Traxxas TRX-4 Land Rover Defender 1:10 TQi RTR šedý

15 599,00 Kč
TRA82056-4-SLV

První expediční RC model auta od Traxxasu TRX-4 je novinka roku 2017. Uzávěrky diferenciálů, dvoustupňová převodovka, nápravové převodovky, tempomat, funkční blatníky a ještě mnohem více! Červená karosérie.

Počet
Skladem u dodavatele

Obsah balení

Obsahem balení je kompletně sestavený RC model auta Traxxas TRX-4 Land Rover Defender s červenou karosérií, 5-ti kanálový vysílač Traxxas TQi (obj. č. TRA6530) bez nainstalovaného Bluetooth modulu, sada nářadí, alternativní držák karosérie a podrobný návod k použití v angličtině a češtině.

Charakteristika

Položka bude naskladněna přibližně 9. listopadu.

Traxxas připravil pro rok 2017 skvostnou novinku - RC model expedičního auta Traxxas TRX-4 s licencovanou karosérií Jaguar Land Rover Defender!

Model je doslova nabitý vymoženostmi - dálkově řízené uzávěrky diferenciálů, dvoustupňová převodovka, portálové nápravy, nápravová převodovka, funkční blatníky, velmi detailní zpracování. Samozřejmostí je voděodolná elektronika a kvalitní provedení, jak jste od Traxxasu zvyklí

Šasi modelu TRX-4

Šasi je postaveno z dvou ocelových profilů, které zabezpečují dostatečnou tuhost podvozku. Díky motoru je umístěného v přední části je zabezpečen dostatečné zatížení předních kol, takže mode bez problému zvládne jízdu i v prudkých svazích. Akumulátoru je umístěn v ose šasi, takže je model přesně vyvážen a při jízdě se nenaklápí.

Pro snížení údržby je spodní část šasi osazena kryty, které společně s blatníky (které jsou součástí karosérie) zamezují nadměrnému vniku nečistot do šasi modelu.

Pohonná soustava

Jak již bylo uvedeno, model je vybaven dvoustupňovou převodovkou a uzávěrkami diferenciálů. Dvoustupňová převodovka se ovládá červeným kolébkovým přepínačem na vysílači. Dvoustupňová převodovka dělá z podvozku TRX-4 velmi všestranný model, který dokáže jezdit pomalu i rychle - jak zrovna potřebujete.

Uzávěrky diferenciálů jsou nezávisle řízeny 2 servy. Síla ze serv je přenášena pomocí bovdenů do diferenciálů. Uzávěrky se řídí tří-polohovým na vysílači tímto způsobem:

  • Oba diferenciály jsou otevřeny
  • Uzavřen je pouze přední diferenciál
  • Uzavřen jsou oba diferenciály
Motor a regulátor

Srdcem modelu Traxxas TRX-4 je stejnosměrný motor Titan 21T řady 550 a elektronický regulátor XL-5 HV. Motor i regulátor jsou primárně koncipovány pro napájení 3-článkovým LiPo akumulátorem o kapacitě minimálně 4000 mAh. Model lze rovněž napájet i 7-článkovými NiMH akumulátory.

Regulátor Traxxas XL-5 HV podporuje 5 jízdních režimů:

  1. Sport: Jízda vpřed, brzda a zpátečka
  2. Race: Jízda vpřed a brzda. Zpátečka není k dispozici
  3. Training: Jízda vpřed omezena na 50% výkon, brzda a zpátečka omezena na 50%. tento režim je vhodný pro děti
  4. Trail: Jízda vpřed, brzda, zpátečka. Ovládání v blízkosti neutrálu je velmi jemné
  5. Crawl: Jízda vpřed, brzda v neutrálu a rovnou zpátečka.
Nápravy

Šasi TRX-4 používá portálové nápravy s nápravovou převodovkou. Nápravová převodovka zvyšuje světlou výšku, snižuje namáhání diferenciálů, převodovky, kardanových hřídelí a dále se snižuje torzní síla - model se méně naklápí

Zatáčení předních kol je možné o úhel 45°, řízení je zajištěno servem Traxxas 2075X s kovovými převody.

Detailní zpracování

Velký důraz byl kladen na detailní zpracování - jak jinak, model je oficiálně licencovaná společností Jaguar Land Rover. Kromě detailně provedené karosérie s doplňky má model funkční blatníky, detailně provedené zavěšení kol. Jako volitelné příslušenství lze doplnit LED osvětlení.

Čtyřkanálová RC souprava Traxxas TQi s Bluetooth

Traxxas pro Vás připravil novou řadu čtyřkanálových RC souprav s Bluetooth konektivitou pro RC modely aut. Původně bylo možné RC vysílače vybavit dokovací stanicí pro zařízení od Apple. Traxxas pokračuje ve vývoji dále a připravil pro Vás RC vysílač se slotem pro bezdrátový Bluetooth modul. Díky tomu můžete k vysílači bezdrátově připojit jakékoliv zařízení s Bluetooth LE (tedy smart phone či tablet) rozhraním a operačním systémem Apple iOS (iPhone, iPod, iPad, ...) nebo Google Android (Samsung Galaxy, ...). Aplikace Traxxas Link pro zařízení od Apple je k dispozici zdarma na AppStore, aplikace pro zařízení Google Android je zdarma na stránkách GooglePlay.

Traxxas Link App je výkonná aplikace, která Vám dává naprostou kontrolu nad provozem a laděním RC modelu Traxxas s ohromující vizualizací a absolutní přesností nastavení. Traxxas Link zobrazuje telemetrická data v reálném čase, měří rychlost, otáčky, teplotu napětí baterie, a nově také náklon modelu. Nastavení RC modelů můžete sdílet, můžete si vytvořit libovolný počet profilů pro konkrétní trať nebo uživatele, např. děti. Vše v aplikaci s brilantní grafikou, která je samozřejmostí od Traxxasu.

Vlastnosti RC modelu auta Traxxas TRX-4 Land Rover Defender 1:10
  • Model je kompletně sestaven a připraven k jízdě
  • Licencovaná detailně provedená karosérie Land Rover Defender
  • Dálkově řízení uzávěrky diferenciálů
  • Dálkově řízená dvoustupňová převodovka
  • Portálové nápravy s převodovkou
  • Výkonný stejnosměrný motor Traxxas Titan 21T
  • Stejnosměrný elektronický regulátor Traxxas XL-5 HV s speciálními režimy Trial a Crawl a režimem pro děti. Regulát podporuje LiPo a NiMH akumulátory.
  • Vysoká světlá výška - 80 mm
  • Zatáčení předních kol o 45° na obě strany
  • Optimalizovaná geometrie omezující bump-steer efektu (změně sbíhavosti kol v závislost na světlé výšce)
  • Pneumatiky pro vynikající přilnavost k povrchu
  • Dlouhá doba jízdy - s LiPo akumulátorem 11.1 V 5000 mA až 2 hodiny

Doporučujeme koupit

Pro zprovoznění modelu potřebujete pohonný akumulátor do modelu, nabíječ a 4 AA baterie do vysílače

Doporučené akumulátory
  • Pro nenáročné uživatele NiMH 8.4 V 3000 mAh
  • Pro nenáročné uživatele NiMH 8.4 V 3300 mAh
  • Pro nenáročné uživatele a dobrou dobu jízdy NiMH 8.4 V 4200 mAh
  • Pro nenáročné uživatele a maximální dobu jízdy NiMH 8.4 V 5000 mAh
  • Pro náročné uživatele a maximální dobu jízdy LiPo 7.4 V 5800 mAh
  • Pro náročné uživatele a vysoký rozsah rychlostí LiPo 11.1 V 4000 mAh
Doporučené nabíječe

Pokud nemáte nabíječ, doporučujeme zakoupit nabíječ Traxxas EZ-Peak s technologií automatické detekce typu akumulátorů. Nabíjení akumulátorů je s těmito nabíječi velmi snadné a zvládne jej každý

  • Nabíječ Traxxas EZ-Peak s jedním výstupem
  • Nabíječ Traxxas EZ-Peak se 2 výstupy
  • Nabíječ Traxxas EZ-Peak s jedním vstupem a bluetooth konektivitou
  • Nabíječ Traxxas EZ-Peak se 2 výstupy a bluetooth konektivitou
Doporučené tuningová serva, nutné při použití volitelných doplňků (zvýšení váhy modelu)

Model TRX-4 jako jeden z nejvíce uživatelsky upravovaných modelů, často vlivem doplňků nabírá i 1-2 kg na váze. Při navýšení váhy modelu je nutné modifikovat komponenty a použít silnější servo (například TRA2250 nebo TRA2255). Silnější servo je vždy nutné zapojit přes externí napájecí zdroje BEC TRA2262.

Traxxas
TRA82056-4-SLV

Mohlo by vás také zajímat