Revell US Air Force 75. výročí (1:72) (giftset)

1 949,00 Kč
RVL05670

Plastikový model Revell 05670 – letadla US Air Force 75. výročí v měřítku 1:72 ke slepení. Stavebnice obsahuje 262 dílků, lepidlo, štětec, bavičky, obtížnost 4.

Počet
Skladem u dodavatele

Obsah balení

Akrylové barvičky, lepidlo, štětec, modely letadel.

Charakteristika

Plastikový model Revell 05670 – letadla US Air Force 75. výročí v měřítku 1:72 ke slepení. Stavebnice obsahuje 262 dílků, obtížnost 4.

Informace o předloze:

Americké letectvo bylo založeno v roce 1947 a má hlavní sídlo ve slavném Pentagonu a je letectvem armády Spojených států. Je druhou nejsilnější z pěti větví ozbrojených sil.

F-89 Scorpion

F-89D/J Scorpion byl prvním dvoumístným útočným letounem ve službách USAF použitelným za jakéhokoliv počasí a byl také nejozbrojenější stíhačkou všech dob. V roce 1950 prošla část série F-89D rozsáhlými úpravami. Na koncích křídel nainstalované palivové nádrže kombinované s raketnicemi dokázaly pojmout 1 165 litrů paliva a unesly až 52 raket FFAR. Další početnou sérií byla F-89J. Ta mohla nést čtyři střely Falcon s infračerveně naváděnými hlavicemi nebo dvě řízené střely Genie, každá s jadernou hlavicí o síle 1,5 kilotuny, které byly efektivní při napadání nepřátelských bombardovacích letek.

F-117 Nighthawk

Jednomístný útočný letoun F-117 Nighthawk vyvinula společnost Lockheed Martin a využívalo ho letectvo Spojených států. První prototypy byly představeny v 80. letech, avšak projekt “Nighthawk” několik dalších let podléhal přísnému utajení. F-117 stavěl na pokročilých technologiích stealth určených ke znemožnění detekce a omezení odrazu a vyzařování radarových vln. Z toho důvodu byla i jeho výzbroj umístěna ve dvou pumovnicích uvnitř trupu, které dokázaly pojmout více než 2 200 kg bomb, jako laserem naváděné GBU Paveway nebo JDAM (Joint Direct Attack Munition). Díky dvojici turbodmychadlovým motorům General Electric dokázal F-117 Nighthawk dosáhnout maximální rychlosti 0,92 Machu. F-117 ale přitahoval především pozornost médií ve válce v Zálivu v roce 1991 i během války na Balkáně.

F-16 Fighting Falcon

F-16 Fighting Falcon, vyráběný americkou společností General Dynamics od konce 70. let, je skutečnou ikonou vojenského letectví. Původně byl vyvinut, aby splnil potřeby amerického letectva týkající se moderního a efektivního jednomístného denního stíhače vzdušné převahy. Projekt se postupně vyvinul a vytvořil víceúčelový stíhací letoun do každého počasí, který se vyznačuje mimořádnou provozní flexibilitou. F-16 se vyznačuje originálním designem snadno rozpoznatelným podle bublinového vrchlíku, který zaručuje skvělý výhled na pilota. F-16 také přijala inovativní řešení, jako je boční násada, „fly-by-wire“ a moderní systémy avioniky pro let a boj. Je oceňován piloty pro svou skvělou manévrovatelnost a spolehlivost, je vyzbrojen 20mm kanónem M61 Vulcan. Díky četným připojovacím bodům může používat pestrý útočný arzenál raket a bomb. F-16 byl používán mnoha vzdušnými silami po celém světě a provedl, často s velkou účinností, značné množství operačních misí.

Informace o modelu:

K 75. výročí oslavujeme jedno z nejmocnějších vzdušných sil na světě dárkovou sadou tří slavných modelů F-89 Scorpion, F-117 Nighthawk a F16 Fighting Falcon.

  • Dárková sada k 75. výročí amerického letectva.
  • Skládá se ze 3 letadel z každé éry.
  • F-89 Scorpion.
  • F-117 Nighthawk.
  • F-16 Fighting Falcon.
Revell
RVL05670

Mohlo by vás také zajímat