Traxxas Nitro Slash 1:10 TQi RTR Hawaiian

10 999,00 Kč
TRA44056-3-HWN

S RC autem Traxxas Nitro Slash hravě dosáhnete rychlosti přes 80 km/hod. Auto je vybaveno výkonným spalovacím motorem TRX 3.3, nejnovější RC soupravou TQi 2.4 GHz a TSM přijímačem. Můžete si vybrat ze čtyř licencovaných karosérií.

Počet
Skladem u dodavatele

Obsah balení

Balení obsahuje kompletně sestavený RC model auta Traxxas Nitro Slash 1:10 s nainstalovaným motorem TRX 3.3, servy a přijímačem se stabilizací TSM (Traxxas Stability Management). RC soupravu Traxxas TQi 2.4 GHz. Elektrický startér EZ-Start s NiMH akumulátorem a nabíječem na 12 V. Palivová nádobka, podložky pod pružiny tlumičů, sada nářadí, arch samolepek a návod k použití.

Charakteristika

RC auto TRAXXAS Nitro Slash je novinkou roku 2012. Výkonný spalovací motor TRX 3.3 dokáže hravě modelu udělit rychlost přes 80 km/hod. Další novinkou je nová dvoukanálová RC souprava v pásmu 2.4 GHz. Nitro Slash je dodáván ve čtyřech licencovaných karosériích, kopírujících vzhled skutečných závodních aut: Mark Jenkins (#25 Traxxas), Rob MacCacharen (#21 MOPAR), Chad Hord (#9 BOSS Snowplow) a Robby Gordon (#7 SPEED Energy).

Traxxas Stability Management

Stabilizační systém Traxxas Stability Management (TSM) umožňuje zažít nejen výkon, rychlost, zrychlení a projíždění zatáček extrémní rychlostí, ale zaručuje mnohem snažší řízení a kontrolu na kluzkých površích jako je prach, hladký beton nebo dokonce led a sníh.

Šasi

RC Nitro Slash je postaven na osvědčeném prostorovém šasi. Spodní část šasi je tvořena 2.5 mm silným modře eloxovaným duralovém plechu. Motor je přišroubován na stavitelné CNC hliníkovém loži, které umožňuje jeho podélný i příčný posuv. Hliníkové šasi rovněž účinně odvádí teplo přes hliníkové lože ze spalovacího motoru. V případě použití jiného převodového poměru jednoduše motor na stavitelném loži posunete. Motor je opatřen odstředivou bubínkovou spojkou s pastorkem. Horní díl šasi je tvořen prostorovým nylonovým výliskem, který je pro větší tuhost a houževnatost plněn uhlíkovými vlákny. Na nylonovém výlisku jsou umístěny krabičky pro elektroniku, lože serv a palivové nádrže. Účelné používání kovových dílů zaručuje lehkou a pevnou konstrukci šasi.

Diferenciál

Model má hnanou zadní nápravu. V zadní části je umístěn planetový diferenciál, ze kterého jsou výstupy na poloosy zadních náprav. Slash má stavitelný odklon zadních kol a odklon a sbíhavost předních kol. V rámci tuningu lze auto vybavit hliníkovými předním a zadními těhlicemi, hliníkovými spojovačkami, hliníkovými táhly řízení předních kol, laděnými tlumiči, kovovými CV poloosami, a pod. Volitelně lze Nitro Slash vybavit hliníkovými velkoobjemovými tlumiči Big Bore s pístnicemi TiN.

Motor TRX 3.3 se starérem EZ-Start

Auto je vybaveno spalovacím motorem střední třídy TRX 3.3 o objemu 3.3 cm³. Motor je pro snadné seřízení vybaven dvoujehlovým karburátorem a dvojitým vzduchovým filtrem. Doporučený obsah nitromethanu v palivu je od 10 do 35%. Pro běžný provoz je doporučeno palivo od 16 do 25% nitromethanu (16% pro on-road, 25% pro off-road ježdění). Startování motoru je zajištěno elektrickým startérem EZ-Start. Na klikovou hřídel motoru je přes jednocestné ložisko a převodovku připojen elektromotor. Vývody z elektromotoru a žhavicí svíčky jsou vyvedeny do konektoru na karosérii. Do konektoru se zasune řídicí jednotka EZ-Start, která obsahuje NiMH akumulátor pro pohon elektromotoru a elektronického stabilizátoru žhavicí svíčky. Startování modelu už nemůže být jednodušší, stačí zmáčknout jen tlačítko. Volitelně lze odmontovat celý startér a spalovací motor startovat pomocí startovacího boxu, který přiléhá k setrvačníku.

Vysílač TQi s možností BlueTooth
RC souprava Traxxas TQi s možností BlueTooth konektivity

Traxxas pro Vás připravil zcela novou řadu RC souprav pro RC modely aut. Původně bylo možné RC vysílače vybavit dokovací stanicí pro zařízení od Apple. Traxxas pokračuje ve vývoji dále a připravil pro Vás RC vysílač se slotem pro bezdrátový BlueTooth modul (modul se provává samostatně). Díky tomu můžete k vysílač bezdrátově připojit jakékoliv zařízení s BlueTooth LE rozhraním a operačním systémem Apple iOS (iPhone, iPod, iPad, ...) nebo Google Android (Samsung Galaxy, ...). Aplikace Traxxas Link pro zařízení od Apple je k dipozici zdarma na AppStore, aplikace pro zařízení Google Android je zdarma na stránkách GooglePlay.

Traxxas Link App je výkonná aplikace, která Vám dává naprostou kontrolu nad provozem a laděním RC modelu Traxxas s ohromující vizualizací a absolutní přesností nastavení. Traxxas Link zobrazuje telemetrická data v reálném čase, měří rychlost, otáčky, teplotu a napětí baterie. Nastavení RC modelů můžete sdílet, můžete si vytvořit libovolný počet profilů pro konkrétní trať nebo uživatele, např. děti. Vše v aplikaci s brilantní grafikou, která je samozřejmostí od Traxxasu.

Vlastnosti
  • Nově RC souprava Traxxas TQi
  • Nově stabilizace Traxxas TSM
  • Kompletně sestavený model RC nitro auta Nitro Slash
  • Nitro Slash hravě dosáhne rychlosti přes 80 km/hod
  • Světlá výška umožňuje jízdu i v těžkých terénech
  • Dvojité pevnostní duralové šasi 6061-T6 o tloušťce 2.5 mm kombinované s nylonovým výliskem plněným uhlíkovými vlákny pro maximální tuhost a houževnatost
  • Nainstalovaný výkonný spalovací motor TRX 3.3 střední třídy
  • Palivová nádrž o objemu 150 cm³ umožňuje cca 15 minut jízdy
  • Stavitelná třecí spojka a planetový diferenciál
  • Licencované maketové kapotáže podle skutečných Short Course Trucků
  • Licencované disky kol SCT s pneumatikami BFGoodrich do každého terénu
  • Olejové stavitelné tlumiče Ultra Shocks
  • Přijímač s akumulátorem jsou uzavřené v samostatných krabičkách
  • Pro pohodlný servis jsou použity metrické imbusové šrouby ???
  • Plná dostupnost náhradních a tuningových dílů samozřejmostí
  • K dispozici v barevných provedení Chad Hord Edition, Mark Jenkins Edition, Rob MacCachren Edition, Robby Gordon Edition ( v případě zájmu o konkrétní barvu uveďte prosím při objednání do poznámky)

Doporučujeme koupit

Pro zprovoznění modelu je potřeba 4 AA baterie do vysílače, 4 AA baterie do přijímače, olej do vzduchového filtru, olej pro konzervaci motoru, palivo. Auto lze alternativně napájet i NiMH paky - v lichoběžníkovém provedení - viz doporučené příslušenství.

Příslušenství pro běžný provoz

Pro běžný provoz RC auta Traxxas v každém případě potřebujete lepidlo na šrouby, kvalitní lepidlo na pneumatiky a silikonový olej do tlumičů a sadu imbus šroubováků. Z našeho sortimentu doporučujeme cenově dostupnou sadu nářadí pro auta Traxxas/ECX/Vaterra.

Lepidlem na šrouby se zakápne závit nebo hlavička šroubu, čímž dojde k jeho fixaci a vibrace způsobené jízdou nedovolí povolení šroubového spoje. Lepidlo na šrouby má speciální složení, které umožňuje snadné povolení šroubového spoje přiměřeným momentem, aniž by došlo k poškození hlavy šroubu. Nikdy nepoužívejte běžné vteřinové lepidlo, takto zalepený šroub by mohlo být nemožné vůbec povolit! Z naší nabídky doporučujeme středně pevné lepidlo značky Fusion.

Lepidlem na pneumatiky se lepí pneumatiky k ráfku disku. Vždy je nutné, aby pneumatika byla po celém obvodu pevně přilepena k ráfku kola! Pokud pneumatika nebude přilepena po celém obvodu, může dojít k jejímu roztržení. Lepidlo na pneumatiky má speciální složení, které je schopno lepit materiály jako guma či nylon a současně po zatvrdnutí je lepidlo pružné. Nikdy nepoužívejte běžné vteřinové lepidlo - to po zatvrdnutí není pružné a kolem ráfků by se postupně vytvářely praskliny v pneumatice! Z naší nabídky doporučujeme lepidlo Corally Tire Fix - viz doporučené příslušenství.

Občas je třeba doplňovat silikonový olej do tlumičů modelu. Běžným provozem dochází jen k nepatrným únikům silikonového oleje po pístnicích tlumiče. V případě, že povrch pístnic tlumičů nebo stav těsnění je ve špatné stavu, únik oleje může být velký. Pro tyto případy se dodávají tzv. opravné sady. V nabídce tuningových dílů se dodávají ke všem tlumičům pístnice s extrémně tvrdým povlakem TiN (nitrid titanu). Pístnice s povrchem TiN snadno poznáte podle zlato-zelené barvy. Z naší nabídky silikonových olejů doporučujeme silikonové oleje TLR, Traxxas, Medial Pro aj. - viz doporučené příslušenství.

Traxxas
TRA44056-3-HWN

Mohlo by vás také zajímat