

Pro ovládání větších a náročnějších modelů doporučujeme moderní programovatelné vysílače SPEKTRUM vyšších řad:

  • 8-kanálový vysílač řady DX Spektrum DX8e DSMX s kompatibilitou Smart Technologie.
  • 10-kanálový vysílač řady NX Spektrum NX10 DSMX s nejnovějšími trendy, hlasovým výstupem, kompatibilitou Smart Technologie, portem USB.
  • 20-kanálový vysílač řady iX Spektrum iX20 DSMX s velkým barevným 5" dotykovým displejem, rozhraním Android s češtinou a přepravním kufrem.
Doporučené akumulátory

Pro napájení modelu doporučujeme pohonný LiPol akumulátor se 6 články (22,2 V).

  • LiPo akumulátor Spektrum Smart LiPo 22.2V 4000mAh 30C IC5 s technologií Smart
  • LiPo akumulátor Spektrum Smart LiPo 22.2V 5000mAh 50C IC5 s technologií Smart
  • LiPo akumulátor Spektrum Smart LiPo 22.2V 7000mAh 30C IC5 s technologií Smart

Akumulátory Spektrum s technologií Smart v současné době představují nejmodernější a nejbezpečnější způsob údržby a nabíjení akumulátorů. Výhody technologie Spektrum Smart naleznete zde.

Doporučené nabíječe pro konvenční i Smart akumulátory

Pokud se rozhodnete v RC modelech letadel používat moderní Smart LiPo akumulátory, pak doporučujeme tyto nabíječe:

  • Síťový nabíječ Spektrum S1100AC s jedním výstupem 1x 100W.
  • Síťový nabíječ Spektrum S1400 s jedním výstupem 1x 400W.
  • Síťový nabíječ Spektrum S2200 se dvěma výstupy 2x 200W.
Příslušenství pro běžný provoz

Pro běžný provoz létajících RC modelů potřebujete vhodná lepidla, sadu nářadí a obal na skladování LiPol baterií. Z našeho sortimentu doporučujeme kvalitní sadu imbus šroubováků 1.5/2.0/2.5/3.0mm a Modelcraft křížové šroubováky (sada 6ks). Pro montáž se jistě bude hodit Modelcraft mini kleště v pouzdru (sada) a na řezání Modelcraft řezací nůž s podložkou A6.

Pro rychlou opravu modelů letadel z doporučujeme rychle vytvrzující 4-minutové lepidlo Epoxy. Z naší nabídky doporučujeme Speed Epoxy 4 min. 71g

Ochranné obaly na akumulátory

Ochranné obaly jsou určeny k omezení rizika spojeného s přepravou a nabíjením akumulátorů. LiPo akumulátory dokáží, při zachování malých rozměrů a nízké hmotnosti, poskytnout vysoké vybíjecí proudy a disponují velkou kapacitou. LiPo akumulátor je náchylný především na mechanické poškození a proto je potřeba jej důkladně chránit.

E-Flite
EFL01250

Mohlo by vás také zajímat