Zvezda Pz.Kpfw.VII Maus (1:72)

629,00 Kč
ZV-5073

Plastikový model Zvezda 5073 - tank Pz.Kpfw.VII Maus v měřítku 1:72 ke slepení. Stavebnice obsahuje 91 dílků, délka 140 mm.

Počet
Skladem u dodavatele

Charakteristika

Plastikový model Zvezda 5073 - tank Pz.Kpfw.VII Maus v měřítku 1:72 ke slepení. Stavebnice obsahuje 91 dílků, délka 140 mm.

Informace o předloze:

Německé vedení bylo doslova posedlé ve vyvíjený stále těžších a větších zbraní. První krokem byl tank Tiger II, který díky své složitosti, hmotnosti, poruchovosti a obrovské spotřebě paliva se velmi často stal snadnou kořistí sovětských tanků T-34. Tank Maus měl rozměry odpovídající menší budově a hmotnost kolem 180 tun (tedy 3x více, než tank Tiger II).

Práce na konstrukci super-těžkého tanku Maus (v překladu myš) zahájil návrhář Ferdinand Porsche v roce 1942. Byly postaveny dva prototypy tohoto tanku, které byly testovány na přelomu roku 1944/1945. Tank Maus nikdy nebyl uveden do provozu. Zajímavostí byl revoluční diesel-elektrický přenos výkonu. Tank byl vybaven 2 dieselovými motory s elektrickými generátory. Ty pak poháněly stejnosměrné elektromotory. Nebylo tedy nutné stavět komplikovanou převodovku.

V dubnu 1945 se sovětská armáda zmocnila obou prototypů, které zůstaly ve výcvikovém polygonu. Jeden ze zajatých Mausů se podařilo obnovit. Dnes jej můžete vidět vystavený v Kubinském muzeu (nedaleko od Moskvy).

Zacvakávací stavebnice Zvezda Snap Kit

Stavebnice plastikových modelů Zvezda řady Snap Kit jsou určeny hlavně pro začínající stavitele. Jednotlivé plastové dílky je potřeba vyříznout z výlisků nožem nebo je vycvaknout kleštičkami. Plastové dílky jsou navrženy tak, aby se daly do sebe zacvaknout a tím držely pohromadě. Určitě doporučujeme pro zvýšení pevnosti modelů jednotlivé dílky po zacvaknutí k sobě přilepit, např. lepidlem Revell Contacta Professional.

Sestavený model je pak nutné nabarvit emailovými (syntetickými) nebo akrylovými barvami na plastikové modely.

Zvezda
ZV-5073

Mohlo by vás také zajímat