E-flite Turbo Timber SWS 2.0m ARF

15 199,00 Kč
EFL71765

RC model letadla E-flite® Turbo Timber® SWS (Sport Wood Series) ARF o rozpětí 2m, je větší verzí velmi oblíbeného modelu o rozpětí 1,5m. Nyní má celodřevěnou lehkou, tuhou a pevnou dřevěnou konstrukci a je potažen originální fólií UltraCote. Bez elektroniky a pohonu.

Počet
Není skladem

Obsah balení

Součástí balení setu jsou součásti RC modelu letadla E-flite® Turbo Timber® SWS 2.0m ARF, potažené fólií UltraCote, podvozek s koly, nainstalované LED navigační a přistávací světla, vícejazyčný manuál v angličtině, němčině, francouzštině a italštině a návod v češtině.

Charakteristika

RC model letadla E-flite® Turbo Timber® SWS (Sport Wood Series) ARF o rozpětí 2m, je větší verzí velmi oblíbeného modelu o rozpětí 1,5m. Tentokrát má celodřevěnou lehkou, tuhou a pevnou dřevěnou konstrukci a je potažen originální fólií UltraCote.

Modely E-flite Timber se staly jedněmi z nejoblíbenějších a nejprodávanějších modelů letadel všech dob. Známý pro své přátelské ovládání, schopnosti krátkého vzletu a přistání (STOL) a sportovní letové výkony, je to jeden z nejlepších všestranných modelů pro zábavné létání pro širokou škálu pilotů. E-flite Turbo Timber SWS (Sport Wood Series) 2 m je dosud největším dřevěným modelem E-flite a nabízí také výhody lehké, tuhé a pevné dřevěné konstrukce pro zajištění letového výkonu na rozdíl od podobných pěnových modelů.

Model vychází z designu pěnových modelů Turbo Timber 1,5 m, ale vyznačuje se pevnou, tuhou a lehkou konstrukcí ze dřeva. Balzový odlehčený trup je potažen originální fólií UltraCote a je téměř sestaven, takže jej můžete použít velmi rychle – bez použití lepidla nebo speciálních nástrojů. Dvoudílné křídlo usnadňuje skladování a přepravu a je vybaveno funkčními vztlakovými klapkami pro kratší vzlet a přistání a pro ještě lepší schopnosti STOL.

Model má odolný hliníkový podvozek s velkými koly ve stylu Tundra a co víc, můžete si nainstalovat volitelné plováky s montážní sadou Carbon-Z (obě se prodávají samostatně). Turbo Timber® SWS je vybaven továrně nainstalovanými LED navigačními a přistávacími světly spolu s průhlednými okny pro maketový vzhled a praktickým horním krytem pro rychlou a snadnou výměnu baterie. A to vše dohromady - je skvělý model pro středně pokročilé až zkušené piloty!

Vlastnosti
  • Vychází z designu Turbo Timber 1,5 m, je větší s lepšími výkony a schopnostmi
  • Skvělý první celodřevěný model E-flite pro časté sportovní létání i akrobacii
  • Pevný a lehký a s dlouhou životností, potažený originální fólií UltraCote
  • Funkční klapky pro krátký vzlet a přistání a vylepšené schopnosti STOL
  • Průhledná okna a ninstalovaná přistávací/navigační světla LED
  • Odolný hliníkový podvozek s nadměrně velkými koly ve stylu Tundra
  • Navržen pro volitelné sady plováků Carbon-Z® a montážní set
  • Rychlá a snadná montáž pomocí šroubů – bez lepidla
  • Dvoudílné křídlo pro pohodlnější skladování a přepravu
Úroveň 2 – Vyžaduje určité zkušenosti

RC letadla úrovně 2 jsou vhodná pro piloty, kteří již mají nějaké zkušenosti se sestavením, nastavením a létáním s modely podobné třídy. Nejde o model, vhodný pro začátečníky. Měli byste mít zkušenosti, potřebné k úspěšnému létání s menšími modely STOL nebo většími modely, jako je E-flite Turbo Timber Evolution 1,5 m apod., před létáním s modelem Turbo Timber SWS 2.0m.

ARF - téměř připraven k letu

E-flite® Turbo Timber® SWS je verze, téměř připravena k letu (ARF). Je dodávána s hotovými potaženými díly modelu, které jsou připraveny k instalaci motoru, regulátoru, serv a přijímače, které si sami vyberete (vše se prodává samostatně).

Dřevěný drak modelu

Kostrukce draku modelu je celodřevěná, z balzy a překližky. proto je lehký, ale tuhý a pevný. Proto nabízí zážitky z létání, které u modelů z lisované pěny nezažijete! Model má jednotlivé části potažené originální fólií UltraCote. V případě, že poškodíte části draku modelu a nebudete je moci opravit, je k dispozici celá řada náhradních dílů.

Snadná montáž

Turbo Timber SWS 2m ARF je bez elektro vybavení, bez elektroniky a pohonu, je potřeba provést instalaci všech potřebných komponent. Finální montáž modelu dokončíte pouze pomocí šroubů – bez lepidla nebo speciálních nástrojů.

Funkční osvětlení

Stejně jako ostatní modely Timber, je i Turbo Timber SWS vybaven realistickými LED přistávacími a navigačními světly, která jsou instalovány ve výrobě a která jsou napájeny z letové baterie. A přestože se nejedná o maketu, má realistická průhledná okna pro skvělý vzhled.

Jedinečné schopnosti

Turbo Timber SWS 2.0m vychází z designu velmi oblíbených modelů Turbo Timber 1.5m. Díky pevné a tuhé dřevěné konstrukci dosahuje lepších výkonů a přesnější ovladatelností při vysoké rychlosti a akrobatickými schopnostmi. Je vybaven funkčními vztlakovými klapkami pro kratší vzlet a přistání, má výborné vlastnosti při letu nízkou rychlostí a navíc máte možnost využít klapky pro lepší schopnosti STOL.

Všestranné příslušenství

Díky podvozku z hliníku s velkými koly a možnosti si dokoupit plováky, můžete s Turbo Timber SWS 2,0 m snadno odlstartovat a přistávat z různých povrchů. Jednoduchý, ale odolný hliníkový podvozek je vybaven nadměrně velkými koly s širokými pneumatikami ve stylu Tundra, které absorbují nerovnosti povrchu. Navíc volitelné E-flite plováky Carbon-Z (prodávají se samostatně) a montážní sada (prodává se samostatně) usnadňují volbu mezi koly a plováky v závislosti na tom, kde se rozhodnete létat!

Doporučujeme koupit

Doporučujeme doplnit 8+ kanálovou RC soupravu, střídavý motor 600W - 800W, doporučený střídavý regulátor k motoru, serva 6ks (o rozměru 18x35mm, 42g, dop. SPMSA6380), vhodný akumulátor a příslušný nabíječ.

Doporučené vysílače Spektrum

Pro spárování modelu verze BNF doporučujeme moderní programovatelné vysílače SPEKTRUM:

  • 6-kanálový vysílač řady DX Spektrum DX6e DSMX s telemetrií, 250 modelů v paměti.
  • 6-kanálový vysílač řady NX Spektrum NX6 DSMX s nejnovějšími trendy, kompatibilitou Smart Technologie, portem USB a možností připojení WiFi .
  • 8-kanálový vysílač řady NX Spektrum NX8 DSMX s nejnovějšími trendy, kompatibilitou Smart Technologie, portem USB a možností připojení WiFi .
Doporučené akumulátory

Pro napájení modelu doporučujeme pohonný LiPol akumulátor se 6 články (22.2 V).

  • LiPol akumulátor Spektrum Smart LiPo 22.2V 5000mAh 100C IC5 s technologií Smart.
  • LiPol akumulátor Spektrum Smart G2 LiPo 22.2V 5000mAh 50C IC5 s technologií Smart G2
  • LiPo akumulátor s vyšší kapacitou Spektrum Smart LiPo 22.2V 7000mAh 30C IC5 s technologií Smart
  • Pro maximální výkon a dobu letu LiPo akumulátor Spektrum Smart G2 LiPo 22.2V 7000mAh 30C IC5 s technologií Smart G2

Akumulátory Spektrum s technologií Smart v současné době představují nejmodernější a nejbezpečnější způsob údržby a nabíjení akumulátorů. Výhody technologie Spektrum Smart naleznete zde.

Doporučené nabíječe pro konvenční i Smart akumulátory

Pokud se rozhodnete v RC modelech letadel používat moderní Smart LiPo akumulátory, pak doporučujeme tyto nabíječe:

  • Síťový nabíječ Spektrum S1100AC s jedním výstupem 1x 100W.
  • Síťový nabíječ Spektrum S1400 s jedním výstupem 1x 400W.
  • Síťový nabíječ Spektrum S2200 se dvěma výstupy 2x 200W.
Příslušenství pro běžný provoz

Pro běžný provoz létajících RC modelů potřebujete vhodná lepidla, sadu nářadí a obal na skladování LiPol baterií. Z našeho sortimentu doporučujeme kvalitní sadu imbus šroubováků 1.5/2.0/2.5/3.0mm a Modelcraft křížové šroubováky (sada 6ks). Pro montáž se jistě bude hodit Modelcraft mini kleště v pouzdru (sada) a na řezání Modelcraft řezací nůž s podložkou A6.

Pro rychlou opravu modelů letadel z doporučujeme rychle vytvrzující 4-minutové lepidlo Epoxy. Z naší nabídky doporučujeme Speed Epoxy 4 min. 71g

Ochranné obaly na akumulátory

Ochranné obaly jsou určeny k omezení rizika spojeného s přepravou a nabíjením akumulátorů. LiPo akumulátory dokáží, při zachování malých rozměrů a nízké hmotnosti, poskytnout vysoké vybíjecí proudy a disponují velkou kapacitou. LiPo akumulátor je náchylný především na mechanické poškození a proto je potřeba jej důkladně chránit.

E-Flite
EFL71765

Mohlo by vás také zajímat