Losi Desert Buggy XL-E 2.0 1:5 4WD RTR FOX

36 599,00 Kč
LOS05020V2T1

Velký RC model auta 1:5 Desert Buggy DBXL-E 2.0 4WD s technologií SMART. Nainstalován je výkonný střídavý motor Spektrum Firma 4P 780Kv, se střídavým regulátorem Spektrum Firma® 160A a servem S906 30 kg.cm s kovovými převody, voděodolná elektronika, RC vysílač Spektrum DX3.

Počet
Skladem u dodavatele

Obsah balení

Balení obsahuje sestavený, hotový RC model auta 1:5 Desert Buggy DBXL-E 2.0 s nainstalovanými komponenty: Spektrum motor střídavý Firma 5613 780ot/V, Spektrum Smart regulátor Firma 160A BL 3S-8S, servo řízení Spektrum™ S906 1:5, přijímač SR6100AT AVC®. Vysílač Spektrum DX3, 4x AA baterie do vysílače, nářadí: klíč spojovaček, klíč na kola, klíče imbus (2, 2.5, 3, 4 mm). Návod v češtině a manuál EN, DE, FR, IT.

Charakteristika

Velký RC model auta 1:5 Desert Buggy DBXL-E 2.0 4WD s technologií SMART. Nainstalován je výkonný střídavý motor Spektrum Firma 4P 780Kv, se střídavým regulátorem Spektrum Firma® 160A a servem S906 30 kg.cm s kovovými převody, voděodolná elektronika, RC vysílač DX3.

Chcete mít skutečně obří model auta pro pořádné chlapy? Desert Buggy DBXL-E 2.0 je známý na celém světě svou dominancí na trhu aut v měřítku 1:5, který přesvědčí svým výkonem a rychlostí a proto předčí konkurenci. Použité šasí z pevnostního eloxovaného hliníku 6061-T6, bezpečně odolá extrémnímu namáhání při skocích, stejně jako kovové převody a poloosy. Tato verze má silnější 5mm čepy poloos, což bezpečně přenáší sílu pohonu ke kolům.

Důležitou změnou oproti předchozí verzi Buggy XL-E je nová elektronika s technologií SMART. Díky motoru Spektrum Firma 4P 780Kv, střídavému regulátoru Spektrum Firma® 160A a přijímači Spektrum SR6100AT s telemetrií, dostane zákazník větší porci informací. Přijímač bude načítat telemetrické údaje z regulátoru a přenášet je do vysílače. Přijímač podporuje technologii AVC, nastavení AVC se provádí pomocí vysílače. Elektronika přijímače je chráněna speciálním lakem, který zamezuje přístupu vlhkosti či nečistot. Díky vysílacímu výkonu 100 mW EIRP je zajištěn skvělý dosah telemetrie

Klíčové vlastnosti Desert Buggy DBXL-E 2.0
  • Výkonné auto v měřítku 1:5, vhodné i na závody
  • Snadný přístup k šasi modelu pomocí odklápěcí karosérie
  • Elektronický regulátor Spektrum™ Firma® 160 A SMART
  • Výkonný střídavý motor Spektrum Firma 4P 780Kv
  • Elektronický stabilizační systém Spektrum AVC
  • Velké hliníkové olejové tlumiče
  • Hliníkové věže tlumičů
  • Nové účinné přítlačné křídlo
  • Nové převodové skříně pro zvýšení pevnosti a stability hnacího ústrojí
  • Podvozek z tvrzeného eloxovaného hliníku 6061-T6 tloušťky 4 mm.
  • Hnací hřídele se silnějšími čepy 5mm
  • Realistický a interiér řidiče nejen pěkně vypadá, ale zamezuje vniknutí špíny do podvozku
  • Pneumatiky Maxxis Creepy Crawler LT
  • Obsahuje vysílač Spektrum DX3 s přijímačem SR6100AT
Technologie AVC (Active Vehicle Control)

Technologie AVC je pokročilou technologií Spektrum od Horizon Hobby, pro RC modely aut. Tento stabilizační systém přináší zcela nový způsob řízení RC aut. AVC technologie využívá senzory pro korekce řízení a současně plynu. Díky vhodným zásahům do řízení a výkonu motoru je výsledkem je plynulejší jízda, stabilní chování na rovině i v zatáčkách a bezpečnější držení stopy. Samozřejmostí je měnitelná citlivost řízení včetně možnosti jejího vypnutí a nechat tak vše v rukou jezdce.

Střídavý regulátor SPEKTRUM™ FIRMA™ 160A SMART

Řízení modelu zajišťuje moderní regulátor SPEKTRUM™ FIRMA™ 160A SMART s 32-bitovým mikrokontrolérem ARM Cortex M4, který je schopen snímat kompletní telemetrii a přenášet ji do přijímače pomocí integrovaného vodiče v novém konektoru IC5. Data jsou přenášena přes protokol SRXL2. Informace o typu, teplotě a napětí článků baterie regulátor načítá přímo ze Smart baterie. Nemusíte se tak bát o správné nastavení typu baterie a její možné podvybití.

Elektronika je kompletně zalita ve speciální zalévací hmotně, která brání vstupu vlhkosti* či nečistot do elektroniky. Regulátor se zapíná a nastavuje tlačítky, které jsou pod pryžovým krytem.

  • Regulátor obsahuje rychlý a výkonný 32bitový procesor ARM M4
  • Regulátor je voděodolný*
  • Nadproudová ochrana, tepelná ochrana, failsafe
  • Automatické odpojení LiPol při nízkém napětí
  • Robustní plastové pouzdro, hliníkový chladič s ventilátorem pro vysokou účinnost
  • Výkonný BEC
  • Vysoce odolné konektory IC™, kompatibilní s konektory EC™
Střídavý motor Spektrum™ Firma® 4P 780Kv

V autu je nainstalován střídavý motor Spektrum™ Firma® 4P 780Kv, kompatibilní s 8S LiPol se kterou může dosáhnout rychlost až 80km/hod!

Servo řízení Spektrum S906

Digitální servo S900S s kovovými převody má dvě ložiska, kovové převody, rychlost 0.21 s/60°, moment 30 kg.cm, voděodolná konstrukce.

Nová středová výztuha podvozku

Pro vyztužení podvozku jsou nainstalovány vzpěry podvozku, které jsou přišroubovány k centrální části podvozku a dosahují až k přednímu a zadnímu diferenciálu.

Pojistky na šroubech

Proti náhodnému vypadnutí šroubů s čepy, které na hřídeli pojišťují unášecí pouzdra poloos, jsou v drážkách pojistné pera.

Převodovky diferenciálů

Nové převodovky diferenciálů mají vyšší pevnost a zajišťují stabilitu hnacího ústrojí pro klidnější, spolehlivější a bezproblémový pohon.

Vyztužené držáky diferenciálů

Nové držáky krabiček diferenciálů mají vyšší pevnost a zajišťují větší tuhost diferenciálů na šasí.

Hliníkové tělo diferenciálu

Nové hliníkové tělo diferenciálu má vyšší pevnost a zajistí větší tuhost v krutu než běžné plastové. Dnešní střídavé motory produkují tolik energie, že je potřeba zvolit materiály s dostatečnou pevností.

Nové tlumiče s krytkami s logem FOX

Nové hliníkové olejové tlumiče mají nižší hliníkové uzávěry, které umožňují snadnější servis a výměnu těsnění tlumičů a zlepšují výkon. Vrchní uzávěry mají laserem vyleptané logem FOX pro inspirativní vzhled.

Pneumatiky MAXXIS Creepy Crawler s Bead Lock kroužky

Originální pneumatiky Pneumatiky MAXXIS Creepy Crawler, s univerzálním běhounem pro zvýšenou trakci, dávají stejně jako originál, autu skvělé jízdní vlastnosti pro jízdu v každém terénu.

Hliníkové věže tlumičů

Kromě nových tlumičů, má DBXL-E 2.0 nové i přední a zadní hliníkové věže tlumičů s více montážními místy pro lepší stabilitu a ovladatelnost.

Hnací ústrojí do náročných podmínek

Všechny součásti hnacího ústrojí je vyrobena z oceli a černěna proti působení koroze. Hnací hřídele nyní mají větší průměr čepů 5mm.

Uspořádání elektroniky na podvozku

Šasi je vyrobeno z pevnostního eloxovaného hliníku 6061-T6 o tloušťce 4 mm, na kterém jsou nainstalovány všechny důležité komponenty, jako nápravy s diferenciály, motor, regulátorem, středový diferenciály s rozvody k diferenciálům. O řízení se stará mohutné obří servo s momentem 30 kg.cm.

Nový držák regulátoru

Aby bylo možné vytvořit větší prostor pro baterie, byl regulátor přemístěn na montážní desku mimo středový diferenciál. To umožnilo optimální rozložení hmotnosti v automobilu a zároveň zvýšilo účinnost chlazení regulátoru.

Nový vzhled karosérie LOS05020V2T1

Zbarvení auta je inspirováno skutečným závodním Motorsportem Fox Shox v černo-bílo-oranžovém zbarvení.

Nový vzhled karosérie LOS05020V2T2

Hotové zbarvení typické pro karosérie v červeno bílých barvách s logem Losi a plamenenm.

Voděodolná elektronika

RC model DBXL-E 2.0 je vybaven voděodolnou* elektronikou, včetně přijímače, serva a regulátoru. Model je konstruován tak, aby minimalizoval riziko vniknutí vody k elektronice, přesto je potřeba minimalizovat riziko vlhkosti především s ohledem k motoru, který tuto ochranu nemá a podléhá proto potřebnému pravidelnému servisu rotačních součástí, především ložisek.

Osvětlovací lišta

Auto je vybaveno světelnou LED lištou nad oknem, tu je možné libovolně zapnout a vypnout. Můžete se proto vydat na noční jízdu bez obav, že zabloudíte nebo se stratíte.

RC vysílač Spektrum DX3 2.4GHz DSMR

Nový RC vysílač Spektrum DX3 má 3 kanály a je kompatibilní se stabilizačním systémem Spektrum AVC a telemetrií Spektrum Smart. Vynikající dosah, super rychlá odezva a vysoká odolnost proti rušení díky exkluzivní technologii Spektrum DSMR. Rychlé nastavení potřebných parametrů.

  • LED indikace stavu nabití pohonných Smart akumulátorů v modelu
  • Podpora stabilizačního systému Spektrum AVC
  • Možnost nastavení reverzu, velikosti výchylek a funkce 3. kanálu
  • Trim kanálu plynu a řízení
  • Díky omezovači plynu můžete dětem omezit maximální rychlost modelu
  • Ergonomický, lehký
  • Volant s pěnovou obručí pro pohodlné držení
Technologie Spektrum SMART

Model je vybaven komponenty s technologií Spektrum Smart, která nabízí více informací o modelu, jednodušší obsluhu a péči o akumulátory. Všechny komponenty SMART, včetně baterií, jsou schopné spolu komunikovat a přenášet telemetrii.

Obsažený vysílač DX3 zobrazuje stav nabití Smart akumulátoru v modelu.

Jako tuning můžete zobrazit kompletní telemetrii (otáčky, rychlost, teplota a další):

  • Doplněním BT modulu do setového vysílače DX3, který umožní spojení modelu s přehlednou grafickou aplikací Spektrum Dashboard v telefonu, či tabletu.
  • Použitím univerzálního vysílače Spektrum s displejem, např DX5C.

Více informací o technologie Smart naleznete v našem blogu.

Přijímač s technologií AVC (Active Vehicle Control)

Technologie AVC je nejnovější inovací Spektrum od Horizon Hobby v oblasti přijímačů pro modely aut. Tento stabilizační systém přináší zcela nový způsob řízení RC aut. AVC technologie využívá senzory pro korekce řízení a současně plynu. Výsledkem je plynulejší jízda, stabilní chování na rovině i v zatáčkách a bezpečnější držení stopy.

* Informace o specifikaci voděodolnosti naleznete v návodu k použití. Tipy a triky na provoz v mokrém prostředí naleznete v blogu.

Doporučujeme koupit

Pro zprovoznění modelu je potřeba pohonný akumulátor a adekvátní nabíječ na pohonný akumulátor.

Doporučené akumulátory

Model provozujte na dva identické akumulátory 3S LiPo (11.1 V), nebo 4S LiPo (14.8V).

  • Pro běžné ježdění LiPo akumulátory Spektrum 11.1 V 5000 mAh s technologií Smart
  • Pro běžné ježdění s delší dobou provozu LiPo akumulátory Black Magic 11.1 V 6500 mAh.
  • Pro maximální rychlost LiPo akumulátory Spektrum 14.8 V 5000 mAh s technologií Smart.
  • Pro maximální výkon a rychlost LiPo akumulátory Spektrum 14.8 V 5000 mAh s technologií Smart.

Akumulátory Spektrum s technologií Smart v současné době představují nejmodernější a nejbezpečnější způsob údržby a nabíjení akumulátorů. Výhody technologie Spektrum Smart naleznete zde.

Doporučené nabíječe pro konvenční i Smart akumulátory
  • Síťový nabíječ Spektrum S2100 se dvěma výstupy 2x 100 W
  • Síťový nabíječ Spektrum S1100 s jedním výstupem 1x 100 W

Pro připojení baterie k výše zmíněným nabíječům potřebujete redukci pro nabíjení IC5/IC3.

  • Vysoce výkonný síťový nabíječ Spektrum Smart G2 nabíječ S1400 1x400W AC s jedním výstupem 400W.
  • Vysoce výkonný síťový nabíječ Spektrum Smart G2 nabíječ S2200 2x200W AC se dvěma výstupy 2x200W.
Ochranné obaly na akumulátory

Ochranné obaly jsou určeny k omezení rizika spojeného s přepravou a nabíjením akumulátorů. LiPo akumulátory dokáží, při zachování malých rozměrů a nízké hmotnosti, poskytnout vysoké vybíjecí proudy a disponují velkou kapacitou. LiPo akumulátor je náchylný především na mechanické poškození a proto je potřeba jej důkladně chránit.

Příslušenství pro běžný provoz

Pro běžný provoz RC aut Losi potřebujete lepidlo na šrouby, kvalitní lepidlo na pneumatiky, silikonový olej do tlumičů a sadu šroubováků. Z našeho sortimentu doporučujeme cenově dostupnou sadu nářadí pro auta nebo kvalitní Sadu imbus šroubováků 1.5/2.0/2.5/3.0mm. Doporučujeme prohlédnout si Sady nářadí

Lepidlem na šrouby se zakápne závit nebo hlavička šroubu, čímž dojde k jeho fixaci a vibrace způsobené jízdou nedovolí povolení šroubového spoje. Lepidlo na šrouby má speciální složení, které umožňuje snadné povolení šroubového spoje přiměřeným momentem, aniž by došlo k poškození hlavy šroubu. Nikdy nepoužívejte běžné vteřinové lepidlo, takto zalepený šroub by mohlo být nemožné vůbec povolit!

Lepidlem na pneumatiky se lepí pneumatiky k ráfku disku. Vždy je nutné, aby pneumatika byla po celém obvodu pevně přilepena k ráfku kola! Pokud pneumatika nebude přilepena po celém obvodu, může dojít k jejímu roztržení. Lepidlo na pneumatiky má speciální složení, které je schopno lepit materiály jako guma či nylon a současně po zatvrdnutí je lepidlo pružné. Nikdy nepoužívejte běžné vteřinové lepidlo - to po zatvrdnutí není pružné a kolem ráfků by se postupně vytvářely praskliny v pneumatice!

Občas je třeba doplňovat silikonový olej do tlumičů modelu. Běžným provozem dochází jen k nepatrným únikům silikonového oleje po pístnicích tlumiče. V případě, že povrch pístnic tlumičů nebo stav těsnění je ve špatné stavu, únik oleje může být velký. Pro tyto případy se dodávají tzv. opravné sady. V nabídce tuningových dílů se dodávají ke všem tlumičům pístnice s extrémně tvrdým povlakem TiN (nitrid titanu). Pístnice s povrchem TiN snadno poznáte podle zlato-zelené barvy.

Losi
LOS05020V2T1

Mohlo by vás také zajímat